Jelle uit Izegem haalt zilver op EK crossfit en mag naar het WK in Texas: “Dit schept wel vertrouwen”

Jelle Hoste heeft het voorbije weekend een knappe tweede plaats behaald op het EK crossfit. Daarmee heeft de Izegemnaar meteen zijn ticket beet voor het WK in Texas deze zomer en dat was een van de grote doelen die hij zichzelf gesteld had.

Jelle behaalde in 2023 een knappe tiende plaats op het WK en nam begin dit jaar de beslissing om zich voortaan voltijds op zijn sport te focussen en zijn job als IT-consulent op te zeggen. Die beslissing beklaagt hij zich nu zeker niet. Hij slaagde er dit weekend in Lyon in om zilver te behalen op het EK crossfit, een tornooi waar de veertig beste crossfitatleten van Europa het tegen elkaar opnamen.

Handstand

Crossfit is een sport die atletiek met uithouding en gymnastiek combineert. “Het belangrijkste was om me te kwalificeren voor het WK, wat dit jaar mijn grote doel was”, reageert Jelle. “Het is niet omdat ik er vorig jaar bij was dat het dit jaar zo evident zou worden. Het heeft geholpen dat ik me voortaan voltijds op mijn sport kan toeleggen en ik heb ook bewust geoefend op enkele disciplines waar ik minder goed in was. Zo heb ik onder andere dankzij mijn gymnastiekcoach Gunther Couckhuyt geoefend op de handstand en daar op het EK de vruchten van geplukt. Ik voelde me heel zelfzeker en kon zelfs sneller vooruit stappen dan ik op voorhand had gedacht.”

Details

Het EK bestond uit zes work-outs, op het WK zullen er dat dubbel zoveel zijn. “Het wordt nu zaak verder te blijven trainen, maar er is nu alvast een enorme druk van mijn schouders gevallen”, zegt Jelle. “Ik heb me kunnen meten met de top en het scheelde zelfs maar een paar punten met de atleet die goud behaalde. Dat schept vertrouwen naar deze zomer toe. Ik ga wel nog een paar hittetrainingen inplannen, want in Texas staan er een paar work-outs op de middag gepland en de temperatuur kan daar tot 40 graden oplopen. Zo heb ik thuis een sauna laten plaatsen die hoog genoeg is zodat ik er met mijn fiets in kan trainen. Het zijn zo’n details die straks het verschil kunnen maken”, besluit hij.

The post Jelle uit Izegem haalt zilver op EK crossfit en mag naar het WK in Texas: “Dit schept wel vertrouwen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Pas geopend Bikepark in Zwevegem is liefst 8.000 vierkante meter groot: “Geschikt voor elke biker”

Het bikepark in Sint-Denijs bij Zwevegem werd feestelijk geopend. Het fietsparadijs moest eigenlijk al veel eerder open zijn, maar slecht weer zorgde voor vertraging. Het bikepark is 8.000 vierkante meter groot en biedt voor zowel de beginnende als de gevorderde biker plezier. Meteen werd ook het sportcentrum uitgeroepen tot volksspelencentrum.
The post Pas geopend Bikepark in Zwevegem is liefst

Lees meer »

Een interne keuken smaakt beter

Traditiegetrouw sluit de Memorial Van Damme het Belgische atletiekseizoen dit weekend af. De 48ste editie wordt er eentje om duimen en vingers bij af te likken: de finale van de Diamond League, de verzameling van grootste atletiekmeetings ter wereld met ruim 50 miljoen tv-kijkers. Het deelnemersveld oogt indrukwekkend. Maar liefst 82 medaillewinnaars op de voorbije
The post Een interne

Lees meer »

IJzerwake doekt wake in huidige vorm op en bezint zich over toekomst

Er komt wellicht geen 24ste editie van de IJzerwake in de huidige vorm. Dat heeft de algemene vergadering van de vzw vorige week beslist. “We gaan ons herbezinnen over de manier waarop we verder gaan”, zegt woordvoerder Edwin Six aan Belga in reactie op een bericht van PAL NWS eerder donderdag. Volgende week buigt een werkgroep zich op een virtuele

Lees meer »

Afrikaans agentschap voor Volksgezondheid: “Mpox niet onder controle”

Het mpox-virus is niet onder controle in Afrika. Dat zegt het Africa Centres for Disease Control and Prevention (CDC), het agentschap voor volksgezondheid van de Afrikaanse Unie, donderdag. Binnen een week tijd werden bijna 3.000 nieuwe verdachte gevallen van de ziekte gemeld in Afrika, waarvan er 374 werden bevestigd, klinkt het. Er is ook goed nieuws: de eerste vaccins in

Lees meer »

WZC Zilvervogel brengt dementie onder de aandacht

Woonzorgcentra Zilvervogel Woumen en Zilvervogel Reninge organiseren naar aanleiding van de Week van de Dementie verschillende activiteiten om dementie onder de aandacht te brengen.
The post WZC Zilvervogel brengt dementie onder de aandacht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pélicot blijft opnieuw weg van eigen proces, zitting uitgesteld tot morgen: “Hoofdverdachte heeft nierstenen en prostaatprobleem”

Het proces over de Franse zeventiger die zijn vrouw jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is uitgesteld naar dinsdag. Hoofdbeklaagde Dominique Pélicot was maandagochtend niet op hoorzitting verschenen, waarna de zitting zonder hem van start ging. Maar even later werd die zitting dan toch tijdelijk opgeschort nadat de burgerlijke partijen de “abnormale” situatie aan de kaak stelden.

Lees meer »