WEERBERICHT. Bewolkte pinkstermaandag met buien, ook rest van de week regenachtig

Maandag begint de dag met lage wolken of mist, terwijl er waarschijnlijk meer opklaringen voorkomen in het centrum van het land en ook in Belgisch Lotharingen. Er is ook kans op enkele buitjes in het noorden van het land. Dat meldt het KMI. 

Meer krantenkoppen in België

Vijf EU-landen krijgen samen meer dan 1 miljard euro aan noodhulp na watersnood

Italië, Slovenië, Oostenrijk, Griekenland en Frankrijk krijgen samen meer dan 1 miljard euro aan Europese financiële ondersteuning om de noodhulp en ruimingswerken na zware overstromingen in 2023 te bekostigen. De begrotingscommissie van het Europees Parlement heeft het voorstel van de Europese Commissie daarover goedgekeurd. De parlementsleden willen dat in de toekomst meer geld opzijgezet wordt.

Lees meer »

Geen enkele partij nog voor nieuwbouw aan Thermen

De langverwachte oplossing voor het verval van de Koninklijke Gaanderijen en het Thermengebouw bleek geen robuust plan en het Thermendossier werd een verkiezingsthema. Moet er nieuwbouw toegelaten worden naast het Thermae Palace en de Gaanderijen?
The post Geen enkele partij nog voor nieuwbouw aan Thermen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester voert systematische identiteitscontroles in tegen overlast op Broekplein in Harelbeke

Naar aanleiding van de aanhoudende overlast op het Broekplein in Harelbeke besloot de burgemeester om een extra maatregel te treffen. Vanaf nu zijn de politiediensten gemachtigd om systematische identiteitscontroles uit te voeren. Deze maatregel komt er nadat eerdere bemiddelingspogingen en preventieve acties onvoldoende resultaat opleverden.
The post Burgemeester voert systematische identiteitscontroles in tegen overlast op Broekplein in Harelbeke appeared

Lees meer »

“Nee, ik zie mezelf niet oud worden”: Matthieu Bonne wil na nieuw wereldrecord nu ook de Amazone doorkruisen

Ultrasporter Matthieu Bonne heeft nóg maar eens een wereldrecord beet. In Hongarije liep hij 1.046 kilometer in zes dagen, een fenomenale uitputtingsslag. De titel van zijn eerste boek, ‘Wilskracht’, is dan ook niet toevallig gekozen. Hoe meer uitdagingen hij aangaat, hoe groter zijn honger en focus wordt. Er lijken maar geen grenzen aan zijn mentale en fysieke capaciteiten. “Als ik

Lees meer »

Hezbollah-leider noemt de aanvallen met biepers “een oorlogsverklaring” : “De Israëlische vijand heeft alle rode lijnen overschreden”

Na de massale ontploffing van duizenden Hezbollah-biepers dinsdag, ontploften woensdag ook plots tal van walkietalkies in Libanon, met nieuwe doden en gewonden tot gevolg. Het totaal aantal doden in het land is nu opgelopen tot 37, het aantal gewonden tot liefst 3.539. De leider van Hezbollah, Hassan Nasrallah zegt dat de “Israëlische vijand alle rode lijnen heeft overschreden” met de

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Deense premier: “Stop met praten over ‘rode lijnen’ en laat Oekraïne Rusland aanvallen”

De Deense premier Mette Frederiksen wil dat het Westen zich niet langer laat doen door de dreigende taal van Rusland over het overschrijden van ‘rode lijnen’. Ze pleit ervoor om Oekraïne de toestemming te geven om westerse wapens te gebruiken voor aanvallen op Russisch grondgebied. Intussen is de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in de Verenigde Staten. Hij wil tijdens een

Lees meer »