Indiepopband Bearfeet lanceert binnenkort tweede album: “Onze reis naar Bali bood inspiratie voor nieuwe muziek”

Bearfeet is het muzikale project van Hanne Pluvier en Toon Develtere. Samen vormen ze al zeven jaar het kloppend hart van deze indiepopband. “Momenteel zijn we bezig aan ons tweede album. We maakten daarvoor een inspiratiereis naar Bali.”

Hanne Pluvier is afkomstig uit Loppem en woont in Brugge. Toon Develtere is afkomstig uit Roeselare en woont in Tourcoing. “Wij vormen een indiepopband met hier en daar wat folkinvloeden. Toon en ik blijven ons vertrouwde ritme aanhouden. Als singer-songwriters blijven we voortdurend schrijven en creëren. Het is zalig hoe onze vriendschap alleen maar groeit. We delen zoveel via onze muziek, brengen uren lang al pratend door om tot een nummer te komen. Wij zijn twee magneten voor positieve energie”, begint Hanne.

“Online was Bearfeet de voorbije tijd even minder aanwezig, maar achter de schermen zaten we niet stil. We schreven namelijk heel wat nieuwe muziek. Deze inspiratie is het gevolg van een reis naar Bali. Connectie en natuur, meer hebben we niet nodig. Lange avonden voortschrijven. Soms spelen we en neemt onze fantasie ons mee naar een groot podium met een publiek voor ons dat alle lyrics staat mee te zingen. Een droom die we blijven nastreven.”

Ritmisch wonder

Bearfeet kreeg er anderhalf jaar geleden ook enkele nieuwe gezichten bij. “Onze drummer, Briek Maertens uit Zillebeke, blijft het ritmisch wonder in de band. Briek gaat al van in de vroege Bearfeet-jaartjes mee en we zijn daar heel blij om. Hij won met zijn andere band YESNOMAYBE De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en studeert aan Hogeschool PXL in Hasselt. Heel leuk om telkens opnieuw verrast te worden door een drummer die telkens nog beter wordt. Briek is ongelofelijk creatief en een toffe man.”

“Jeroen Vanhoorne uit Kluisbergen kwam erbij met contrabas, al worden sommige nummers ook met gewone bas gespeeld ondertussen. Jeroen zorgt voor een top groove in de muziek, brengt superleuke ideeën aan en we kunnen altijd 100 procent rekenen op zijn enthousiasme.”

“Johannes Wannyn uit Gent, onze banjo/gitaarspeler en backing vocal, bracht net een eigen album uit. Johannes is de lijm tussen ons, hij weet als de beste te blenden met onze stemmen en is altijd te vinden voor gezelligheid. We hebben een band waar wij honderd procent in geloven en die ook in ons gelooft.”

Tweede album

In juni 2021 lanceerde Bearfeet met ‘Begin Again’ een eerste album. Momenteel is de band volop bezig met de creatie van een tweede album. “Om onze nieuwe muziek uit te werken, trokken we er onlangs een weekend op uit naar een chalet in de Ardennen. Heerlijke dagen waar de tijd verdween en van alles in de muziek ontstond. Zulke dagen zijn heel productief, inspirerend en zorgen daarnaast ook voor een zalige sfeer in de band. Dit is ook op het podium enorm voelbaar. Onze nieuwe muziek hopen we binnenkort te kunnen delen op het podium. Daarnaast streven we ernaar om ons tweede album op te nemen en te releasen.”

Festival Loppem

Bearfeet is alvast klaar om er deze zomer in te vliegen met enkele optredens. “Je vindt ons al sowieso terug op 21 juni in JAKK zomerbar in Brugge, op 21 juli in de Zwaaikomhoeve in Aalter en op 11 augustus op een festivalletje in Loppem. Volgend jaar, op 22 februari 2025, spelen we ook in de Magdalenazaal in Brugge, samen met Yuma en Tao Tao. Daar kijken we enorm naar uit.”

