“Als de winkel niet snel opengaat, begin ik te schieten”: dronkenlap die met speelgoedwapen zwaaide aan sociale kruidenier hoeft niet naar de cel

B.C. (32) had duidelijk weinig tijd toen hij vlak voor openingstijd een speelgoedwapen trok aan de sociale kruidenier in Oostkamp. Hij dreigde ermee te schieten als de winkel niet snel openging. Toch gaf de Brugse rechtbank de drankverslaafde man nog een kans.

Op 20 februari stond de beklaagde samen met vijf anderen te wachten tot de sociale kruidenier OostKans in de Stationsstraat in Oostkamp de deuren zou openen. Enkele minuten voor openingstijd werd het wachten de Oostkampenaar duidelijk te veel. Hij haalde een speelgoedwapen boven en zwaaide daarmee in het rond. “Als de winkel niet snel opent, begin ik te schieten!”, klonk het dreigend.

Omdat het overduidelijk een speelgoedwapen betrof, veroorzaakte B.C. geen al te grote paniek. Toch werd de politie erbij gehaald. Volgens de procureur was de Oostkampenaar dronken en had hij wellicht andere plannen met het wapen. “De beklaagde had geen krediet meer om iets te kopen in de winkel. Dus vermoedelijk wou hij op een andere manier aan zijn goederen komen”, alludeerde ze op een mogelijke overval.

Op het moment van de feiten droeg B.C. een spijkerbroek, geruit hemd en een cowboyhoed. “Hij leek wel weggelopen uit een feuilleton op zondagavond”, verwees advocaat Lawrence Taillaert naar ‘De Sheriff’, het personage uit de populaire VRT-reeks Chantal. “Maar mijn cliënt had zeker niet de intentie om een overval te plegen. Hij ontkent zelfs dat hij het wapen uithaalde. Naar eigen zeggen strekte hij alleen de armen waarop het pistool zichtbaar was achter zijn broekriem.”

B.C. kampt met een zware alcoholverslaving en werd intussen gedwongen opgenomen in de psychiatrie. De procureur vroeg acht maanden cel, maar de rechtbank hield het dinsdag op zes maanden celstraf met uitstel. (AFr)

The post “Als de winkel niet snel opengaat, begin ik te schieten”: dronkenlap die met speelgoedwapen zwaaide aan sociale kruidenier hoeft niet naar de cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opschudding tijdens gemeenteraad Kuurne: “Dit is normvervaging en graaipolitiek”

De Kuurnse gemeenteraad van 4 juli verliep erg routineus, maar het venijn zat in de staart. Tijdens de variaronde startte Tom Leece (Nieuw Kuurne) een aanval naar de burgemeester en zijn schepencollege. Hij had namelijk de onkosten van de afgelopen drie jaar ingekeken en was tot enkele opmerkelijke vaststellingen gekomen, aldus Leece zelf. “Wat doen taarten, pralines of sponsoring van

Lees meer »

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Politie waarschuwt nadat zes slachtoffers duizenden euro’s kwijtspelen: “Laat nooit zogezegde bankmedewerkers aan huis komen”

Politiezone Kouter (Torhout/Jabbeke/Gistel/Ichtegem/Oudenburg) waarschuwt opnieuw voor valse medewerkers van banken of Cardstop. In een week tijd maakten die liefst zes slachtoffers in de zone. Telkens ging het om oudere of kwetsbare mensen die duizenden euro’s kwijtspeelden aan de oplichters. “We blijven dan ook waarschuwen om deze zogezegde medewerkers nooit aan huis te laten komen”, geeft Annemie Wittesaele van Kouter mee.<br

Lees meer »

Acteur Louis Thyssen uit ‘Nachtwacht’ en K3-musical ‘De drie biggetjes’ breekt met z’n vriendin Liesl

Louis Thyssen (29), bekend van ‘Nachtwacht’ en z’n rol in musical ‘De drie biggetjes’, en z’n vriendin Liesl (27) hebben na zeven jaar besloten om uit elkaar te gaan. Dat bevestigt de acteur aan ‘Dag Allemaal’. Dat de breuk al dan niet het gevolg zou zijn van overspel, wil Thyssen niet kwijt: “Ik moet nog met m’n omgeving bespreken wat

Lees meer »

Spaans hooggerechtshof weigert amnestie voor Puigdemont

Het Spaanse hooggerechtshof heeft vandaag beslist om de omstreden amnestiemaatregel niet toe te passen voor de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont. Hij werd beschuldigd van verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen hem blijft dus van kracht.

Lees meer »

Febelfin en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »