“Een probleem op ongeziene schaal”: hacker koopt domeinnamen politie en OCMW en krijgt zo toegang tot heel wat gevoelige informatie

Met enkele euro’s verschafte ethisch hacker Inti De Ceukelaire zich een toegang tot heel wat gevoelige informatie van Belgische burgers. Hij kocht meer dan honderd vervallen domeinnamen op van politiezones en OCMW’s en kon zo hun e-mails inkijken. “Dit is een probleem op ongeziene schaal.”

 

Meer krantenkoppen in België

Achttienjarige Belg zwaar toegetakeld in Sluis

Een 18-jarige Belg is vrijdagavond in Sluis, net over de grens met Nederland, zwaar toegetakeld met een slagwapen, zo berichten lokale media uit Zeeland. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, meer details ontbreken voorlopig.
The post Achttienjarige Belg zwaar toegetakeld in Sluis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Running Blind België organiseert unieke clinic

Op zaterdag 19 oktober om 14 uur organiseert Running Blind België een bijzondere clinic in Brugge, die zowel blinde en slechtziende hardlopers als lopers zonder visuele beperking de kans biedt om samen te sporten en te leren hoe zij elkaar kunnen ondersteunen tijdens trainingen en loopwedstrijden.
The post Running Blind België organiseert unieke clinic appeared first on KW.be.

Lees meer »

Simon Lagrange: “Fantastisch om drie keer op rij burgemeester van Zulte te mogen zijn”

Simon Lagrange blijft nog zes jaar burgemeester van Zulte. Zijn partij Open Zulte haalde niet meer de monsterscore van 2018 maar behoudt comfortabel de absolute meerderheid. “Het is fantastisch om drie keer op rij burgemeester te mogen zijn.”
The post Simon Lagrange: “Fantastisch om drie keer op rij burgemeester van Zulte te mogen zijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »

125 jaar geleden overleed Guido Gezelle: Kortrijk herdenkt de dichter met gevarieerd programma

In het Gezellejaar 2024 vertalen en verbeelden hedendaagse kunstenaars de inspiratie van Guido Gezelle naar nieuw artistiek werk en belevenissen. Het Kortrijkse programma is bijzonder gevarieerd. Vanaf 19 oktober genieten bezoekers van woordkunst, expositie, performance, muziek, een verrassende installatie en een luisterwandeling.
The post 125 jaar geleden overleed Guido Gezelle: Kortrijk herdenkt de dichter met gevarieerd programma appeared first

Lees meer »

VERKIEZINGEN 2024. Via behaalt absolute meerderheid in Bocholt

In Bocholt heeft Via een absolute meerderheid behaald met 50,7 procent van de stemmen. De partij wint fors, met 15,6 procent. SAMEN verstevigt zijn positie als tweede partij met 21,5 procent. N-VA verliest minimaal en strandt op 18,2 procent. Bocholt Beleeft behaalt 9,6 procent van de stemmen.

Lees meer »

Opa Frans (90) was 16 jaar schepen, nu ambieert ook kleindochter Eva (23) zetel in gemeenteraad: “Politiek is niet voor juffertjes”

In 1970 raakte Frans Mispelaere (90) verkozen in de Wevelgemse gemeenteraad, daarna zou hij nog 30 jaar zetelen. 16 jaar zelfs als schepen. Ruim 50 jaar later doet zijn kleindochter Eva Parmentier (23) ook een gooi naar een mandaat. “In het zesde leerjaar was mijn droomjob al die van burgemeester.”
The post Opa Frans (90) was 16 jaar schepen,

Lees meer »

Argentijnse politie zoekt nog twee vrouwen die op zijn kamer waren, maar bevestigt: “Liam Payne sprong zelf van balkon”

De Britse zanger Liam Payne, bekend als lid van boyband One Direction, is woensdag op 31-jarige leeftijd overleden aan verwondingen die hij opliep na een val van de derde verdieping van een hotel in Buenos Aires. De politie heeft intussen bevestigd dat Payne zelf van het balkon is gesprongen. Of de zanger ervoor koos om uit het leven te stappen

Lees meer »

Wat als verkiezingsfraude wordt bewezen in Ninove? Speelt D’haeseleer zijn sjerp dan kwijt? En hangt hem een straf boven het hoofd?

Het parket van Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart naar mogelijke verkiezingsfraude in Ninove. Forza Ninove wordt ervan verdacht de voorbije weken volmachten te hebben geronseld om haar stemresultaat op te krikken. Wat kunnen de gevolgen zijn als de fraude wordt bewezen? Riskeert Guy D’haeseleer dan een straf? En kan hij nog burgemeester worden?

Lees meer »