60 maanden cel gevraagd voor man die loods verhuurt voor drugslabo in Meulebeke: “Straatwaarde van drugs zeker 3 miljoen euro”

Op 13 februari 2023 werd in de Buysveldstraat in Meulebeke een drugslabo ontmanteld. De loods werd verhuurd door Jo V. (47), die daarvoor een celstraf van zestig maanden riskeert. Ook zijn zoon, die drugs kreeg van zijn vader, moest voorkomen. Nog een derde man hangt 40 maanden cel boven het hoofd.

Vijf keer al werd Jo V. (47) uit Meulebeke veroordeeld voor inbreuken tegen de drugswetgeving. En nog leek hij het niet geleerd. Dat bleek op 13 februari vorig jaar. Vanuit Nederland ontving de politie informatie over een mogelijk drugslabo in de Buysveldstraat in Meulebeke. Na een korte observatie besloten de federale gerechtelijke politie, lokale politie Midow en de Clan Lab Response Unit (CRU) binnen te vallen.

340 liter

Activiteit was er niet, maar de agenten troffen er wel verschillende productieketels om amfetamineolie te maken. “Op een andere locatie zou dan het kristallisatieproces plaatsvinden”, aldus het Openbaar Ministerie. “Nu werd er een productie van 340 liter weerhouden. Dat is fenomenaal.”

Volgens de Procureur des Konings kan daarvan bijna 9 kilogram amfetaminepasta mee gemaakt worden. “Omgerekend kunnen we het vermogensvoordeel begroten op 833.000 euro. We hielden geen rekening met de straatwaarde, want die schatten we op zeker 3 miljoen euro.”

Straffe cijfers en dat vertaalt zich ook in een navenante vordering. Jo V. riskeert namelijk zestig maanden cel, een boete van 24.000 euro en de verbeurdverklaring van 35.000 euro – de som die de man voor de verhuur van zijn loods zou gekregen hebben. “Welk signaal kun je nog geven?”, foeterde de procureur. “Je minderjarige dochter loopt daar rond, je voorziet je zoon van drugs én dan nog de omvang van de productie. 860 kilogram, bedenk eens hoeveel zakken patatten dat zijn.”

Wakkergeschud

De man gaf zo goed als alle feiten toe en meent te zijn wakkergeschud door de tijd dat hij in voorhechtenis in de cel zat. Ook het elektronisch toezicht drukte hem dagelijks met zijn neus op de feiten. “Hij kon niet naar de winkel om boodschappen en kon zelfs niet met zijn hond in de tuin wandelen.”

Zijn 20-jarige zoon, bij wie drugs aangetroffen werden, zou probatie-opschorting kunnen krijgen. Nog een derde man, een 54-jarige Marokkaan die in Nederland woont, werd in zijn Opel Zafira gezien bij de loods. Hij riskeert veertig maanden cel. Al betwist hij iets met de feiten te maken te hebben. Vonnis op 18 juni. (JDr)

The post 60 maanden cel gevraagd voor man die loods verhuurt voor drugslabo in Meulebeke: “Straatwaarde van drugs zeker 3 miljoen euro” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Al zeker vier doden nadat supertyfoon Yagi aan land gaat in Vietnam, twee doden en bijna honderd gewonden in China

De ‘supertyfoon’ Yagi is zaterdag aan land gegaan aan de noordkust van Vietnam. Daarbij vielen zeker vier doden, zo is bekendgemaakt. Er is sprake van zeker 70 gewonden. Eerder trok de storm al door de provincies Quang Ninh en Haiphong. Daar werden duizenden bomen ontworteld, vlogen daken weg en werden boten losgerukt. Op het toeristische eiland Hainan, in het zuiden

Lees meer »

Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis”

Niet alleen de huwelijks- en overlijdensakten, maar ook de geboorteakten zijn nu raadpleegbaar in de online leeszaal van het Izegemse stadsarchief. “Die akten waren al een tijd gedigitaliseerd, maar voor opzoektingswerk niet beschikbaar door een technisch probleem”, zegt schepen van archief Kurt Himpe.
The post Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis” appeared first

Lees meer »

6-jarige jongetje met zeldzame hartconditie heeft goed nieuws voor vrienden in het ziekenhuis: “Phyllis, ik krijg een nieuw hart!”

