“Mijn wapen ligt klaar, dat hij zijn kist maar bestelt”: Blankenbergenaar die nieuwe partner ex met de dood bedreigde riskeert twaalf maanden cel

Een 21-jarige Blankenbergenaar riskeert voor de Brugse rechtbank twaalf maanden cel, eventueel voor een deel voorwaardelijk, voor partnergeweld, doodsbedreigingen en inbreuken op de wapenwet.

Beklaagde E.B. en het slachtoffer waren een klein jaar samen. Volgens de vrouw pleegde E.B. overspel en kwam hij onder invloed van alcohol agressief uit de hoek. Zo ging hij op 31 juli vorig jaar compleet door het lint toen zij weigerde om hem de sleutels van haar brommer te geven. Hij gooide haar tegen de salontafel en greep haar bij de keel. Daags nadien nam hij haar bij een gelijkaardige discussie opnieuw in een wurggreep, sleurde haar bij de haren van haar brommer en gaf haar meerdere schoppen. Ze was hierdoor vijf dagen werkonbekwaam.

Halfweg november zette het slachtoffer een punt achter de relatie. Hierop begon E.B. haar nieuwe vriend lastig te vallen. Hij dreigde naaktfoto’s van zijn ex te verspreiden en stuurde doodsbedreigingen. “Mijn wapen ligt klaar. Ik ga zijn tanden recht kloppen. Zeg maar dat hij zijn kist bestelt”, klonk het. De politie kon E.B. uiteindelijk inrekenen aan het station in Brugge. Hij had een luchtdrukwapen bij zich en was volgens de procureur op weg naar de werkplek van de slachtoffers in Brugge.

Volgens de verdediging was er geen sprake van overspel en was E.B. niet zo vaak dronken als het slachtoffer laat uitschijnen. “Maar er waren wel vaak ruzies en mijn cliënt heeft verkeerd gereageerd op de breuk”, pleitte advocate Ellen Eneman. Ze vroeg een werkstraf voor haar cliënt. De uitspraak volgt op 18 juni. (AFr)

The post “Mijn wapen ligt klaar, dat hij zijn kist maar bestelt”: Blankenbergenaar die nieuwe partner ex met de dood bedreigde riskeert twaalf maanden cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Uitrusten op Ibiza, de liefde vieren op een zonnig eiland of met de kindjes naar zee: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 1)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Camille Dhont, Julie Vermeire en Eric Goens verklappen hun ultieme vakantietips. “De eerste dagen kan ik niet meer dan een paar regels lezen voor ik in slaap val.”

Lees meer »

Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge

Bruggeling Alexander Jocqué wordt vanaf 1 september de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge, voor een mandaat van zes jaar. Uit de 23 kandidaten, zowel nationaal als internationaal, koos de Raad van Bestuur na een uitgebreide selectieprocedure voor Alexander Jocqué. Hij volgt Jeroen Vanacker op die naar BOZAR in Brussel trekt.
The post Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe

Lees meer »

Wimbledon hoopt op verschijning prinses Catherine, wel erg dure outfit voor student Christian

De organisatoren van Wimbledon hopen dat prinses Catherine over twee weken de trofeeën van het tennistornooi kan uitreiken aan de winnaars. Ze deden haar het aanzoek met een geruststellende boodschap. Catherine’s schoonbroer prins Harry is dan weer in de prijzen gevallen. Wat heeft hij gewonnen? En wat was er opmerkelijk aan de outfit van de Deense kroonprins Christian tijdens zijn

Lees meer »

KIJK. Van de spectaculaire openingsact door de Q-dj’s tot Las Ketchup: dit zijn hoogtepunten van ‘De foute party’ van Qmusic

Fout, fouter, foutst. Samen met 19.000 foute feestvierders én een indrukwekkend lijstje artiesten blies Qmusic het dak van een uitverkochte Flanders Expo Gent tijdens ‘De foute party’. Het feest startte met een indrukwekkende openingsact van de Q-dj’s. Tijdens een spetterende liveshow brachten onder meer Las Ketchup, Willy Sommers, Get Ready!, Lasgo, Ruslana, Mega Mindy, K.I.A. vs Sam Gooris, Marco Schuitmaker

Lees meer »