Inwoners Knokke-Heist halen vanaf donderdag gratis bloembollen in huis

De kleurrijke beplantingen op rotondes en pleinen in Knokke-Heist kunnen ook dit jaar weer op heel wat bijval rekenen bij inwoners en bezoekers. Vanaf deze week worden de eerste bloembollen op het grondgebied verwijderd en vervangen door nieuwe fleurige en geurige zomerbeplanting.???Vanaf donderdag 23 mei kunnen bloemenliefhebbers die in de eerstkomende weken gratis komen ophalen in bedrijvencentrum ‘t Walletje.

De firma die de bloembollen verwijdert, deponeert die in de eerstkomende weken op een centraal punt in de Molenaarsstraat (rechttegenover de helihaven) in het bedrijvencentrum ‘t Walletje. De locatie is afgezet met hekkens en voorzien van spandoeken met het logo van Knokke-Heist zodat het ophaalpunt duidelijk voor iedereen zichtbaar is. Tot begin juni kunnen alle geïnteresseerden hier gratis de bollen ophalen. De hoeveelheid is beperkt tot één zak of bak per persoon. Hierdoor heeft elk gezin de kans om een aantal bloembollen te recupereren voor zijn tuin. Zo krijgen deze tulpen, hyacinten en andere voorjaarsbloeiers een tweede leven en geven ze Knokke-Heist een extra fleurig uitzicht in particuliere tuinen.?

Verboden om zelf bloembollen uit te graven

Het gemeentebestuur vraagt ook met aandrang aan de bevolking om zelf geen bloembollen uit te spitten op rotondes, pleinen en bloembakken. Deze taak mag enkel uitgevoerd worden door de betrokken werklui die dit met de nodige professionaliteit uitvoeren, alles opkuisen en dan de bloembollen naar het centrale ophaalpunt in ‘t Walletje transporteren.?(MM)

The post Inwoners Knokke-Heist halen vanaf donderdag gratis bloembollen in huis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“We worden steeds meer belaagd”: topman van Douane wil betere beveiliging na tweede inbraak in loods op Brucargo

De administrateur-generaal van de Douane, Kristian Vanderwaeren, zegt dat de Douane steeds vaker een doelwit wordt van criminele bendes. Hij reageert daarmee op de inbraak in een Douane-depot in Brucargo. Dieven gingen daar aan de haal met kilo’s in beslag genomen drugs. Dat de Douane niet de eigenaar is van de meeste depots omschrijft de administrateur-generaal als een ‘zwakke plek’.

Lees meer »

Frankrijk heeft ‘bunker’ Maignan, maar de Rode Duivels hebben Koen Casteels: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

Buurtbewoners plannen protest tegen wachthalte De Lijn in Keerbergen: “Wildplassende chauffeurs, uitlaatgassen en gevaarlijke situaties”

Buurtbewoners in Keerbergen plannen een protestactie tegen De Lijn omdat een wachthalte er leidt tot overlast. De buschauffeurs zouden er hun motor laten draaien, wat volgens de inwoners tot storende geluiden en uitlaatgassen leidt. Daarnaast zouden er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan en wildplassen de bestuurders er geregeld tegen een boom. De Lijn probeert het probleem op te lossen en vraagt om

Lees meer »

Snelheidsduivel rijdt weg van politie aan 220 km/uur

De politie van Heusden-Zolder moest afgelopen weekend een laagvlieger uit het verkeer halen. Toen de chauffeur aan hoge snelheid over de Vogelsancklaan reed en de politie daarbij kruiste, zetten de agenten de achtervolging in. Daarbij moesten ze 220 km/uur rijden om de vluchter te kunnen volgen.

Lees meer »

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »