Militair (27) vergooit carrière na cocaïnehandel met vijf beklaagden: “Mijn leven volledig overhoop”

Een 27-jarige militair moet zich samen met vier andere beklaagden verantwoorden voor het dealen van cocaïne in de regio van Koksijde en Nieuwpoort. J.B. fungeerde daarbij voornamelijk als tussendealer tussen een Antwerpse man en drie andere beklaagden. Hij riskeert twee jaar cel maar vooral een verbeurdverklaring van 83.000 euro. “Mijn leven ligt compleet overhoop door deze zaak, en een carrière in het leger kan ik vergeten”, sprak de man.

De bal ging aan het rollen tijdens een routinecontrole door de politie vorig jaar. “Daarbij vond de politie dat S.D. zich erg nerveus gedroeg”, sprak de procureur. “Al gauw bleek dat hij een vuurwapen zonder vergunning op zak had, heel wat cash geld en elf zakjes met cocaïne die klaarlagen om te verkopen. Uit nalezing van zijn GSM bleek dat hij contacten had met andere dealers en zo kwam J.B. (27) in het vizier. Hij was eerst zelf een cocaïnedealer maar trad gaandeweg op als tussenpersoon van een Antwerpse dealer en de drie andere beklaagden: B.P., N.G. en D.N. Zij waren afnemers van hen en betaalden ofwel cash of op zijn KBC-rekening. Zelf verkochten ze dan ook voor eigen gebruik. Voor hen drie vragen we acht maanden cel en 8.000 euro, voor S.D. 18 maanden cel en 8.000 euro en voor J.B. twee jaar cel en 8.000 euro boete.”

Militair

De vijf beklaagden ontkenden de feiten niet. De drie afnemers minimaliseerden wel hun rol. Vooral J.B. dreigt zwaar te moeten boeten want hij riskeert ook een verbeurdverklaring van 83.000 euro. “Dat is flink overroepen en we vragen dan ook een herleiding”, sprak zijn advocaat Thomas Vandemeulebroucke. “Men zegt wel eens dat een rechtszaak iemand zijn leven kan veranderen maar voor J.B. geldt dat zeker. Hij was een beloftevolle militair maar werd na zijn vrijlating geschorst. Hij beseft ook wel dat dit tot zijn ontslag zal leiden en hij een andere wending in zijn leven moet zoeken. Het bedrag dat op zijn rekening stond was ook zeker niet van de drugs afkomstig, maar wel van de premies voor buitenlandse missies die hij deed.” Vonnis op 18 juni. (JH)

The post Militair (27) vergooit carrière na cocaïnehandel met vijf beklaagden: “Mijn leven volledig overhoop” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Gevangenenruil: Rusland en Oekraïne wisselen onder meer priesters uit

Rusland en Oekraïne hebben verschillende gevangenen geruild, onder wie ook enkele priesters. De zeldzame ruil van burgers komt na de ruil van tientallen soldaten eerder deze week. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had vrijdag al bekendgemaakt dat Rusland tien burgers had vrijgelaten. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben Noord-Korea op de vingers getikt om wapenleveringen aan Rusland.

Lees meer »

Blal (41) tovert bankkantoor om tot stijlvolle barbershop in Eernegem: “De felgroene muren overschilderen, was een lastig karwei”

Blal Alawed (41), geboren in Syrië maar sinds 2017 in ons land én officieel Belg, toverde het bankkantoor op de hoek van de Aartrijkestraat in Eernegem om tot een stijlvolle barbershop. Zijn cliënteel bestaat hoofdzakelijk uit mannen, maar ook dames kunnen hier terecht, zij het enkel voor een korte coupe.
The post Blal (41) tovert bankkantoor om tot stijlvolle

Lees meer »

Ook Duitsland-Denemarken ligt al vast, terwijl ‘tabelhelft des doods’ nu al een feit is: ontdek hier de (potentiële) achtste finales

De groepsfase op het EK voetbal loopt op z’n einde. Wat ook betekent dat de affiches van de achtste finales stilaan ingevuld worden. Met Zwitserland-Italië en Duitsland-Denemarken liggen al twee duels vast, en na de verrassende ontknoping in groep D kan het voor België loodzwaar worden. Welke clashes krijgen we vanaf 29 juni? U ontdekt het hieronder, met telkens een

Lees meer »

Steenrijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Brand woontoren Luik eist 1 dodelijk slachtoffer. Beelden tonen hoe bewoners met helikopter worden geëvacueerd

In de Kennedytoren in Luik is de brand die daar in de kelder uitbrak onder controle, de brandweer doorzoekt momenteel alle appartementen. Een persoon is overleden, twee anderen vechten nog voor hun leven. Op de bovenste verdiepingen zaten bewoners lange tijd vast. Ze moesten worden geëvacueerd met ladderwagens en helikopters. “Het is vreselijk om te zien hoe mensen op het

Lees meer »

Zorgbedrijf Harelbeke en LDC De Parette trakteren de clubwerkingen op een barbecue: “Dit hebben ze verdiend”

Zorgbedrijf Harelbeke en Lokaal Dienstencentrum De Parette hebben alle leden van de twaalf clubwerkingen uitgenodigd op hun jaarlijkse barbecue en dit ter gelegenheid van 25 jaar De Parette. Ruim 130 leden tekenden present.
The post Zorgbedrijf Harelbeke en LDC De Parette trakteren de clubwerkingen op een barbecue: “Dit hebben ze verdiend” appeared first on KW.be.

Lees meer »