Staatsgreep verijdeld in Congo: Amerikanen en Brit opgepakt

Onder de daders van de mislukte couppoging zondagochtend in Congo zijn verscheidene Amerikanen en een tot Brit genaturaliseerde Congolees. Dat zei de woordvoerder van het Congolese leger, generaal Sylvain Ekenge, zondagavond op de nationale televisie.

 

Meer krantenkoppen in België

Drankenproducent Ricard gaat niet samenwerken met voetbalclub PSG, na woede bij supporters van aartsrivaal Marseille

De aangekondigde samenwerking tussen de Franse sterkedrankengroep Pernod Ricard en voetbalclub Paris-Saint-Germain (PSG) gaat niet door. De wortels van het bedrijf liggen namelijk in de Franse stad Marseille en de deal veroorzaakte daarom heel wat protest bij de lokale club Olympique Marseille, de grote aartsrivaal van PSG. De fans van Olympique Marseille beloofden om geen druppel pastis van Pernod Ricard

Lees meer »

Brits openbaar ministerie laat aanklacht tegen Harvey Weinstein vallen: “Geen realistisch vooruitzicht op veroordeling”

Het Britse gerecht staakt de strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein. Het Britse openbaar ministerie (CPS) diende in juni 2022 een aanklacht in tegen Weinstein voor een vermoedelijke aanranding in 1996. De procedure wordt nu echter stopgezet: “We hebben besloten dat er niet langer een realistisch vooruitzicht is op een veroordeling”, luidt het.

Lees meer »

Russische ‘spionwalvis’ Hvaldimir dood teruggevonden voor Noorse kust

Hvaldimir, een vriendelijke witte walvis die de afgelopen jaren alle harten veroverde voor de kust van Noorwegen en Zweden, is dood teruggevonden. Toen het dier voor het eerst werd opgemerkt door vissers in 2019, droeg het een harnas dat naar Rusland verwees en ontworpen leek te zijn om een camera te dragen. Dat deed vermoeden dat het om een ‘spionagewalvis’

Lees meer »

Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten in Sint-Amands met een jachtgeweer: “Ik fluisterde nog: ‘ik ga dood’”

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »