Dronken bestuurder (31) zonder rijbewijs veroorzaakt veel schade in slagerij en vlucht weg: “Kosten lopen zeker op tot 10.000 euro”

Een 31-jarige dronken bestuurder richtte zondagnacht veel schade aan bij slagerij Nili’s in de Ooststraat in Veurne. Tijdens een manoeuvre knalde de man met zijn bestelwagen tegen de luifel van de zaak waarna die de etalage aan diggelen sloeg. De man pleegde vluchtmisdrijf maar kon ingerekend worden door de politie, en bleek al een lang rijverbod te hebben lopen. “Ik schat de kosten op minstens 10.000 euro”, zegt slager Niek Clarebout (37).

Het ongeval gebeurde zondagavond laat rond 23 uur in de Ooststraat in het centrum in Veurne. Slager Niek Clarebout (37) genoot toen nog van een vakantie in het buitenland, want op maandag is de slagerij sowieso gesloten. Plots werd hij gebeld door een kennis die het ongeval had zien gebeuren. “Die kennis had gezien hoe een grote bestelwagen met ladders op het dak in de straat geparkeerd stond”, doet Niek het relaas. “Die bestuurder was in de straat een pita gaan halen. Bij het wegrijden wilde hij keren over de straat maar reed veel te snel achteruit. Daarbij reed hij onze luifel aan, die door de klap naar beneden donderde en de etalage aan diggelen sloeg. Blijkbaar scheurde hij daarna zonder kijken meteen weg want op het plein even verderop reed hij nog bijna twee fietsers omver. Gelukkig was die kennis getuige en belde hij ook onmiddellijk de politie.”

Al zes maanden rijverbod

“We kregen melding van het ongeval met vluchtmisdrijf en konden de bestuurder thuis aantreffen”, zegt commissaris Geert Verslype van politiezone Spoorkin. “We konden hem ook identificeren als diegene die het ongeval veroorzaakte. Het ging om een 31-jarige man uit Veurne. Hij legde een positieve ademtest af. Het bleek niet mogelijk zijn rijbewijs in te trekken aangezien hij momenteel geen had. De man had op dit moment immers reeds een rijverbod van zes maanden lopen. Daarom werd het parket verwittigd en werd zijn bestelwagen geïmmobiliseerd.” De bestelwagen werd daarna getakeld en de dertiger wacht een fiks staartje bij de politierechter.

Zeker 10.000 euro schade

De 31-jarige man die het ongeval veroorzaakte én vluchtmisdrijf pleegde kwam zich ook nog niet verontschuldigen in Nili’s. “En dat neem ik hem toch ook wel wat kwalijk”, zegt Niek. “Vluchten na een ongeval is al bijzonder ergerlijk, maar nadien je verantwoordelijkheid niet opnemen maakt het nog erger. Intussen zitten wij wel met de schade. De kosten lopen minstens op tot 10.000 euro. De luifel en de etalage zijn volledig vernield, enkele tegels binnen en buiten zijn kapot en onze toonbank is geraakt. Gelukkig was het gordijn dicht en ving dat bijna alle glas op waardoor onze vleeswaren gered zijn. Toch kunnen we door dat voorval een deel van onze toonbank niet gebruiken. We kunnen wel opnieuw openen maar ondervinden toch hinder. De precieze schade moeten we dus nog berekenen.” (JH)

The post Dronken bestuurder (31) zonder rijbewijs veroorzaakt veel schade in slagerij en vlucht weg: “Kosten lopen zeker op tot 10.000 euro” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan 80 jaar in het tafeltennis

Rainier Verhoest en Saskia Aneca leerden elkaar als jonge tafeltennissers kennen. Nadat ze elk hun eigen weg gingen bracht de sport hen nadien weer samen en nu maken ze samen deel uit van TTC Drive in Oostende. De club organiseert in juli naar jaarlijkse traditie de zomercriteria ‘Oostende beweegt’.
The post Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Boerderij ’t Moereveld in Torhout is niet zomaar een hoeve: “Het best verkochte ijs? Zonder twijfel vanille!”

Een boerderij die in de zomer het gewone hoeveleven overstijgt? Daar is de Torhoutse IJsboerderij ’t Moereveld een schoolvoorbeeld van. Met, naast 120 melkkoeien en ook akkerbouw, 30 verschillende smaken zelfbereid ijs en een ruim ijssalon met terras. “De zaken lopen zó goed, dat ik de vraag naar ijs bijna niet kan volgen”, zegt ‘ijsboerin’ Cindy Vandevoorde.
The post

Lees meer »

Steeds hetzelfde vulgaire riedeltje en toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »