Buurman (60) in cel na fatale burenruzie met Willy (86): “Hij heeft die man niet aangeraakt”

Een 60-jarige man uit De Panne zit sinds dinsdag in de cel na een fatale ruzie met zijn 86-jarige buurman zaterdag. Beiden wonen naast elkaar, maar leven al lang in onmin over wederzijds lawaai. Zaterdagmiddag liep dat fataal af toen de 86-jarige Willy V. op straat plots neerzeeg. Na een grondig onderzoek leek het om een natuurlijk overlijden te gaan na een hartaanval. “Maar uit de autopsie bleek mogelijk iets anders”, zegt Tom Janssens van het West-Vlaamse parket. “De man werd aangehouden voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg zonder het oogmerk om te doden.” Wat gebeurde er dan wel met Willy V.?

De feiten gebeurden zaterdagmiddag rond 14 uur in de Sint-Elisabethlaan in De Panne. De 60-jarige en de 86-jarige Willy V. zijn al jaren buren en delen een gemeenschappelijke muur. Op die manier wonen ze eigenlijk onder één en hetzelfde dak in één huis.

Naar verluidt botert het al heel lang niet tussen elkaar en is er sprake van kleine pesterijen. Het zou dan vooral over wederzijds lawaai gaan. Zaterdagmiddag was het weer van dat en kregen beiden opnieuw een hoogoplopende ruzie. Dat liep deze keer fataal af.

Kader in de muur

“De man van 60 en de man van 86 jaar delen een gemeenschappelijke muur en zaterdagmiddag ontstond er ruzie over lawaai”, zegt Tom Janssens van het West-Vlaamse parket. “De ene man was een nagel in de muur aan het kloppen om een kader op te hangen en dat stoorde de ander. Buiten kwam het tot een ruzie waarbij de 86-jarige man plots op de grond neerviel en ter plaatse overleed. Alle medische hulp kwam te laat.”

De politie beschouwde het overlijden omwille van de historie als verdacht en verwittigde het parket. De brandweer plaatste een tent over het slachtoffer waarna een ganse middag onderzoek volgde.

Natuurlijk overlijden

“In de onmiddellijke omgeving lag een hamer die gebruikt werd om de nagel in de muur te kloppen. Het slachtoffer had ook een bloedende hoofdwonde”, vervolgt Tom Janssens. “Daardoor gingen uiteraard alle alarmbellen af. Het labo en de wetsdokter kwamen ter plaatse en er volgde een uitgebreid onderzoek. Al snel was duidelijk dat de hamer zeker niet gebruikt werd tijdens de ruzie. Na afloop zaterdag was de conclusie dat het een natuurlijk overlijden betrof.”

De 86-jarige man zou tijdens de commotie immers een hartstilstand gekregen hebben waarna hij op de grond viel met zijn hoofd, wat de wonde verklaarde.

Autopsie

Via de onderzoeksrechter werd een autopsie aangevraagd. Daarop zijn nu nieuwe elementen naar boven gekomen. “De onderzoeksrechter heeft geoordeeld dat er eventueel toch andere aanwijzingen zijn”, vervolgt Tom Janssens. “De buurman werd daarom voorgeleid en na ondervraging aangehouden. De man werd aangehouden voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg zonder het oogmerk om te doden.”

De doodsoorzaak van de bejaarde Willy V. zou evenwel nog steeds een fatale hartstilstand zijn, maar er wordt nu onderzocht of die er kwam nadat hij van de 60-jarige man eerst een duw had gekregen. In die zin wordt zijn dood nog steeds onderzocht. Beide woningen zijn nu verzegeld en de 60-jarige man verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

Niet aangeraakt

“Mijn cliënt ontkent ten stelligste dat hij zijn buurman heeft aangeraakt”, zegt advocaat Mathias Van Belleghem. “Hij verleent zijn volledige medewerking aan het onderzoek en geeft antwoorden op alle vragen die men voor hem heeft. Hij wil ook dat dit zo snel mogelijk uitgeklaard wordt. Pas donderdag hebben we inzage in het dossier en dan zullen we meer weten voor de raadkamer van vrijdag. Tot dan kunnen we in het belang van de sereniteit van het onderzoek niks meer kwijt.” (JH)

The post Buurman (60) in cel na fatale burenruzie met Willy (86): “Hij heeft die man niet aangeraakt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Buurtbewoners plannen protest tegen wachthalte De Lijn in Keerbergen: “Wildplassende chauffeurs, uitlaatgassen en gevaarlijke situaties”

Buurtbewoners in Keerbergen plannen een protestactie tegen De Lijn omdat een wachthalte er leidt tot overlast. De buschauffeurs zouden er hun motor laten draaien, wat volgens de inwoners tot storende geluiden en uitlaatgassen leidt. Daarnaast zouden er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan en wildplassen de bestuurders er geregeld tegen een boom. De Lijn probeert het probleem op te lossen en vraagt om

Lees meer »

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden: “De donkerblauwe achterban vraagt mij kandidaat te zijn, maar anderen zijn compleet tegen”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »

Als een hogepriester van de liefde: Lenny Kravitz (60) betovert Rock Werchter met oeuvre vol erotiek

Seks heeft dreadlocks en heet Lenny Kravitz (60). Verwekt in een Dixie tijdens een triootje tussen rock-, funk- en soulgoden, aangespoeld op een tropisch strand en sindsdien een overal een geliefde bastaard. Kravitz leeft – naar eigen zeggen – al zeven jaar als een pater, maar bracht Rock Werchter van climax naar hoogtepuntje en terug. Muzikaal kon het allemaal wat

Lees meer »

Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare

Zaterdagmiddag werd de zomerspeelplaats op het Stationsplein in Roeselare officieel geopend. Dat gebeurde tijdens een nieuw, gesmaakt evenement. Het foodtruckfestival voor kinderen lokte onmiddellijk veel bezoekers.
The post Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Piano’s Maene na 85 jaar grootste van Europa geworden

Zo gauw er een paar afleveringen van de Netflix-reeks Knokke Off of van de VTM-talentenjacht The Voice op het scherm verschijnen, duikt er wel ergens een piano op van Piano’s Maene. Met de verkoop en verhuur van meer dan 5.000 piano’s per jaar is de Ruiseleedse pianobouwer zonder meer het grootste pianobedrijf in Europa. We spraken met ceo Stefaan Vanfleteren

Lees meer »

Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt

Westtoer huldigde 624 vrijwilligers naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van het meter- en peterprogramma. Zij controleren hun traject minutieus en zorgen er zo voor dat de miljoenen recreanten die jaarlijks komen wandelen en fietsen in West-Vlaanderen optimaal kunnen genieten.
The post Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt appeared

Lees meer »