Antwerpse cafébazin Linda tot tweemaal toe aangevallen door drugsgebruikers: “Ze snuiven alsof ze hun neus snuiten”

“Drugs lijken de normaalste zaak in het uitgaansleven, maar niet in café Den Engel”, zegt Linda Van Heymbeeck, de bekendste cafébazin van Antwerpen, strijdvaardig. Ze krijgt regelmatig dreigberichten van klanten die werden buitengezet. Zondagavond werd de uitbaatster zelfs tot tweemaal toe fysiek aangevallen door gebruikers, en dat was niet de eerste keer.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Al meer dan 50 doden na zware raketaanval op Poltava – Meer dan 40 gewonden en 2 doden bij nieuwe aanvallen op Lviv

Meer dan 50 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen ook meer dan 200 gewonden. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. Woensdag vielen er 2 doden en 43 gewonden in Lviv. Die grote stad in het westen

Lees meer »

Marieke Blomme is gestart met recordpoging zwemmen in Meer van Genève

Sportcoach Marieke Blomme is deze ochtend om 07.00 uur gestart met haar recordpoging. Ze wil de lengte van het Meer van Genève zwemmen in minder dan 22 uur tijd. Daarvoor moet de sportvrouw 73 kilometer afleggen. Met haar stunt steunt ze het goede doel.
The post Marieke Blomme is gestart met recordpoging zwemmen in Meer van Genève appeared first

Lees meer »

Gratis trainingen om kennis te maken met waterpolo

Op vrijdag 13 en 20 september houdt de Roeselaarse Zwemvereniging twee gratis kennismakingstrainingen om de jeugdwerking een nieuwe boost te geven. De laatste jaren zag de club namelijk een dalend aantal inschrijvingen.
The post Gratis trainingen om kennis te maken met waterpolo appeared first on KW.be.

Lees meer »

129 doden bij ontsnappingspoging in grootste gevangenis van Congo

In de Democratische Republiek Congo zijn bij een poging tot uitbraak in de grootste gevangenis van het land 129 gedetineerden omgekomen. Dat melden de Congolese autoriteiten dinsdag in een officiële balans. Er raakten naar verluidt ook 59 mensen gewond. Verschillende gebouwen, waaronder de griffie, ziekenboeg en voedseldepots, zouden verwoest zijn door een brand.

Lees meer »

Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten met jachtgeweer: “Ik fluisterde nog: ‘ik ga dood’”

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »

Student Kick-Off in Tielt wordt tweeluik met nieuw event op zaterdag: “In de namiddag zijn gezinnen met kinderen gratis welkom”

Jeugdcafés De Keet en d’Hespe bundelen op vrijdag 13 september de krachten voor een nieuwe editie van de Student Kick-Off in het Patersbos in Tielt, al krijgt het evenement voor het eerst ook een gezinsvriendelijk vervolg op zaterdagnamiddag. Vanaf 13 uur is iedereen er gratis welkom op het ruime terras.
The post Student Kick-Off in Tielt wordt tweeluik met

Lees meer »

Hamas bereidde zich jarenlang voor op ondergrondse oorlog tegen Israël: handleiding beschrijft hoe je door pikdonkere tunnels navigeert en zo veel mogelijk doden maakt in kleine ruimte

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die laten zien dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Ze omvatten onder meer een gevechtshandleiding die beschrijft hoe je je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza verplaatst en zo veel mogelijk doden maakt in een kleine ruimte. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste

Lees meer »