“Nu willen we ook vooral netwerken en organisators en venues vinden die ons opmerken of ons een kans willen geven. Daarnaast doen wij ook huiskamerconcerten en nog vele andere eventjes. Wie nieuwsgierig is naar komende optredens, nieuwe nummers of een kijkje achter de schermen, kan daarvoor terecht op onze Instagram.”

www.instagram.com/bearfeetofficial

The post Indiepopband Bearfeet lanceert binnenkort tweede album: “Onze reis naar Bali bood inspiratie voor nieuwe muziek” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marieke Blomme is gestart met recordpoging zwemmen in Meer van Genève

Sportcoach Marieke Blomme is deze ochtend om 07.00 uur gestart met haar recordpoging. Ze wil de lengte van het Meer van Genève zwemmen in minder dan 22 uur tijd. Daarvoor moet de sportvrouw 73 kilometer afleggen. Met haar stunt steunt ze het goede doel.
The post Marieke Blomme is gestart met recordpoging zwemmen in Meer van Genève appeared first

Lees meer »

Tiener die hele gezin uitmoordde in Italië “helemaal van streek” in gevangenis: “Nu beseft hij pas echt wat hij heeft gedaan”

De 17-jarige Italiaanse jongen die afgelopen weekend zijn vader Fabio (51), moeder Daniela (48) en broertje Lorenzo (12) doodstak in hun huis in het dorpje Paderno Dugnano vlak bij Milaan, heeft in de gevangenis met zijn advocaat gesproken. Volgens de Italiaanse krant ‘Corriere della Sera’ is Riccardo C. “helemaal van streek” en beseft hij nu pas echt “wat hij gedaan

Lees meer »

LIVE FORMATIE. Voorzitters Arizona-partijen zitten weer samen – MR, Les Engagés en PS willen strengere LEZ-normen in Brussel met twee jaar uitstellen

Bemiddelaar Maxime Prévot (Les Engagés) probeert de brokken te lijmen na de mislukte formatieopdracht van Bart De Wever (N-VA). Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) zet zich schrap voor de eindsprint. En in Brussel is de puzzel nog altijd niet gelegd. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis”

Niet alleen de huwelijks- en overlijdensakten, maar ook de geboorteakten zijn nu raadpleegbaar in de online leeszaal van het Izegemse stadsarchief. “Die akten waren al een tijd gedigitaliseerd, maar voor opzoektingswerk niet beschikbaar door een technisch probleem”, zegt schepen van archief Kurt Himpe.
The post Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis” appeared first

Lees meer »

Nieuwe koningin van Maori aangeduid

Nga Wai Hono i te Po is benoemd tot de nieuwe koningin van de Maori in Nieuw-Zeeland. De 27-jarige is het jongste kind en de enige dochter van koning Kiingi Tuheitia Pootatau Te Wherowhero VII, die op 30 augustus op 69-jarige leeftijd overleed.

Lees meer »

EXCLUSIEF. 9 insiders zijn keihard voor VRT-topman Delaplace: “Hij is niét geschikt voor deze job”

In augustus 2020 werd hij nog binnengehaald als ‘veelbelovende bruggenbouwer’, vier jaar later zien vele VRT-medewerkers CEO Frederik Delaplace (54) als een ‘genadeloze brokkenpiloot’. Wij spraken met negen insiders, onder wie ook mensen uit de top van het bedrijf. Ze geven hun ongezouten mening over hun grote baas en de ontslagen die voor hem weleens de misstap te veel zouden

Lees meer »

Vrouwenteam KSV Bredene gaat in eerste nationale van start: “We zijn voldoende gewapend om niet in de problemen te komen”

Het vrouwenteam van KSV Bredene maakte voor dit seizoen de promotie naar eerste nationale. Zaterdag 31 augustus is er om 15 uur hun eerste competitiewedstrijd op bezoek bij KRC Genk B.
The post Vrouwenteam KSV Bredene gaat in eerste nationale van start: “We zijn voldoende gewapend om niet in de problemen te komen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Open Monumentendag in Kortrijk: Uniek blik achter kloostermuren

Op zondag 8 september vindt de 36ste editie plaats van het grootste culturele ééndagsevenement in Vlaanderen: Open Monumentendag. Wie de uitzonderlijke rondleidingen in het eeuwenoude Onze-Lieve-Vrouwehospitaal in juni gemist heeft, krijgt komende zondag van 10 tot 17 uur een nieuwe kans.
The post Open Monumentendag in Kortrijk: Uniek blik achter kloostermuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Procureur-generaal verlengt schorsing met weddeverlies voor advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen

De advocaat-generaal C.B. uit Gits, die als lid van de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ) de opgave van het magistratenexamen vooraf bezorgde aan minstens één kandidaat, is in kader van het tuchtonderzoek nog eens drie maanden geschorst met deels weddeverlies. Dat heeft de procureur-generaal in Gent woensdag beslist. Sinds begin maart is de man geschorst nadat de fraude ontdekt

Lees meer »