Stad ruilt gronden met private eigenaar die padelvelden wou plaatsen vlak bij woonwijk Baanhof: “Nieuwe locatie is wielerpiste op De Schorre”

Een private ondernemer plant al even de aanleg van enkele padelvelden langs de Stuiverstraat. Alleen waren de bewoners van de wijk Baanhof daar niet zo voor te vinden. De stad Oostende heeft nu een akkoord gevonden om grond te ruilen waardoor de padelvelden ter hoogte van sportpark De Schorre zouden kunnen komen.

Een tijd geleden werd door de eigenaar van de gronden in de Stuiverstraat een aanvraag ingediend voor de bouw van padelvelden met een clubhuis. Buurtbewoners van de wijk Baanhof vreesden geluidsoverlast, lichthinder en extra verkeer. Volgens de plannen ging het toen om een tiental velden op grond die zo’n twee voetbalvelden groot is. “Heel wat mensen zijn hier de afgelopen jaren komen wonen met het oog op rust en het open karakter van de buurt”, klonk het bij monde van de buurtbewoners in 2022.

Stedenbouwkundig kon de stad het bouwen van padelterreinen op die locatie echter niet weigeren en dat ondanks het protest van buurtbewoners. Ook de stad vond de locatie vlak bij een woonwijk minder geschikt en dus ging het samen met de private investeerder op zoek naar een oplossing.

Uiteindelijk vond de stad geschikte gronden in sportpark De Schorre aan de binnenzijde van de wielerpiste. Wielerliefhebbers zullen er volgens de stad kunnen blijven trainen. Het gaat om grond die eigendom is van de stad en die geruild zal worden met de gronden in de Stuiverstraat. Er werd een verkoopsovereenkomst opgemaakt op basis van een schattingsverslag. De eigenaar moet zo nog een saldo betalen van iets meer dan vierduizend euro. Bij de verkoopsovereenkomst werd ook een verplichting overeengekomen om de wielerpiste minstens tien jaar te onderhouden.

Daarmee komt een einde aan de onzekerheid bij de buurtbewoners.

The post Stad ruilt gronden met private eigenaar die padelvelden wou plaatsen vlak bij woonwijk Baanhof: “Nieuwe locatie is wielerpiste op De Schorre” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zoo Antwerpen neemt afscheid van icoon: nijlpaard Hermien (43) is ingeslapen

Droevig nieuws uit de Antwerpse zoo. Nijlpaard Hermien is vandaag ingeslapen in het bijzijn van haar dierenverzorgers. Het dier was hoogbejaard en sukkelde al enkele jaren met haar gezondheid. Ze werd 43 jaar oud. Haar stoffelijke resten worden onderzocht. “Zo blijft ze na haar dood een verschil maken voor haar soortgenoten”, schrijft de zoo in een bericht.

Lees meer »

Tsjetsjeense terrorist uit Menen gaat in beroep tegen celstraf van 15 jaar

De Tsjetsjeense terrorist uit Menen, die 15 jaar cel kreeg omdat hij een aanslag beraamde in Antwerpen, gaat in beroep tegen zijn straf. 3 werken geleden werd hij in de Brugse rechtbank veroordeeld tot 15 jaar cel en 10 jaar terbeschikkingstelling. Ook zijn vrouw, broer en nog een andere beklaagde kregen celstraffen. Uit het onderzoek bleek dat de groep aanslagen

Lees meer »

Sean Dhondt ontdekt nieuwe gevoelens dankzij vaderschap: “Bewuste keuze om pas op mijn 40ste papa te worden”

Een nieuwe woonst, een nieuwe job én nieuw leven in huis. De wereld van Sean Dhondt (40) staat helemaal op zijn kop sinds hij en zijn vriendin Maithé Rivera (26) hun eerste kindje verwelkomden. “Maar op een bepaalde manier brengt de chaos ons juist dichter bij elkaar”, klinkt het in ‘TV Familie’. Een openhartig interview over het vaderschap, hun verbouwing

Lees meer »

Zo maakt Metejoor zijn debuut in ‘Milo’ (als zichzelf)

De cast van ‘Milo’ krijgt binnenkort versterking met een nieuw gezicht. Metejoor – ofwel Joris Van Rossem, zoals hij echt heet – maakt zijn debuut in de populaire soap, waar hij zichzelf speelt. VTM gaf alvast een voorproefje op Instagram en deelde enkele seconden van zijn eerste scène.

Lees meer »

Nog nooit zag Vlaamse regering er zo vrouwelijk uit: Demir (N-VA) minister van Onderwijs, Caroline Gennez (Vooruit) krijgt Welzijn

Nu de op een na langste Vlaamse formatie eropzit en de drie coalitiepartners hun casting bekend hebben gemaakt, wordt duidelijk hoe de volgende Vlaamse regering eruit zal zien. Opvallend: zes van de negen ministers zijn vrouwen. Voor het eerst zijn er dus meer vrouwen dan mannen in de Vlaamse regering. Hieronder een overzicht van alle ministers.

Lees meer »

Voor het eerst sinds 1967 opnieuw een ommegang rond de kerk in Schoten

In Schoten vindt dit weekend voor het eerst sinds de jaren 60 opnieuw een ommegang plaats. Het is een initiatief van de Sint-Cordulakerk, en verschillende verenigingen en politici zullen van de partij zijn. "Iedereen die nog eens immaterieel cultureel erfgoed wil beleven, mag meewandelen", klinkt het bij Christof Victor (N-VA), Schotens schepen voor Cultuur en Erfgoed.

Lees meer »

“Hij zal herinnerd worden als sekssymbool en familieman”: acteur en zanger Kris Kristofferson (88) overleden

De Amerikaanse songwriter, zanger en acteur Kris Kristofferson, vooral bekend van zijn nummers ‘Me and Bobby McGee en ‘Help Me Make It Through the Night’, is zaterdag op het Hawaïaanse eiland Maui, waar hij woonde, overleden. Dat heeft zijn familie aan de Amerikaanse media laten weten. Hij speelde ook naast Barbara Streisand de hoofdrol in de blockbuster ‘A Star Is

Lees meer »

Israël elimineert ene Hezbollah- en Hamas-kopstuk na het andere: maar hoe weten ze zo precies waar die zitten?

Israël zou donderdagnacht geprobeerd hebben om de gedoodverfde nieuwe leider van Hezbollah te vermoorden met een zware luchtaanval op het zuiden van Beiroet. Of dat lukte, staat nog niet vast. Maar het tempo van de liquidaties is verschroeiend en de dodenlijst lijkt eindeloos. Alle vijanden moeten eraan. Zoals de broers Qassir. Die werden afgelopen week met twee aparte aanvallen gedood.

Lees meer »