COLUMN. “De vergoensing van de verkiezingen kan wie achterdochtig staat jegens de politiek weer vertrouwen geven”

Bekende Waal en journalist Christophe Deborsu vertelt over de grote en kleine politieke dingen bij onze zuiderburen.

 

Meer krantenkoppen in België

ICOSFest haalt Oktoberfeesten naar Ingelmunster: site Roverin wordt gezellige bierstübe

Zaterdag 5 oktober organiseert het Ingelmunsters Comité voor Ontwikkelingssamenwerking in de gebouwen van de voormalige site Roverin ICOSFest, haar eigen versie van de legendarische Oktoberfeesten in Beieren. De ingrediënten? Een trucklading ambiance, een avond vol amusante teamspelletjes, een stevige scheut Oberbayernmusik en uiteraard een schuimende pot gerstenat.
The post ICOSFest haalt Oktoberfeesten naar Ingelmunster: site Roverin wordt gezellige bierstübe

Lees meer »

Sheriff schiet rechter dood in Kentucky

Sheriff Shawn Stines, het hoofd van de lokale politie in het Amerikaanse Letcher County in de staat Kentucky, is donderdag gearresteerd voor de moord op een rechter. De lokale gemeenschap reageert geschokt. “Er is veel te veel geweld in deze wereld.”

Lees meer »

Huizenprijs in Nederland op nieuw record

Voor wie vindt dat wonen in België duur is, moet zeker ook eens over de grens kijken. De Nederlandse huizenprijzen hebben vorige maand een nieuw record bereikt, van gemiddeld meer dan 466.000 euro voor een bestaande koopwoning.

Lees meer »

Studio 100 lanceert ‘40-45′ in Nederland: “We verkochten al 100.000 tickets, maar zijn pas gerust bij het driedubbele”

Een verbluffend visitekaartje met de groeten uit Vlaanderen. Studio 100 rolde, schoot en vloog gisteren voor een allereerste keer de gloednieuwe thuishaven in Barneveld binnen met de Nederlandse versie van succesmusical ‘40-45′. Holland hapte naar adem. Gert Verhulst (56) zweette in elke zenuw. Want de investering én het risico is groot. “Bij ons verkochten we 750.000 tickets. Niets zegt dat

Lees meer »

“Chinees bedrijf hackt wereldwijd 260.000 routers en creëert gigantisch botnet”

Chinese hackers hebben meer dan 260.000 met internet verbonden apparaten, voornamelijk routers, gehackt om een gigantisch botnet te creëren. Dat melden de autoriteiten van verschillende landen woensdag. Een botnet is een netwerk van geïnfecteerde apparaten, bekend als bots, die door de hackers kunnen worden gebruikt om cyberaanvallen uit te voeren, zonder dat de eigenaar van de apparaten er weet van

Lees meer »

Venezuela protesteert tegen inmenging EU en Spanje, arresteert vierde Amerikaanse staatsburger

Venezuela heeft dinsdag bij de Europese Unie en Spanje geprotesteerd tegen de inmenging in de nationale aangelegenheden, na uitspraken van het hoofd van de diplomatie van de EU, Josep Borrell. Die omschreef de regering van president Nicolás Maduro als “dictatoriaal”, nadat onder meer twee Spaanse staatsburgers, drie Amerikanen en een Tsjech waren gearresteerd. Dinsdag werd bekend dat Venezuela een vierde

Lees meer »

Hezbollah-apparatuur bevatte al springstof voor aankomst in Libanon

De biepers, walkietalkies en andere communicatieapparatuur van Hezbollah-leden bevatten al springstof voor ze aankwamen in Libanon. Dat is een van de conclusies van een eerste onderzoek door de Libanese autoriteiten, blijkt donderdag uit een brief van de Libanese vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties. De ontploffingen werden uitgelokt door “het sturen van e-mails naar het toestel”, stellen de Libanezen.

Lees meer »

Influencer Soraya S. vrijgesproken voor babymoord op assisenproces, maar wel schuldig aan onvrijwillige doodslag

De 31-jarige Soraya S. is door de jury van het Brusselse hof van assisen vrijgesproken voor kindermoord. De vrouw werd eran verdacht haar baby van twee maanden oud te hebben verstikt in een hotel in Sint-Gillis. Volgens de volksjury is de vrouw wel verantwoordelijk voor de dood van het kind en daarom werd ze schuldig verklaard aan onvrijwillige doodslag.

Lees meer »

X opnieuw ontoegankelijk in Brazilië

Het sociaal netwerk X heeft het platform opnieuw ontoegankelijk gemaakt voor zijn gebruikers in Brazilië. Daarmee voegt het bedrijf van Elon Musk zich naar een vonnis van het Braziliaanse Hooggerechtshof. Dat legde een boete van 5 miljoen réais (omgerekend 820.000 euro) per dag op als X de vorige maand opgelegde blokkade niet respecteert.

Lees meer »

Vader Hendrik (59) en zoon Tuur (39) kregen beiden een nieuw hart: “Voor hem doe ik extra mijn best, want hij ziet in mij zijn toekomst”

6 mei 2005. Het is de datum waarop het leven van Hendrik Derammelaere (59) uit Deerlijk voor de tweede keer startte. Hij kreeg die dag, na jaren sukkelen met zijn eigen hart, een nieuw donorhart. Hij doet dit weekend mee aan de Belgische Transplantoux Spelen om te tonen dat je na een transplantatie helemaal niet afgeschreven bent. Zijn zoon Tuur

Lees meer »