Kurt Bataille triest om faillissement KV Oostende: “Aan dat scenario dachten we de laatste maand toch niet”

Na het sportieve behoud zette assistent-coach Kurt Bataille (KV Oostende) op het podium in de feestzaal van de DIAZ Arena de toon voor enkele meezingers. Een maand later vernam hij het faillissement van zijn geliefde club.

Heel voetbalminnend Oostende, en veel voetballiefhebbers tot in de andere hoeken van het land, rouwen om het aangekondigde faillissement van KV Oostende. Het sympathieke visserssloepje is tegen een Amerikaanse ijsberg gebotst en is aan het zinken. Einde verhaal na zoveel spraakmakende seizoenen.

“Dit scenario, geen overnemer en dus een faillissement, hadden we nooit verwacht. Dat nieuws is als een bom ingeslagen. Dat verwerk je niet in één-twee-drie. De ochtend na dat slechte nieuws, stond ik op en hoopte ik dat het maar een droom was. Neen dus. Dat doet je iets”, bekent assistent-trainer Kurt Bataille.

30 jaar

Al meer dan dertig jaar is hij in allerlei functies met KVO verbonden: van jeugdspeler en speler in de eerste ploeg over jeugdtrainer tot assistent van de hoofdcoach. “In het slechtste scenario dachten we eraan te moeten beginnen in de eerste amateurklasse omdat we geen licentie zouden hebben. Met een overnemer mochten we dan hopen iets moois te schrijven en in één tot drie jaar terug te keren naar het profvoetbal. Zelfs dat wordt nu moeilijk. Je hoort allerlei scenario’s: van derde amateurklasse tot vierde provinciale”, drukt Kurt Bataille zijn verdriet uit.

“Aan dat scenario kon je een half jaar geleden denken, maar toch niet meer de laatste maand. Hoe kon dat zover komen? Dit is zo jammer. KV Oostende is zo’n mooie club. We mogen ons niet beperken tot de spelers van de A-kern. Je hebt ook de vele jeugdspelers, de vele supporters, die hele gemeenschap in Oostende. Dit faillissement van KVO is voor iedereen een groot verlies. We zijn samen een groot slachtoffer”, zucht Kurt Bataille die hoopt dat er toch een goede doorstart kan komen.

(PR)

The post Kurt Bataille triest om faillissement KV Oostende: “Aan dat scenario dachten we de laatste maand toch niet” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nooit uitgezonden interview met pedoseksueel kan Axel Daeseleire zuur opbreken

Acteur en tv-presentator Axel Daeseleire riskeert voor de rechtbank te komen voor een interview dat hij naar aanleiding van het tv-programma ‘Axel gaat binnen’ heeft afgenomen. Dat meldt HLN. Volgens het parket maakten de makers van het tv-programma, waaronder dus ook Daeseleire, onder meer “misbruik van de zwakbegaafdheid” van de persoon, die een IQ van 67 zou hebben.

Lees meer »

Bijna 1.800 sportievelingen schitteren tijdens sportieve openingsluik van 64ste Ezelsfeesten

Vrijdagavond gaven zo’n 1.800 sportievelingen het beste van zichzelf in de centrumstraten van Kuurne tijdens het sportieve openingsluik van de 64ste Ezelsfeesten. Van hen namen 586 deel aan de 41ste editie van de halve marathon ‘Rapper dan een Ezel’, die dit jaar ook fungeerde als Provinciaal Kampioenschap van West-Vlaanderen.
The post Bijna 1.800 sportievelingen schitteren tijdens sportieve openingsluik van

Lees meer »

Anderlecht hoopt op zes op zes, Union wil stijgen: ontdek hier het programma en de klassementen in Europa League en Conference League

Vandaag komen vier Belgische ploegen in actie in de Europa League en de Conference League. Anderlecht wil zes op zes, maar dan moet het stunten in Spanje. Union hoopt tegen Bodo/Glimt op een eerste zege. In de Conference League speelt AA Gent tegen het grote Chelsea, Cercle ontvangt Sankt Gallen. Hieronder kan u alle wedstrijden terugvinden in een handig overzicht,

Lees meer »

Schepenen Deloof en Vandenbussche in gesprek over toekomst van Kuurne: “We gaan graag verder op dit elan”

Op 13 oktober gaan ook de Ezels van Kuurne stemmen en die keuze is vierledig: Burg+, Nieuw Kuurne, Vooruit-Groen en N-VA. Sinds CD&V, de grootste partij van de gemeente, begin januari besliste om verder te gaan met Open VLD en enkele onafhankelijken in de nieuwe lijst Burg+, zijn de kaarten voor de twee andere meerderheidspartijen serieus door elkaar geschud. Hoog

Lees meer »

Jouw vraag over Brussel: wat is het meest bijzondere studentenhuis van Brussel?

In 1968 braken in heel Europa hevige studentenprotesten uit, ook in België. Studenten kwamen in opstand tegen de autoriteiten en werden zich bewust van hun politieke en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Onder dat gesternte moest de Université Catholique de Louvain (UCL) in Sint-Lambrechts-Woluwe een nieuwe campus voor de Geneeskundefaculteit bouwen. De studenten verwierpen meteen de eerste bouwplannen en eisten een nieuwe architect

Lees meer »

‘De Mugge van Brugge’ komt met eindejaarsconference naar Concertgebouw Brugge: “Dank burgemeester om langs te komen en op voorhand al sorry”

Kevin Rombaux alias ‘De Mugge van Brugge’ zal zich rustig moeten houden op oudejaarsavond 2024 en nieuwjaarsdag 2025, want op maandag 2 januari 2025 staat hij met zijn nieuwe eindejaarsconference ‘Ejjet g’hoârd’ voor de allereerste keer in het Concertgebouw van Brugge. Vooraf zijn er try-outs in Brugge, Zeebrugge en Sijsele.
The post ‘De Mugge van Brugge’ komt met eindejaarsconference

Lees meer »

Werner Sarlet schonk 100 kunstwerken aan gemeente Jabbeke: “Ik wil niet dat mijn werk op rommelmarkt komt”

Werner Sarlet schonk honderd kunstwerken aan de gemeente Jabbeke. Tot nu toe is geen enkel werk publiek te zien, behalve een beeld in de kerk van Zerkegem. Cultuurschepen Claudia Coudeville wil graag werk van deze kunstenaar opnemen in de volgende editie van Jabart.
The post Werner Sarlet schonk 100 kunstwerken aan gemeente Jabbeke: “Ik wil niet dat mijn werk

Lees meer »