Comma viert verjaardag met prestigieus label

Comma brand strategists viert zijn twintigste verjaardag. Als kers op de taart mocht het marketingbedrijf nu ook het B Corp-label ontvangen, het internationale label voor duurzaam en sociaal ondernemen. “Het gaat over veel meer dan zonnepanelen leggen en papier recycleren”, aldus zaakvoerders Greetje Demuelenaere en Wouter Casteleyn.

In 2004 startten Greetje Demuelenaere en Wouter Casteleyn het marketingbedrijf comma vanuit hun woonkamer in Zedelgem. Twintig jaar later is het uitgegroeid tot een sterke kmo, gevestigd in een architecturaal opvallend bedrijfspand in Veldegem. Strategie vormt er de rode draad: waar staan klanten als bedrijf of als merk en waar willen ze naartoe? “Het strategisch merkenteam van comma gaat in co-creatie met de klant op zoek naar antwoorden en vertaalt dat in concrete acties. In dat proces krijgt aandacht voor mens en milieu steevast een centrale plaats”, begint Greetje Demuelenaere.

Die aandacht voor mens en milieu vertaalt comma door actief rond corporate social responsibility (CSR) te werken. “CSR gaat over véél meer dan zonnepanelen leggen of papier recycleren, ook al doen we dat natuurlijk ook. Met onze deelname aan het Charter Duurzaam Ondernemen van VOKA zitten de 5 P’s (People, Planet, Prosperity, Partnership en Peace) al lang stevig verankerd in het bedrijf. Omdat we voelden dat we in de CSR-materie erg sterk stonden, wilden we graag het prestigieuze B Corp-label behalen. Want B Corp is dé referentie waaraan veel internationale bedrijven zich spiegelen.”

Jarenlange inzet

Het B Corp-label wordt niet zomaar toegekend, er moet voldaan worden aan strenge voorwaarden. “Het proces voor het behalen van het B Corp-label is dan ook van lange duur. Werkelijk elk aspect van bedrijfsvoering wordt onder de loep genomen zoals customer stewardship, milieubeheer, economische impact, diversiteit, loopbaanontwikkeling en financiële zekerheid.”

Op basis van dat onderzoek krijgen bedrijven een score en enkel wie meer dan 80 behaalt, mag zich B Corporation noemen. “Die score wordt trouwens elke drie jaar kritisch herbekeken en het is de bedoeling om steeds hoger te scoren, want een B Corp-bedrijf moet als voorbeeld en inspiratie voor de wereld fungeren. Momenteel zijn er over de hele wereld slechts 8.605 bedrijven die het B Corp-label mogen dragen, waarvan 86 met hoofdkwartier in België. Comma behaalde maar liefst een score van 92,9! We zijn bovendien het eerste en tot nog toe enige strategisch marketingbedrijf in België dat succesvol alle certificatiestappen doorliep.”

Betere wereld

Met de opgedane ervaring van de doorgedreven B Corp-procedure wil comma nu nog beter klanten begeleiden die zichzelf tot doel stelden om de 2030 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties te behalen.

“We zijn trots dat we tot die kleine krans bedrijven behoren die voluit de schouders zetten onder een betere wereld, met oog voor mens en milieu. Zowel ons team als onze klanten, het milieu en maatschappelijk engagement kwamen aan bod bij de B Corp-screening. Het behalen van het B Corp-label voelt echt als een beloning na 20 jaar hard werk als ondernemer”, besluiten Wouter en Greetje.

The post Comma viert verjaardag met prestigieus label is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Beperkingen voor Ozempic worden verlengd tot februari 2025

Artsen en apothekers moeten minstens tot februari volgend jaar het geneesmiddel Ozempic voorbehouden voor patiënten met diabetes type 2 of met een te hoog BMI. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beslist. De beperkte beschikbaarheid van het medicijn zal nog zeker tot die periode aanhouden.

Lees meer »

KIJK. Nora Gharib toont nieuwe gewaagde haarkleur

Een week voor de zomervakantie echt van start gaat, heeft presentatrice en actrice Nora Gharib een nieuwe look. “Ik wil iets anders doen met mijn haar”, vertelt ze in een video op TikTok, waarna ze verschijnt met een wijnrode coupe. Op sociale media reageren BV-vrienden, zoals Laura Tesoro en Pommelien Thijs, laaiend enthousiast. “Stop, nu wil ik dit ook”, schrijft

Lees meer »

Assange bekent schuld voor Amerikaanse rechtbank en is vrij man

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft voor de rechtbank op het Amerikaanse eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen in de Grote Oceaan, schuld bekend aan het samenzweren om geheime defensie-informatie te verkrijgen en te publiceren. Met zijn schuldbekentenis bekrachtigde de 52-jarige Assange de deal over zijn vrijlating die hij met de Verenigde Staten heeft gesloten.

Lees meer »

“De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in Sleihage is drie dagen na officiële inhuldiging al kapot

Het gloednieuwe houten wandelpad in de Gravenswegel in Sleihage werd pas maandag officieel ingehuldigd, maar is nu al kapot. Aan het begin van het pad, dat deel uitmaakt van een nieuwe wandelroute in Hooglede, lijken vandalen in de loop van woensdagnamiddag stevig te hebben toegeslagen.
The post “De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in

Lees meer »

Geen doelpunten, maar toch uitgelaten sfeer op speelplaats van Sint-Bernarduscollege voor wedstrijd van Rode Duivels

De speelplaats van het Sint-Bernarduscollege was woensdagavond opnieuw het decor van een spannende voetbalavond, dit keer voor de wedstrijd tussen Oekraïne en België die eindigde in een 0-0 gelijkspel. Ondanks het ontbreken van doelpunten, bleef de sfeer uitgelaten en vol verwachting.
The post Geen doelpunten, maar toch uitgelaten sfeer op speelplaats van Sint-Bernarduscollege voor wedstrijd van Rode Duivels appeared

Lees meer »

KIJK. Nieuwe beelden tonen moment waarop clustermunitie inslaat op vol strand in Sebastopol

Er zijn nieuwe beelden opgedoken die tonen hoe clustermunitie inslaat op een strand vol toeristen in Sebastopol, een populaire badplaats op de door Rusland bezette Krim. De feiten vonden zondag plaats en eisten volgens de Russische autoriteiten het leven aan zeker vijf mensen. Volgens Moskou ging het om een aanval van Oekraïne met Amerikaanse ATACMS, ballistische raketten met daarin honderden

Lees meer »

Tien vragen die leerlingen op hun scherm kregen bij de Vlaamse toetsen: hoe goed scoort u?

Voor het eerst legden alle leerlingen uit het vierde leerjaar en het tweede middelbaar centrale toetsen af. De resultaten van de nulmeting maken opnieuw duidelijk dat er nog heel wat uitdagingen zijn in ons onderwijs. Vooral voor begrijpend lezen en het oplossen van wiskundige problemen lagen de scores bijzonder laag. Hieronder vindt u tien vragen die leerlingen op hun scherm

Lees meer »