Rommelmarkt blijft nummer één van de Sinksenfeesten

Waar de rommelmarkt -steevast aangekondigd als de Grootste Rommelmarkt van Vlaanderen- eerder stroef begon, was het tegen de middag aan overal op de koppen lopen: van het Sint-Amandsplein op wijk Overleie en de Leieboorden aan Museum Texture tot de winkelwandelstraten in het centrum van de stad.

De rommelmarkt opende om precies 8 uur zoals aangegeven, maar om twintig voor acht waren er al tientallen kijklustigen om koopjes te doen. “We zijn graag van de eersten, eens rondkijken en dan kopen. We tikten al een antieke salontafel op de kop. Je kan er niet vroeg genoeg bij zijn”, zeggen zestigers Marcella en Jean uit Zwevegem, die elk jaar aanwezig zijn. “De straten langs de Leieboorden gebruiken was echt een goed idee, want op onze favoriete plekjes Schouwburg- en Casinoplein zijn er werken aan gang en aan de Schouwburg neemt Polé Polé alles in. Nu, het is een mooie wandeling.”

Zondag was de eerste dag van de Rommelmarkt, morgen maandag kan dus ook druk worden. Stad Kortrijk gaat er prat op dat de rommelmarkt 7,2 kilometer lang is en 1.300 standen omvat. Pittig detail: standhouders die met de wagen kwamen lossen, moesten ten allerlaatste om 8 uur van het parcours zijn. “We riskeerden anders weggesleept te worden”, getuigt Jan Vekeman uit Vichte.

Recordopkomst

De rommelmarkt meandert door de winkelwandelstraten en het centrum tot het Sint-Amandsplein en omliggende straten en langs de IJzerkaai en de Diksmuidekaai. Opvallend was dat er veel kledij werd aangeboden naast de traditionele hebbedingetjes en prullaria, cd’s en vinyl. “We hebben een plaats net aan Texture en je ziet dat de mensen er een wandeling langs de kaai van maken en tezelfdertijd snuisteren wat ze in de standen eventueel kunnen kopen. Het is hier een goede locatie die erbij gekomen is”, aldus Myriam en haar zus Anette uit Heule.

“Onze stand omvat kleine meubeltjes en allerhande kunstwerkjes en eerlijk we hebben goed verkocht. De kinderen zullen blij zijn met hun gestegen zakgeld (lachen).” Na één dag mag de rommelmarkt dus nu al spreken over een recordopkomst. “Als men praat over de langste rommelmarkt zou Stad Kortrijk beter zeggen de mooiste. Ik heb het afgewandeld”, voegt Achiel (73) eraan toe. Mandag opent de rommelmarkt om 8 uur en sluit om 18 uur.

The post Rommelmarkt blijft nummer één van de Sinksenfeesten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Europa zal lastpak Orban wel overleven

Hongarije is het volgend half jaar voorzitter van de EU, en dat betekent dat euroscepticus Viktor Orban vol in de schijnwerpers staat. Hoewel de Hongaarse premier als een lastpak te boek staat, wordt niet verwacht dat hij veel problemen kan veroorzaken.

Lees meer »

Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf opgepakt: “Dit is hallucinant”

In het strafonderzoek naar de fraude bij het magistratenexamen van januari hebben speurders van de Brusselse federale politie één van de twee klokkenluiders in het dossier opgepakt. De advocaat werd vrijdagochtend door drie agenten van zijn vrijheid beroofd en de hele voormiddag verhoord. “Dit is hallucinant” zegt zijn raadsman.
The post Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf

Lees meer »

Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels

In Écaussinnes in Henegouwen had onlangs het BK badminton voor senioren plaats. De uitgeweken Brugse Sabine Devooght behaalde in de categorie +M35 dubbel succes en is daarmee eind augustus zeker van deelname aan het Europees kampioenschap.
The post Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wervik sluit grensovergang tijdens en na wedstrijd van Rode Duivels tegen Frankrijk: “Vernielingen ten allen tijd vermijden

Burgemeester van Wervik Youro Casier (Vooruit) laat niks aan het toeval over. Zo komt er op de grensbrug opnieuw een container. Dit naar aanleiding van de wedstrijd van onze Rode Duivels tegen Frankrijk in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland komende maandag. Ook tijdens het WK in 2018 werd dit gedaan bij de wedstrijd tussen België en

Lees meer »

“Geld nodig voor cocaïne”: duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw riskeert tot zestien maanden cel

Toen een jonge Algerijn dit voorjaar in het Brugse gerechtsgebouw zijn vonnis kwam aanhoren, besloot zijn ‘tolk’ de portefeuille van een advocate te stelen. Zelf zorgde Youssef C. (19) daarbij voor de nodige afleiding. “Ze hadden geld nodig om cocaïne te kopen”, aldus de procureur, die tot vijftien maanden cel vroeg.
The post “Geld nodig voor cocaïne”: duo dat

Lees meer »