Kans op felle onweersbuien langs de Nederlandse grens, code geel kan code oranje worden in de late namiddag

Vandaag krijgen we veel regen, met soms felle onweersbuien. Het KMI verwacht "op meerdere plaatsen wateroverlast". Vooral in de gebieden langs de Nederlandse grens van de provincies Limburg en Antwerpen, en langs de Duits-Nederlandse grens van de provincie Luik. 

Meer krantenkoppen in België

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

“IS pleegde 4.100 moorden sinds ‘nederlaag’ in 2019”

Leden van Islamitische Staat (IS) hebben nog 4.100 moorden gepleegd sinds de terreurgroep in 2019 door een coalitie onder leiding van de Verenigde Staten werd verjaagd uit het gebied dat de groep controleerde in Syrië. Dat meldt de ngo Syrian Observatory for Human Rights, die vanuit het Verenigd Koninkrijk de mensenrechten in Syrië monitort.

Lees meer »

De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’

Het lokaal bestuur De Panne gaat samen met het woonzorgcentrum Sint-Bernardus, het Expertisecentrum Dementie en de Alzheimer Liga in zee om met het nieuwe project ‘Dementievriendelijk De Panne’ inwoners met dementie te ondersteunen.
The post De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar

Na 28 schooljaren nam Katrien Piessens afscheid van de school op de Kruipuit. Zij heeft nog zoveel plannen voor de toekomst dat ze, nu ze met pensioen is, geen tijd zal hebben om zich te vervelen.
The post GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kitesurfer verdrinkt en wordt verscheurd door haaien in Nieuw-Caledonië

Een kitesurfer is op een tragische manier aan zijn einde gekomen in Nieuw-Caledonië. De 39-jarige man was met een vriend aan het surfen toen hij in het water verstrikt raakte in de touwen van zijn kite en het bewustzijn verloor. De vriend diende eerste hulp toe, maar moest die staken door een aanval van verschillende haaien. Het slachtoffer verdronk en

Lees meer »

Geen zakgeld van papa meer nodig? Buitenechtelijke zoon van prins Albert slaat steenrijke erfgename aan de haak

Nee, de geruchten dat hij een modellencarrière ambieerde, klopten niet, verzekerde Alexandre Grimaldi (20). Al houdt hij zich wel bezig met poseren, kledingmerken promoten en de modeweken in Parijs en Milaan bijwonen. Volgens waarnemers doet de buitenechtelijke zoon van Albert van Monaco (66) er alles aan om in de schijnwerpers te blijven. En daar vond hij nu nog een nieuwe

Lees meer »

Monsterboete of dwangsommen voor Fluvius? Duizenden klanten krijgen al maanden geen factuur meer

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »