Vijfde leerjaar Zonnebeeksevrije basisschool De Wijzer heeft debest getrainde leesklas

Lezen is een topprioriteit in vrije basisschool De Wijzer in Zonnebeke. De leerlingen van het vijfde leerjaar behaalden tijdens de Jeugdboekenmaand de titel van ‘Best getrainde leesklas van Vlaanderen’.

“De Jeugdboekenmaand gaat in vrije basisschool De Wijzer nooit zomaar voorbij”, vertelt juf Ellen Vande Ginste. “Het thema dit jaar was ‘sport en spel’. Lezen is immers sporten met je hoofd. In de klassen stonden boeken nog meer dan anders in de kijker. In het vijfde leerjaar werd er zelfs een heus trainingsschema opgesteld.”

30 nieuwe boeken

“Alle leerlingen kozen hoeveel minuten ze elke dag zouden lezen. De uitdaging was dan ook om zich aan deze planning te houden. Samen met de leerkrachten kozen ze boeken die echt bij hen pasten en gingen ze aan de slag. En wat bleek, ze lazen nog veel meer dan ze zelf hadden gehoopt. Alle resultaten werden samen met enkele toffe foto’s doorgestuurd naar ‘Iedereen Leest’ die onde rmeer de jeugdboekenweek coördineert. Uit alle deelnemers kwam het vijfde leerjaar van onze school als winnaar uit de bus en mogen ze zich trots ‘Best getrainde leesklas van Vlaanderen’ noemen! Als hoofdprijs worden 30 nieuwe leesboeken onze richting uitgestuurd. De jongens en meisjes kunnen niet wachten om ze te verslinden!”

Niet alleen tijdens de Jeugdboekenmaand wordt er gelezen in de Zonnebeekse school. Het jaarthema is dit jaar ‘Als bomen vertellen’. “De Wijzerweide is in volle ontwikkeling en de natuur ligt het Wijzerteam en de leerlingen nauw aan het hart. Daarnaast is lezen ook topprioriteit op school. Lezen is de basis van alles. Door de leesmicrobe aan de kinderen door te geven, zorgt men niet alleen voor een beter leesniveau, maar ook voor een veel rijkere woordenschat en fantasie.”

Nieuwe boeken

Tweejaarlijks wordt er ook een quiz georganiseerd door het Wijzerteam. Dit jaar vond de vijfde editie plaats in OC ‘t Zonnerad. Er waren maar liefst 240 enthousiaste deelnemers dit jaar. Tijdens de ludieke kennisquiz stond alweer het jaarthema centraal en met de opbrengst werden nieuwe boeken aangekocht, zodat alle klassen hun eigen klasbib konden vernieuwen met aantrekkelijke boeken.

Vernieuwend aanbod

“Ook dankzij de zeer goede samenwerking met de plaatselijke bibliotheek De Letterschuur kunnen we nog beter inzetten op leesbevordering”, aldus juf Ellen. “Jaarlijks worden klassen uitgenodigd om auteurslezingen bij te wonen. We beschikken over de mogelijkheden om heel wat boeken uit te lenen en dit voor een langere periode en ook het aanbod in onze bib is zeer vernieuwend.”

The post Vijfde leerjaar Zonnebeeksevrije basisschool De Wijzer heeft debest getrainde leesklas is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Onze reporter keert terug naar Tenerife nu drie buren van Marc (71) en Laura (67) zijn opgepakt:“Ze voelde dat het die avond zou mislopen”

Was een gebrek aan geld het motief voor de moord? In het kustdorp Callao Salvaje op Tenerife twijfelen ze er niet aan: de drie verdachten – zij woonden op een boogscheut van elkaar – zaten financieel aan de grond. Het geld dachten ze bij Marc en Laura te vinden. Onze reporter trok opnieuw naar Tenerife en sprak er voor het

Lees meer »

Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal

De vzw Parochiale Werken Decanaat Torhout koopt in de Ravenhofstraat het pand waaruit recent het verzekeringskantoor Q&O Pauwels is verhuisd naar een nieuwbouw in de Langepijpestraat. Het is de bedoeling er een decanaal administratief centrum in onder te brengen. Met inbegrip van een onthaalbalie.
The post Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Golf, dodelijke oneliners, maar vooral gênante vertoning voor president: dit moet u weten over het debat tussen Joe Biden en Donald Trump

Het debat tussen huidig president Joe Biden en zijn voorganger Donald Trump is donderdagnacht uitgedraaid op een nachtmerrie voor de Democraten. Een warrige Biden kon de Amerikaanse kiezers absoluut niet overtuigen dat hij in staat is om het zwaarste ambt ter wereld nog vier jaar uit te oefenen; een voor zijn doen beheerste Trump moest zijn tegenstander enkel zichzelf in

Lees meer »

Amerikaans Hooggerechtshof verklaart Trump (gedeeltelijk) “absoluut immuun” voor vervolging

Donald Trump is “absoluut onschendbaar” voor officiële handelingen die hij stelde als president, zegt het Supreme Court – al is hij dat niet voor privéhandelingen. Dit ophefmakende arrest is een enorme overwinning voor Trump, want daardoor is het haast onmogelijk dat het belangrijkste proces tegen hem – waarin hij twintig jaar cel riskeert – nog voor de verkiezingen van start

Lees meer »

“Het is vervangen of verliezen”: Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »

Oppositie wil in Nieuwpoort grotere verkiezingsborden, maar dat mag niet van de gemeente: “Denken aan inwoners, niet aan onszelf”

Op de gemeenteraad van donderdag 27 juni vroeg gemeenteraadslid Gaetan Billiau om het reglement op verkiezingspubliciteit af te schaffen. Sinds 2012 geldt er in Nieuwpoort een reglement dat bepaalt dat verkiezingspubliciteit op een nette manier moet geafficheerd worden. De meerderheid verwierp het voorstel. Er zal dus niets veranderen.
The post Oppositie wil in Nieuwpoort grotere verkiezingsborden, maar dat mag

Lees meer »