DE OPLOSSING. CD&V pleit voor verplichte burgerdienst, Open Vld voor meer reservisten: hoe willen partijen ons leger versterken?

In ‘De Oplossing’ van VTM NIEUWS hebben CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Open Vld-voorzitter Tom Ongena zich gebogen over defensie. De twee politici hebben hun plannen voorgesteld om het Belgische leger te versterken. Open Vld wil inzetten op meer reservisten, terwijl CD&V een opmerkelijk voorstel op tafel legt: een verplichte burgerdienst voor alle 18-jarigen. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Zo zagen we Bianca Censori zelden: vrouw van Kanye West kiest voor ingetogen outfit tijdens solotrip

Bianca Censori (29) staat bekend om haar vaak nietsverhullende outfits. Maar nu zijn er nieuwe beelden opgedoken van de Australische architecte tijdens een wandeling in Melbourne met en onbekende vriend. De beelden dateren van mei, maar worden nu pas gedeeld op sociale media. Ze draagt een een donkere broek en een oversized trui, met de kap over haar hoofd. De

Lees meer »

Is er veel seks in het atletendorp? En kunnen ze olympiërs verslaan? De paralympische vragen die je niet dúrft stellen beantwoord

De Paralympische Spelen zijn voor velen een vat vol mysteries. En diep op de bodem van dat vat liggen ook vragen die niemand luidop durft te stellen. Hoe weten we zeker dat atleten wel echt een mentale beperking hebben? En hebben paralympiërs net als olympiërs tonnen vol condooms nodig in het atletendorp? Wij gingen op zoek naar het antwoord op

Lees meer »

Stad Brussel komt tussen in kosten voor hondentraining

De stad Brussel lanceert een premie voor hondenbaasjes waarmee ze voor een stuk wil tussenkomen in de kosten voor de opvoeding van het dier. Uitgangspunt is dat een hondentraining de samenleving ten goede komt, doordat mens en hond leren om de ruimte te delen en onze gemeenschappelijke regels te respecteren.

Lees meer »

Duitslandkenner Geert Van Istendael over triomftocht van AfD: “Er zijn zorgwekkende parallellen te trekken met het verleden”

Voor het eerst sinds Wereldoorlog II is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitslandexpert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »

Flor Velle vestigt zich als fietshersteller: “Ik ben een echte fietsfanaat”

Sedert kort woont Flor Velle samen met zijn vriendin Amber Kemel in de Reigerstraat 8, de voormalige woning van Flors grootouders. En daar heeft hij nu de garage ingericht als atelier, want Flor is in bijberoep gestart als fietshersteller. “Niet alleen de fiets zelf, maar ook de techniek is mijn passie”, vertelt Flor.
The post Flor Velle vestigt zich

Lees meer »

Wachtlijst jeugdhulp langer dan ooit

Eind vorig jaar waren er 8.545 kinderen en jongeren met een onbeantwoorde hulpvraag, of ruim 1.000 meer dan eind 2022. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams agentschap Opgroeien. Zelfs de crisishulp krijgt meer vragen dan ze aankan.

Lees meer »