Gecrashte helikopter Iraanse president gevonden door reddingsteams, volgens Iraanse staatstelevisie. Onduidelijkheid over lot inzittenden, waaronder president Raisi

Volgens de Iraanse staatstelevisie werd de neergestorte helikopter, met aan boord Iraans president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, teruggevonden door reddingswerkers. Dit nieuws wordt echter tegengesproken door andere media, en reddingsorganisatie Red Crescent. De helikopter stortte neer in bergachtig gebied in het noorden van het land. Over de toestand van de inzittenden is nog niets geweten 

Meer krantenkoppen in België

Montanus kondigt ‘code rood’ af voor medisch-historisch erfgoed: “Er is al een ware barbarij aangericht in Brugge”

De vzw Montanus is bezorgd over de toekomst van het Brugs medisch-historisch erfgoed en kondigt in het vooruitzicht van de lokale verkiezingen van 2024, een ‘CODE ROOD’ af . “Er is de voorbije jaren een ware barbarij aangericht in Brugge”, stelt voorzitter William De Groote.
The post Montanus kondigt ‘code rood’ af voor medisch-historisch erfgoed: “Er is al een

Lees meer »

Ook lijst Voor Oudenburg is compleet: “We willen onze stad klaar maken voor de toekomst”

De lijst Voor Oudenburg stelt haar 21 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober voor: meer dan de helft, vaak zonder politieke kleur, neemt voor de eerste keer deel. Eerder was al bekend dat Anthony Dumarey de lijst trekt. Burgemeester Romina Vanhooren staat op de tweede plaats, gevolgd door schepen Jens Balliere. Gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert is lijstduwer.
The post

Lees meer »

Ex-Volkswagentopman Winterkorn wijst alle aanklachten af in proces over dieselschandaal

De voormalige topman van het Duitse autoconcern Volkswagen, Martin Winterkorn, ontkent elke verantwoordelijkheid voor het dieselschandaal dat uitbarstte toen hij aan het hoofd stond van de autobouwer. Dat heeft zijn advocaat Felix Dörr dinsdag te kennen gegeven bij aanvang van het proces tegen Winterkorn voor zijn rol in het schandaal. “Onze cliënt wijst de aantijgingen tegen hem resoluut af”, aldus

Lees meer »

Brugs Beertje uitgedost als Canadese militair

Het Brugs Beertje aan de Poortersloge kreeg vrijdag het kostuum van een Canadese militair aangemeten. Dat gebeurde ter gelegenheid van de bevrijding van Brugge door Canadese troepen in de Tweede Wereldoorlog, ondertussen 80 jaar geleden.
The post Brugs Beertje uitgedost als Canadese militair appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veurne La Fête is traditionele opener van het najaar: “Gegroeid naar een van de hoogtepunten van ons evenementenseizoen”

Na de jubileumeditie van vorig jaar gaat Veurne La Fête op hetzelfde elan verder: Belgische toppers in een mix met sterk lokaal talent op een van de mooiste markten van Vlaanderen en vooral een meer dan enthousiast publiek. Op vrijdag 6 september staat de Grote Markt van Veurne garant voor muzikaal vuurwerk.
The post Veurne La Fête is traditionele

Lees meer »

Vzw IMLandelijk verdeelt gratis mobiele alarmsystemen: “Afschrikmiddel voor eventuele belagers”

Marleen Achtergaele (63) uit Bissegem is coördinator van de zelfhulpvereniging IMLandelijk. “We zijn een groep vrijwilligers die slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag ondersteunen. Onze gratis alarmsysteemgadgets kunnen een veiligheidsgevoel creëren bij slachtoffers, lotgenoten, de burger in het algemeen. Kortom: voor wie het nodig acht om zichzelf een geruststelling te geven.”
The post Vzw IMLandelijk verdeelt gratis mobiele alarmsystemen: “Afschrikmiddel

Lees meer »