Amper vijf dagen oud was John-Henry Lee toen hij zijn eerste openhartoperatie onderging. Vandaag is hij zes jaar en krijgt hij eindelijk een nieuw hart. De vrolijke jongen deelde het nieuws meteen met zijn vrienden/verzorgers in het ziekenhuis. John-Henry lijdt aan hypoplastisch linkerhartsyndroom, een aandoening waarbij een kant van het hart niet goed ontwikkelt.

Lees meer »

Betsy en Aurel klinken op zestig jaar huwelijk

Aurel Vermote en Betsy Schoutteten stapten op 3 augustus 1964 in het huwelijksbootje. Het echtpaar uit de Kerkstraat is inmiddels zestig jaar getrouwd. De gelegenheid voor het gemeentebestuur om hen in de bloemetjes te zetten.
The post Betsy en Aurel klinken op zestig jaar huwelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Team8630 stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een team vol energie om Veurne meer te geven dan dat het nu krijgt”

Exact een jaar voor de datum van de gemeenteraadsverkiezingen 2024 was er even politieke opschudding in Veurne. CD&V, coalitiepartner van Veurne Plus en oppositiepartij N-VA maakten bekend dat ze samen als team8630 op 13 oktober de Veurnse burgers wilden overtuigen om voor hen te kiezen.
The post Team8630 stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een team vol energie om Veurne meer

Lees meer »

Duizenden protesteren in Israël na ontdekking van gedode gijzelaars

Een dag na de ontdekking van de lichamen van zes gijzelaars die in de bezette Gazastrook werden vastgehouden, is in Israël een grote staking van start gegaan. De actie van maandag is een initiatief van de machtige Israëlische vakbondscentrale Histadrut, en komt er uit protest tegen het onvermogen van de regering om een einde te maken aan het conflict.

Lees meer »

Wingenaar Filip Dhondt wandelt 800 km naar Santiago de Compostela voor kwetsbare gezinnen in Zambia

Wingenaars Filip Dhondt en zijn vrouw Sandra Mulier zetten zich al tien jaar in voor kwetsbare kinderen in Zambia. Dit jaar wandelt Filip vanaf 14 september de 800 km lange ‘Camino’ van Saint-Jean-Pied-de-Port naar Santiago de Compostela. “Ik leg deze tocht af ten voordele van onze Sonskyn-projecten in Zambia”, vertelt Dhondt. “Elke gift is welkom, want Zambia maakt de grootste

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Katleen (58) en Patrick (69) zetten hun restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ te koop: “Maar we houden er nog niet meteen mee op”

Katleen Verhoest (58) en Patrick Caenepeel (69) zijn eigenaars en uitbaters van restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ in Houthulst. Hoewel hun zaak nu te koop staat, zijn ze absoluut nog niet van plan om in de eerste jaren te stoppen.
The post Katleen (58) en Patrick (69) zetten hun restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ te koop: “Maar

Lees meer »

YouTube-fenomeen Dirk Desseyn op Radio 2

Dirk Desseyn (77) plaatst sinds mei 2022 orgelversies van klassieke evergreens op YouTube. Sinds Dirk in november vorig jaar opnames met zijn gloednieuwe digitale orgel op YouTube begon te posten, schoten de likes, de weergaves en het aantal abonnees de hoogte in. Dirk haalde in augustus zelfs twee maal Radio 2.
The post YouTube-fenomeen Dirk Desseyn op Radio 2

Lees meer »

Personeel van Audi Brussels gaat opnieuw niet aan de slag

Ook de ochtendploeg is donderdag niet aan de slag gegaan bij Audi Brussels. Dat meldt de Franse christelijke vakbond CNE. De arbeiders zijn wel aanwezig op de site, en praten er met hun collega’s en vakbondsafgevaardigden. Volgens de christelijke vakbond heeft de directie nog niet gesproken met het personeel.

Lees meer »