“Ik heb nog les gekregen van Gustaph”: Seppe (25) haalt finale van zangwedstrijd ‘Sing Again’

Seppe Herreman (25) uit Oostende heeft het tot in de finale van het nieuwe VTM-programma ‘Sing Again’ geschopt. Na zijn deelname als veertienjarige aan Belgium’s Got Talent verdween hij uit de showbizz, maar nu is hij helemaal klaar om zich opnieuw te tonen aan het grote publiek.

Al van jongs af aan is Seppe gepassioneerd door zingen en alles wat met muziek te maken heeft. Van optredens op elk familiefeest tot showtjes met zijn vrienden voor hun ouders: bij iedere gelegenheid die hij kreeg, stond hij op het podium. Hij is de zoon van Cathy Seghers, kleuterjuf in de Sint-Lodewijksschool in Oostende. “Ik denk dat ik mijn liefde voor muziek mee heb gekregen van mijn opa, of ‘pappie’ zoals ik hem noem. Hij is altijd al een grote jazzfanaat geweest. Naast hem is er niet echt iemand in de familie van wie ik de muzikale genen geërfd zou kunnen hebben”, lacht Seppe.

The Bodyguard

“Als klein kind was ik een grote fan van K3 en Whitney Houston. Vooral Whitney is echt een groot voorbeeld geweest voor mij. Toen ik haar als zesjarige in The Bodyguard aan het werk zag, viel mijn mond open van haar vocaal talent. Zij was heel lang de enige artiest waar ik naar luisterde. Voor kerst vroeg ik al haar cd’s. Een aantal jaren later leerde ik de muziek van Christina Aguilera kennen. Zij zijn mijn twee grote voorbeelden, waar ik enorm naar opkijk. ”

Belgium’s Got Talent

Als 14-jarige nam Seppe in 2013 al deel aan de talentenjacht Belgium’s Got Talent, waar hij het tot in de finale schopte. Nu is hij een van de 22 deelnemers van Sing Again, een zangwedstrijd waar zangers en zangeressen die de afgelopen 35 jaar hebben deelgenomen aan een talentenjacht opnieuw hun kans wagen op het podium. “Ik vond het heel leuk om mee te doen met Belgium’s Got Talent, maar achteraf gezien was ik eigenlijk blij dat ik daarna niets meer in de showbizz gedaan heb. Ik wou heel graag nog iets verder doen in de muziek, maar ik was toen ook nog maar 14 jaar, wat heel jong is. Ik ben eerst afgestudeerd op de muziekschool en na mijn middelbaar ben ik naar het conservatorium in Gent gegaan, om de richting pop-zang te volgen. Daar kreeg ik onder andere les van Gustaph en Ibernice, die toevallig ook meewerken aan ‘Sing Again’”, vertelt Seppe.

“Whitney Houston en Christina Aguilera zijn grote voorbeelden van mij”

“Doordat ik na mijn deelname aan Belgium’s Got Talent uit de schijnwerpers verdwenen ben, heb ik eigenlijk het geschenk van tijd gekregen. Ik heb de tijd gekregen om mezelf als muzikant te ontdekken en verder te ontwikkelen. De puberteit is niet altijd even gemakkelijk en ik ben blij dat ik dat uit de spotlights kon doen. Daarom komt ‘Sing Again’ op het juiste moment. Ik weet nu heel goed wie ik ben, hoe ik mezelf wil profileren en naar buiten brengen en welke muziek ik wil maken”, vertelt Seppe.

Red Sebastian

Tegenwoordig is Seppe te vinden als leerkracht op de muziekacademie in Brugge en Lokeren. Daarnaast zingt hij ook als zelfstandige muzikant op verschillende evenementen, zoals huwelijken en andere feesten. Daar zingt hij onder andere met coverbands en vocale ensembles. “Mijn job bestaat puur uit muziek, wat ik helemaal geweldig vind. Ik hoop in de toekomst ook met mijn eigen project door te breken. Ik schrijf zelf muziek onder de naam ‘Red Sebastian’. Het is als het ware een verlengde van mezelf, een alter ego. Ik werk samen met een live band die mij ondersteunt”, legt Seppe uit.

