Ensemble Respiro brengt muzikaal sprookje gebaseerd op ‘De drie heelmeesters’ van Grimm

In de Gotische zaal in het historisch stadhuis brengt barokorkest Ensemble Respiro om 14.30 uur voor een tweede keer hun bewerking van ‘De drie heelmeesters’. “Neem een bruisend sprookje van de gebroeders Grimm, giet het in de mengbeker van vertelster Hilde Rogge en voeg een scheut nieuwe muziek van Siewald Degraeve toe. Het resultaat? Een magische cocktail die je doet grinniken, blozen, genieten”, zegt voorzitter Katrien Demoen.

Met ‘Er was eens … Ensemble Respiro en de drie wonderdokters’ staat het barokorkest opnieuw in het historisch stadhuis tijdens Sinksen. Gezien het Rode Kruis en – voor het eerst – een fysiek meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag in de Beatrijszaal worden georganiseerd, verhuisde Ensemble Respiro een verdieping hoger naar de Gotische zaal. “Onze vereniging bestaat al 18 jaar en zolang ik me kan herinneren, hebben we steeds op Sinksen een voorstelling gebracht. Het is altijd een uitdaging om iets te zoeken in thema. Dit jaar kozen we voor een eigen bewerking van een sprookje voor volwassenen”, vertelt Katrien. “Onze originele muziek, aan de hand van componist en dirigent Siewald Degraeve, komt hier ook mooi tot zijn recht. Het echo-effect van de zaal draagt bij tot de grimmige sfeer van het sprookje.”

Het verhaaltje van meneer Omer, Romanietje en afgekapte ledematen viel bij het publiek duidelijk in de smaak. “Hilde Rogge is een fantastische vertelster en afgewerkt met de muziek van Ensemble Respiro creëer je een uniek, grappig, prachtig samenspel van woord en muziek. De interactie met het publiek is heel leuk”, zegt Karin Vanpoucke. Zij en haar partner proberen jaarlijks de voorstelling mee te pikken. “Het is altijd goed als Respiro iets brengt. Het is eens iets anders dan anders en steeds vernieuwend.”

The post Ensemble Respiro brengt muzikaal sprookje gebaseerd op ‘De drie heelmeesters’ van Grimm is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Koningskoppel Walter Baele en Liv Van Aelst, olijk duo Maja Van Honsté en Steven Colombeen én feeërieke Line Ellegiers naast ‘Doornroosje’ Lotte De Clerck in sprookjesmusical

Vanaf 12 april 2025 presenteert Deep Bridge een volledig nieuwe versie van de geliefde sprookjesmusical ‘Doornroosje’ in opeenvolgend Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Met Lotte De Clerck werd het gedroomde Doornroosje reeds gevonden en nu krijgt ook de rest van de zinnenprikkelende hoofdcast vorm.
The post Koningskoppel Walter Baele en Liv Van Aelst, olijk duo Maja Van Honsté

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Kinderen plantten een jaar geleden berm vol nieuwe boompjes, nu is alles weggemaaid: “Het was een ongelukje”

De gemeentediensten van de gemeente Pepingen zijn iets te enthousiast begonnen met het maaien van de berm in de Kareelstraat in deelgemeente Bellingen. Alle plantgoed dat de kinderen van het buurtschooltje Spring in ’t Veld in de lente vorig jaar hadden aangeplant om de holle weg te herstellen, bleek tot op de grond mee afgemaaid. “Een ongelukje”, zegt de gemeente.

Lees meer »

Haven Oostende start afbraak van loodsen 3 en 4 om ruimte te maken voor nieuwe activiteiten

Haven Oostende zal op donderdag 19 september beginnen met de afbraak van loodsen 3 en 4, gelegen langs de Stapelhuisstraat aan het Vlotdok. Dit is een noodzakelijke ingreep vanwege de slechte staat van de gebouwen. De loodsen, die lange tijd dienst hebben gedaan, vertoonden aanzienlijke structurele gebreken, wat potentieel leidde tot veiligheidsrisico’s voor medewerkers en gebruikers.
The post Haven

Lees meer »

Dief dringt op klaarlichte dag binnen bij Brugse tennisclub: “Hij nam voor honderden euro’s aan sigaretten en een tennisracket mee”

De Brugse tennisclub In ‘t Vrije kreeg woensdagochtend een inbreker over de vloer. De club was door het hevige regenweer gesloten en daarom nam de indringer alle tijd om zijn ronde te doen. Al bleef zijn buit uiteindelijk beperkt. “Het is al de derde keer dat we hier ongewenst bezoek krijgen”, klinkt het.
The post Dief dringt op klaarlichte

Lees meer »

“Plegers van deze technisch hoogwaardige aanval willen duidelijk grote oorlog in Midden-Oosten ontketenen”, zegt Moskou

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag liefst 2.800 mensen gewond raakten en negen doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New York

Lees meer »