LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Van Himst: “De afwezigheid van Thiago is een zware handicap voor Club” – Volg de clash een hele dag bij HLN!

Wordt de titelstrijd vandaag beslist? Anderlecht kan straks kampioen worden, als het zelf wint tegen grote rivaal Club Brugge en Union eerder op de dag punten laat liggen tegen Cercle Brugge. Bij HLN zit u een hele dag aan het juiste adres om de clash in het Lotto Park op de voet te volgen. Met al het nieuws, beelden vooraf en uiteraard de wedstrijd zelf. Suspense verzekerd. 

Meer krantenkoppen in België

VRT-baas Frederik Delaplace maakt bleke indruk in Vlaams parlement: “Vaak zag je hem denken: ‘wat zit ik hier te doen?’”

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, heeft gisteren in de Commissie Media van het Vlaams Parlement warm en koud tegelijk geblazen. “Er is geen crisis”, zei hij over het tumult waarin de openbare omroep verkeert, maar tegelijk had hij het over “vertrouwen dat hersteld moet worden.” Hij gaf ook toe dat hij zelf beter moet communiceren. Onze journalist Sander

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Dikt Tim Celen in de wegrit de medailleteller nog wat aan? Laurens Devos stoot door naar finale

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »

Adele had geen zin in extra concerten na München en wees aanbiedingen af: “Ze kon miljoenen verdienen”

“Ik zal ongelooflijk lang niet te zien zijn.” Adele (36) heeft na haar laatste concert in München tijdelijk afscheid genomen van haar fans. De Britse nachtegaal heeft naar eigen zeggen nood aan een lange pauze. Al had ze net zo goed opnieuw op tournee kunnen gaan. Volgens bronnen kreeg de superster verschillende lucratieve aanbiedingen, maar daar had ze blijkbaar geen

Lees meer »

Harris verwijt Trump “politieke stunt” op militaire begraafplaats: wat is er precies gebeurd? En waarom ligt het zo gevoelig?

Vicepresidente en presidentskandidate Kamala Harris heeft haar Republikeinse rivaal Donald Trump ervan beschuldigd "heilige grond niet te respecteren voor een politieke stunt". Ze reageert zo op een incident tijdens een bezoek aan het militaire kerkhof Arlington Cemetery dat al een hele week het Amerikaanse verkiezingsnieuws beheerst. Vier vragen en antwoorden om weer helemaal mee te zijn.

Lees meer »

Eva Teetaert start schooljaar als nieuwe directeur van ZoWe: “Studenten intensief begeleiden tot aan het bed van de patiënten”

De 460 studenten van ZoWe werden maandag verwacht voor de start van het nieuwe schooljaar. De school biedt een graduaatsopleiding voor verpleegkundigen aan in Oostende en Brugge. Het is ook meteen de eerste schooldag van Eva Teetaert als directeur. “Onze sterkte is dat we de studenten intensief begeleiden tot aan het bed van de patiënten.”
The post Eva Teetaert

Lees meer »

Economisch Huis: “Leegstand winkelpanden in Oostende blijft dalen”

De leegstand van de Oostendse handelspanden blijft dalen. Zo blijkt uit de meest recente tellingen van het Economisch Huis Oostende, uitgevoerd begin september. Met een totaal van 1.958 handelspanden in de stad zijn er momenteel 181 panden leegstaand, waarvan 17 in verbouwing zijn. “Dit brengt de leegstandsratio in de stad op slechts 9,24 procent”, luidt het.
The post Economisch

Lees meer »

Zwevegemse brandweermannen trekken naar Denemarken voor World Fire Fighter Games: “Spelen met 40 verschillende disciplines”

Enkele brandweermannen van de brandweer in Zwevegem vertrekken vannacht naar Denemarken om deel te nemen aan de World Fire Fighter Games. Brandweermannen van over de hele wereld nemen het daar een hele week tegen elkaar op in verschillende disciplines zoals traplopen, koken, een behendigheidsproef met een brandweerwagen, triatlon, petanque en zelfs hoefijzerwerpen.

Lees meer »

KIJK LIVE. Derde keer, goede keer voor bedrijvige Evenepoel? Kijk als HLN-abonnee LIVE naar derde rit Ronde van Groot-Brittannië

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »