Wellington wordt opnieuw fandorp voor Rode Duivels

De vaderlandse voetbalcompetitie is nog niet eens afgelopen of de echte diehards tellen al af naar het Europees kampioenschap van volgende maand in Duitsland. Onze nationale ploeg aanvuren kan straks opnieuw in de Aceg Wellington Hippodroom.

Tijdens het wereldkampioenschap in 2018 werden bijna 60.000 België-fans meegezogen in de sfeer van To Russia With Love. Straks davert de Wellington-renbaan opnieuw tijdens de uitzending van het EK in Duitsland. “Vijftien grote schermen maken van de hippodroom weer het meest sfeervolle voetbalstadion van Vlaanderen, waar een tricolore supportersmassa samen viert en bibbert met de nationale ploeg”, klinkt het bij Olivier Orlans van organisator Eventor. “Oud-internationals geven er hun analyses en bekende artiesten zorgen voor een spetterende afterparty.”

Over bekende gezichten gesproken: Sebastien Dewaele zal, naast Filip D’haeze, afwisselend de rol van master of ceremonies vervullen. Dewaele is bekend als acteur uit onder andere Eigen Kweek en deel van het Oostendse duo Preuteleute, maar ook als grote fan van KV Oostende. Met dj Dimaro op de afterparty van de tweede groepsmatch krijgt het gegeven nog een extra lokaal kantje.

Praktisch

Een klassiek toegangsticket kost 5 euro, VIP-kaarten 79 euro. “Wat dit evenement zo’n succes maakt? Wel, dit draait om meer dan louter voetbal. Het gaat over de sfeer, ambiance en animatie. Mensen kennen ons initiatief ook al sinds de wereldbeker van 2014 in Brazilië”, zegt Orlans nog. “We focussen ons enkel op de wedstrijden van de Belgen. Zolang ze in het tornooi zitten, blijven we dus hun matchen tonen.”

De eerste fandag staat gepland op maandag 17 juni. De Rode Duivels spelen om 18 uur tegen Slovakije hun eerste groepsmatch, anderhalf uur voor de aftrap gaan de deuren open. Bram & Lennert verzorgen de afterparty. De tweede wedstrijd staat gepland op zaterdag 22 juni om 21 uur tegen Roemenië en de slotmatch in de groepsfase is op woensdag 26 juni om 18 uur tegen Oekraïne.

The post Wellington wordt opnieuw fandorp voor Rode Duivels is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Smeulende wrakken blijven achter: gewapende overval op geldtransport op Zuid-Italiaanse snelweg, bende gaat er met meer dan 3 miljoen vandoor

Een gewapende bende heeft donderdag op een autosnelweg bij Brindisi, een havenstad in de hak van Italië, een geldtransport overvallen. De bendeleden blokkeerden plots het verkeer in beide richtingen met brandende voertuigen en dwongen de bewakers van het transport om meer dan 3 miljoen euro af te geven, voor ze ervandoor gingen. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

Lees meer »

Biden lijkt jongste maanden “vaker, duidelijker en zorgwekkender” mist in te gaan volgens mensen die tijd met hem doorbrachten

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is niet meer de man die hij was toen hij 3,5 jaar geleden aan zijn ambtstermijn begon. Dat blijkt uit een hele reeks gesprekken die de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ had met mensen die de jongste maanden tijd met hem doorbrachten weg van het oog van de camera’s. Volgens hen lijkt de

Lees meer »

“Zijn rider met eisen bestaat uit 37 pagina’s”: alles wat u wil weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

“Eto’o heeft in principe niets te zeggen over mij”: Marc Brys praat voor het eerst uitgebreid over de hetze rond z’n aanstelling

“Als je iedereen moet geloven, heeft Eto’o me vier keer ontslagen.” En toch staat Marc Brys (62) nog aan het roer van de Kameroense nationale ploeg. Voor het eerst sinds hij de heksenketel van Yaoundé – en alle rellen daar aanwezig – even achter zich heeft gelaten, neemt de bondscoach het woord. “Vanaf dag één had ik een bewaker bij

Lees meer »

Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem

Op 28 juni trekt Hilde Lesaffre uit Oudenburg voorgoed de deur van Gemeentelijke Basisschool ’t Mozaïek in Eernegem achter zich dicht. Na 42 jaar dienst kan ze gaan genieten van haar welverdiend pensioen, en van haar kinderen en kleinkinderen.
The post Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »