Zeepreventorium krijgt er nieuwe autismeschool bij

De Vlaamse Regering geeft groen licht voor de oprichting van een nieuwe school voor buitengewoon secundair onderwijs in het Zeepreventorium in De Haan.

‘Ennea’ gaat secundair onderwijs aanbieden voor jongeren met een autismespectrumstoornis zonder verstandelijke beperking. “We blijven alles uit de kast halen om te zorgen voor extra schoolbanken voor kinderen met zorgnoden”, zegt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

“Het aanbod is al fors gestegen, maar we merken dat de vraag nog sneller stijgt. Op lange termijn brengen we de oorzaken van die spectaculaire stijging in kaart, op korte termijn zorgen we vooral voor extra plaatsen. In bestaande scholen én in nieuwe scholen.” De nieuwe school in De Haan wordt ondergebracht in het Zeepreventorium – daar zijn nu al de Basisschool Aan Zee en het Zeelyceum gevestigd – en zal ‘Ennea’ heten. De doelgroep: jongeren met een autismespectrumstoornis.

The post Zeepreventorium krijgt er nieuwe autismeschool bij is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jean-Pierre Geelhand de Merxem verlaat na 42 jaar de politiek: “Vaak felle discussies gehouden”

Zijn laatste gemeenteraad als schepen dateert van eind december vorig jaar, zijn laatste gemeenteraad als raadslid staat eind november van dit jaar gepland. Jean-Pierre Geelhand (72) zal dan 42 jaar actief geweest zijn in de Heuvellandse politiek. Hij kwam voor het eerst op tijdens de verkiezingen van 1982 met de toenmalige PVV. Daarna volgden nog twee legislaturen met de partij

Lees meer »

Meer dan 1.000 gebruikers voor de Digibank

Digibank regio Poperinge krijgt bijkomende middelen van Vlaanderen om de werking verder te zetten tot 31 juli 2026. Met het project digibanken wil de Vlaamse overheid het risico op digitale uitsluiting verkleinen via drie gerichte doelstellingen: toegang tot digitale technologie, digitale vaardigheden versterken en een verbeterde digitale toegang tot essentiële diensten.
The post Meer dan 1.000 gebruikers voor de

Lees meer »

Kledingketen Lolaliza slachtoffer van cyberaanval

Kledingketen Lolaliza is onlangs slachtoffer geworden van een cyberaanval. Dat bevestigt het bedrijf in een kort statement. Een deel van de persoonlijke gegevens van klanten en personeel zou gehackt zijn, net als enkele bedrijfsgegevens. De winkels en de webshop blijven open, het bedrijf werkt aan een oplossing.

Lees meer »

Paardenkoers in Dadizele wellicht laatste keer langs de Waterstraat

De Lustige Dravers organiseerden op kermismaandag opnieuw hun jaarlijkse paardenkoers. Rond de jaarwisseling starten de werken op de site van het Dadipark waardoor het paardenkoerscomité voor volgend jaar op zoek moet naar een nieuwe locatie. “Het zou jammer zijn moest deze folklore verdwijnen.”
The post Paardenkoers in Dadizele wellicht laatste keer langs de Waterstraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jong Keukengeweld in Bistro Le Nord

In oktober 2024 en maart 2025 domineert Jong Keukengeweld de keuken van 70 Vlaamse restaurants. Dan kunnen jongvolwassenen tussen 18 en 35 jaar de voetjes onder tafel schuiven voor een driegangenmenu, en dit aan een stevig kortingstarief. In Roeselare kan dat in Bistro Le Nord. Daar geven de sous-chefs Luigi Lefevre en Nordin Valcke al tien en negen jaar het

Lees meer »

Nieuwe campus Howest feestelijk ingehuldigd: “Nu zijn we klaar voor de toekomst”

De feestelijke sfeer was duidelijk voelbaar toen studenten, medewerkers en partners uit de academische wereld en het bedrijfsleven op dinsdag 18 september samenkwamen op de Howest-campus aan het station om in aanwezigheid van burgemeester Dirk De fauw de nieuwe gebouwen officieel in te huldigen.
The post Nieuwe campus Howest feestelijk ingehuldigd: “Nu zijn we klaar voor de toekomst” appeared

Lees meer »

Vlaamse gemeenten halen recordbedrag van 124 miljoen euro op met boetes

De Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar in totaal een recordbedrag van 124 miljoen euro opgehaald aan boetes. Het gaat vooral om GAS-boetes. Ter vergelijking: aan het begin van de bestuursperiode, in 2019, werd een dikke 43 miljoen euro opgehaald met gemeentelijke boetes. Dat meldt VRT op basis van cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

Kampioenen bij OKRA Bavikhove gevierd

Bij OKRA Bavikhove werden de kampioenen van de kaarters, de teerlingbak en de sjoelbak gevierd. Hubert Lernout werd kampioen bij de herenkaarters, gevolgd door Hugo Pattyn en Marion Tytgat. Bij de dames won Chantal Verhulst gevolgd door Marie-Claire Coppens en Gaby Piepers. Bij de teerlingbak ging Jenny Lernout met de titel lopen gevolgd door Marie-Madeleine
The post Kampioenen bij

Lees meer »