Jaarlijkse vinkenzetting op Rerum Novarum

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert beweging.net op het feest van Rerum Novarum een feestelijke vinkenzetting voor de vele vinkeniers in Oostrozebeke. Voor het inschrijvingslokaal werd gekozen voor Scor café waar achteraf gezellig verbroederd kon worden onder de deelnemende vinkeniers.

Er kwamen een veertigtal vinkeniers opdagen en die genoten ook met volle teugen van de eerste zomerdag. De organisatoren de Verenigde Vrienden hadden voor leuke prijzen gezorgd. Zo kreeg elke deelnemer na afloop een levende tuinplant naast zijn geldprijs. Vanzelfsprekend moesten ook de winnaars gehuldigd worden. Bij de grote vogels ging de overwinning naar Francky Roelstraete met 846 liedjes met vogel Diaby. Bij de kleine vogels was de overwinning voor broer Benny Roelstraete die met vogel Noel 233 liedjes haalde. Op de foto zien we de deelnemers en organisatoren van de Rerum Novarum vinkenzetting. (CLY/foto CLY)

The post Jaarlijkse vinkenzetting op Rerum Novarum is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »

81 kostuums, 22 liedjes en véél wafels met slagroom: achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »