Cvo MIRAS opent fototentoonstelling ‘diversiteit in beeld’ op Internationale Dag van de Culturele Diversiteit

Het centrum voor volwassenenonderwijs (cvo) MIRAS viert hun rijke culturele diversiteit met een inspirerende fototentoonstelling in hun gebouw aan het Nelson Mandelaplein, die loopt van 22 mei tot en met 12 juni en is vrij toegankelijk te bezoeken tijdens de openingsuren. De Internationale Dag van de Culturele Diversiteit op 21 mei markeerde de start van de tentoonstelling.

Met maar liefst 159 verschillende nationaliteiten biedt cvo MIRAS een smeltkroes van culturen en perspectieven. “Er is een grote diversiteit in onze cursisten, maar waar ze niet in verschillen, is dat ze allen naar MIRAS komen om zichzelf te versterken en te verrijken”, zegt Isolde Clarys, leerkracht Zorg & Welzijn en Kinderbegeleider.

Elk van de 19 portretten – gefotografeerd door twee cursisten van de fotografieopleiding – vertelt een verhaal, een reis van ervaringen, tradities en dromen. “We willen mensen versterken, bereiken en vooral verbinden met deze fototentoonstelling. Sommige cursisten zijn geboren en getogen in Kortrijk en omstreken, anderen zijn ingeweken. Sommigen voor de liefde, sommigen uit noodzaak.”

Ahmed Alhallaq (29) volgt de opleiding kinderbegeleider. “Ik hou ervan met kinderen om te gaan. In Palestina studeerde ik sportleraar, dat is nu een voordeel. In Kortrijk deed ik ook al vrijwilligerswerk bij de Buurtschool V-Tex om mijn Nederlands te verbeteren. Afgelopen periode was wel moeilijk voor mij gezien de oorlog in Gaza, maar ik ga verder.”

Anastasia Hrydasova komt uit Oekraïne en woont nu met haar familie in Kortrijk. “Ik volg les Nederlands. Mijn doel is om het heel goed te spreken en te studeren aan de Howest. Sinds kort ben ik gestart met een nieuwe hobby: dj. In mijn vorig leven was in danseres. Ik hou van muziek.”

Cursiste Bayush Laurez (22) wordt door haar moeder omschreven als een vechter die al veel doorstaan heeft. Ze studeert zorgkundige aan cvo MIRAS. “Ik deed al fotoshoots, maar was niet altijd trots op hoe ik eruitzie. Ik was onzeker over mijn huidskleur. Met mijn doorzettingsvermogen heb ik bewezen dat ik ook deze opleiding aankan.”

The post Cvo MIRAS opent fototentoonstelling ‘diversiteit in beeld’ op Internationale Dag van de Culturele Diversiteit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik twijfel aan de toekomst met Tedesco”

De Rode Duivels verloren met 1-0 van Frankrijk en zijn uitgeschakeld op het EK. Onze analist Marc Degryse is scherp voor Lukaku en co, maar vooral Tedesco wordt niet gespaard. “Zijn keuzes waren te ver gezocht, hij hield het niet simpel. Maar ook in de omgang en qua uitstraling heeft hij niet gescoord.”

Lees meer »

Amper schoolverlaters die na één jaar nog geen werk hebben

Het aantal Vlaamse jongeren dat na één jaar nog geen werk heeft gevonden, blijft met 6,3 procent erg laag. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport dat de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB heeft voorgesteld. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt razendsnel een job.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Amerikaanse drones boven Zwarte Zee vergroten risico op directe confrontatie tussen Rusland en NAVO”

Vluchten van Amerikaanse militaire drones boven de Zwarte Zee vergroten het risico van een directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie gezegd. Vermoed wordt dat de drones gebruikt worden om “doelen aan te wijzen voor de precisiewapens die door het Westen geleverd worden”. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »