Paus Franciscus bezoekt eind september Brussel, Leuven en Gent:

Paus Franciscus komt van 26 tot 29 september naar ons land. Hij zal onder meer Brussel, Leuven en Gent bezoeken, meldt het Vaticaan. Voor hij in ons land aankomt, zal hij nog een tussenstop maken in Luxemburg. “Zijn hart heeft gesproken”, meent aartsbisschop Luc Terlinden. 

Meer krantenkoppen in België

Deel sociale woonwijk Oud Park Wervik maakt plaats voor 2 appartementsblokken en 12 flats: “Het gaat om de oudste woningen in de wijk”

In de Christuslaan worden op de sociale woonwijk Oud Park in Wervik 23 oude woningen gesloopt. De huizen gelegen tussen de Dokter Dumont- en Mesenstraat zijn niet meer comform met de huidige normen. “De woningen worden in twee fasen gesloopt en maken plaats voor 24 appartementen”, zegt algemeen directeur Sonny Ghesquière van Woonmaatschappij !Mpuls Menen-Wervik.
The post Deel sociale

Lees meer »

Lokale politiek blijft een mannenclubje: slechts één op vier lijsttrekkers is vrouw

Van de 64 gemeenten die West-Vlaanderen momenteel nog telt, worden er slechts elf geleid door een vrouwelijke burgemeester. En er is niet meteen beterschap op komst… Slechts een kwart van de lijsttrekkers voor de lokale verkiezingen van 13 oktober zijn vrouwen. De lokale politiek blijft dus een mannenbastion, ook in 2024. “De klassieke rolverdeling is helaas nog altijd sterk aanwezig.”<br

Lees meer »

Franse opa veroordeeld voor verkrachting van kleindochter (10), meisje bracht gruwel aan het licht in brief: “Hij raakt mijn onderlichaam aan”

In Frankrijk is eerder deze week een 73-jarige man veroordeeld tot een celstraf van 12 jaar voor de verkrachting en aanranding van zijn drie kleindochters. De gruwelijke feiten kwamen in 2022 aan het licht nadat een van de kinderen, de 10-jarige Lily, een hartverscheurende brief schreef op school. “Hij raakt mijn onderlichaam en bovenlichaam aan”, stond daarin te lezen.

Lees meer »

Spreekt de paus zich vandaag uit over seksueel misbruik?

De verwachtingen voor de eerste volledige dag van paus Franciscus in België zijn hoog. Op het (publieke) pauselijke programma staan bezoeken aan de koning en de KU Leuven. Ook de ontmoeting van een uur met vijftien slachtoffers van seksueel misbruik zou vrijdagnamiddag op de agenda staan.

Lees meer »

Ophef over kandidaat op Vlaams Belang-lijst in Knokke-Heist: “Waren niet op de hoogte van haar uitspraken”

In Knokke-Heist is ophef ontstaan over één van de kandidaten op de lijst van Vlaams Belang. Marleen Govaerts kwam in 2010 in opspraak na uitlatingen over het concentratiekamp in Auschwitz en werd beschuldigd van negationisme. “In Auschwitz is niets te zien, alleen een lege barak. Er zijn overigens veel ergere oorlogsmisdaden gebeurd”, zei ze toen. Nu staat ze op de

Lees meer »