Brouwerij Ruimtegist viert vier jaar Vie met brouwfeest in zaal Tranzit

Het is vier jaar geleden dat Arn Simoens en Egbert Glorieux de eerste bieren van hun Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist verkochten. “Om dat te vieren, trakteren we alle crowdfunders, sympathisanten, klanten, vrienden, familie en leveranciers op enkele gratis vaten en hapjes, een machtig optreden van Tejas en strekken we de beentjes met dj Spanky Stof.”

Op zaterdag 25 mei om 19 uur gaat het brouwfeest van Brouwerij Ruimtegist door in zaal Tranzit aan het Nelson Mandelaplein. Het gratis event is publiek toegankelijk voor iedereen. “Na vier jaren is er ondertussen al heel wat gebeurd. We kochten recent nog een grotere brouwinstallatie en brouwen naast onze drie vaste bieren nu ook niche barrel aged bieren. We schuimen het land af langsheen vele bierfestivals en krijgen onze Kortrijkse stadsbieren ondertussen over gans Vlaanderen in de winkels verdeeld. Zonder jullie steun zou dit allemaal niet gelukt zijn! Reden genoeg dus om samen het glas te heffen”, zeggen Arn en Egbert.

“We krijgen onze Kortrijkse stadsbieren ondertussen over gans Vlaanderen in de winkels verdeeld. Zonder jullie steun zou dit allemaal niet gelukt zijn”

Om 19 uur gaat de deur open en worden de aanwezigen op een gratis vat Vie en hapjes getrakteerd. Om 20 uur start het optreden van Tejas, een rock ‘n blues band met eigen nummers en covers van Jimi Hendrix en Rory Gallagher. Voor de grotere honger is de Kortrijkse foodtruck B’s Quality Street Grill voorzien. Om 22 uur volgt opnieuw een gratis vat, ditmaal het blond tripelbier Nova. “Kom je verkleed in brouwerijthema zoals een bierfles, bottelmachine of gistvat, laat je maar gaan, dan krijg je sowieso een gratis pint van ons!”

Spread the wort

Nog een gratis biertje kan nu zaterdag ook voor de eerste keer geclaimd worden via hun politieke campagne ‘Spread the wort’. “We kapen met Ruimtegist op een ludieke manier de verkiezingen met onze guerrillamarketingcampagne. We hebben A1-verkiezingsborden en affiches op A3-formaat om aan de ramen te plakken gemaakt om onze stadsbrouwerspartij aan de kiezer te presenteren. Iedereen die een foto maakt met ons verkiezingsbord op de achtergrond en post op de sociale media met #spreadthewort krijgt een gratis versgetapt biertje op ons jaarlijks brouwfeest en op onze Diner Obsquur in oktober.”

The post Brouwerij Ruimtegist viert vier jaar Vie met brouwfeest in zaal Tranzit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Buurtbewoners plannen protest tegen wachthalte De Lijn in Keerbergen: “Wildplassende chauffeurs, uitlaatgassen en gevaarlijke situaties”

Buurtbewoners in Keerbergen plannen een protestactie tegen De Lijn omdat een wachthalte er leidt tot overlast. De buschauffeurs zouden er hun motor laten draaien, wat volgens de inwoners tot storende geluiden en uitlaatgassen leidt. Daarnaast zouden er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan en wildplassen de bestuurders er geregeld tegen een boom. De Lijn probeert het probleem op te lossen en vraagt om

Lees meer »

EXCLUSIEF. Fabio Jakobsen toont de littekens die het verhaal van zijn carrière vertellen: “Ik ben wel een taaie, denk ik”

“Wielrennen is geen sport voor kleinzerige mensen”, zegt Fabio Jakobsen (27). Zijn lijf is het bewijs. In Polen raakte hij tien tanden en een deel van zijn neus kwijt – hij werd voor dood opgeraapt van de straat. Op zijn knieën en armen hebben valpartijen “spoor over spoor” nagelaten. En toch gaat hij in deze Tour de France weer op

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

Meldingen kindermishandeling op recordhoogte in Vlaanderen

Het aantal meldingen van kindermishandeling staat op recordhoogte in Vlaanderen. Dat schrijven De Morgen en De Standaard donderdag. “Een positief signaal”, zegt Tim Stroobants, directeur van het overkoepelende Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). “We hebben er met zijn allen meer oog voor.”

Lees meer »