80’s vibes

In 2021 kwam de eerste single van Red Sebastian uit, ‘Embrace Me’. Daarna volgden nog enkele singles en een eigen album ‘You’. “De muziek die ik maak zou ik omschrijven als popmuziek in een elektronisch jasje, met soul invloeden. Ik gebruik veel synthesizers, die een 80s-90s vibes laten doorschijnen. Ik ben nu nog een beetje mijn weg aan het zoeken maar ik hoop dat mijn nummers door mijn deelname aan Sing Again bij het grote publiek geraken en het de start van mijn carrière kan zijn”, aldus Seppe.

Naast Seppe heeft ook de Oostendse Lola Obasuyi de finale gehaald. Zij won in 2016 The Voice van Vlaanderen en hoopt met haar deelname haar muziekcarrière nieuw leven in te blazen.

Seppe en Lola zijn vrijdag 24 mei te zien in de finale op VTM om 20.40 uur.

The post “Ik heb nog les gekregen van Gustaph”: Seppe (25) haalt finale van zangwedstrijd ‘Sing Again’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mark Zuckerberg treedt toe tot 200 miljard dollar-club

De CEO van het Amerikaanse bedrijf Meta, Mark Zuckerberg (40), heeft zijn vermogen alleen al dit jaar zien stijgen met meer dan 73 miljard dollar, tot 201 miljard dollar. Dat blijkt uit een ranglijst van miljardairs opgesteld door het financiële persbureau Bloomberg.

Lees meer »

Diependaele verdedigt bij VTM NIEUWS duurdere poetshulpen: “Elke Vlaming weet dat net zij betere ondersteuning verdienen”

Wie gebruik wil maken van een poetshulp zal voortaan iets dieper in de buidel moeten tasten. Bij VTM NIEUWS verdedigde de kersverse Vlaamse minister-president Matthias Diependaele (N-VA) die beslissing. “Het is nooit leuk als iets duurder wordt, maar elke Vlaming is ervan overtuigd dat net die poetshulpen het verdienen om beter ondersteund te worden. Als we van in het begin

Lees meer »

Olympische ringen tijdelijk van Eiffeltoren gehaald

De olympische ringen zijn na drie maanden van de Eiffeltoren gehaald. Een tijdelijke ingreep, want de burgemeester van Parijs wil nog een paar jaar langer het symbool van de Olympische Spelen aan het monument zien hangen. Toch is niet iedereen voorstander van dat idee.

Lees meer »

KSA-meisjes Sint-Maarten Loppem verwelkomen 20 nieuwe leden op startdag

Met een namiddag spelplezier vierde een 70-tal meisjes van KSA Sint-Maarten enthousiast de start van hun werkjaar. Elke twee weken hebben ze op zaterdag opnieuw afspraak in hun heem naast De Strooien Hane. “Meisjes die benieuwd zijn mogen altijd eens een dagje komen proberen”, meldt de leiding.
The post KSA-meisjes Sint-Maarten Loppem verwelkomen 20 nieuwe leden op startdag appeared

Lees meer »

Poetin zet een kernbom op tafel

Rusland verlaagt de drempel voor de inzet van kernwapens. Zolang president Vladimir Poetin aan de macht is, zal hij de nucleaire druk op het Westen blijven opdrijven. Hij ziet immers dat die tactiek vruchten afwerpt.

Lees meer »

Hoofdrol voor Courtois in (even) stilgelegde Madrileense derby: provocerende doelman bekogeld met objecten en loopt ook spierblessure op

Een tumultueuze Madrileense derby is op een gelijkspel geëindigd. Thibaut Courtois eiste een hoofdrol op door na de openingsgoal de Atlético-fans een beetje uit te dagen, de supporters reageerden met het gooien van objecten. De partij lag even stil, na de onderbreking – in de blessuretijd – lukte Atlético alsnog de gelijkmaker. Na de match verklaarde Real-coach Carlo Ancelotti dat

Lees meer »

Paus Franciscus wijkt opnieuw af van zijn tekst voor opvallende oproep: “Deze ziekte van misbruik moet worden genezen”

Tienduizenden mensen hebben zich zondagochtend verzameld in en rond het Koning Boudewijnstadion om de misviering met paus Franciscus bij te wonen. De gigantische eucharistieviering in de voetbaltempel in Brussel moet het hoogtepunt worden van een pausbezoek dat werd overschaduwd door de recente ophef over seksueel misbruik in de kerk. Paus Franciscus gaat zelf de viering voor in het stadion. Ook

Lees meer »