Florence (27) verwent kindjes in babywellness Fleau: “Zorgt voor instant happy gevoel”

In de Tramstraat 49 heeft Florence Verplancke (27) zaterdag de deuren geopend van haar eigen zaak: babywellness Fleau. “Het babybadje is heel goed voor de ontwikkeling van de spieren, maar ook voor krampjes en (verborgen) reflux”, geeft Florence aan.

Florence Verplancke (27) is zo enthousiast dat ze me al staat op te wachten. Haar babywellness opende op zaterdag 11 mei. “Wat babywellness precies inhoudt? Hetzelfde als voor grote mensen, maar dan voor baby’s”, lacht Florence. “Er is een badje dat speciaal voor baby’s ontwikkeld is en redelijk hoog gevuld wordt. Daarbij krijgen ze een bandje rond de nek, of rond hun middel als ze wat ouder zijn. Het kan voor baby’s vanaf 1 maand tot een jaar. Doordat ze drijven, kunnen ze vrij bewegen en dat is heel goed voor de ontwikkeling van hun spieren, maar ook voor krampjes en (verborgen) reflux.”

“Of daarna nog een massage volgt? Dat kan, maar je kan de hydrotherapie ook doen zonder massage, of omgekeerd. De massage wordt meestal door de mama’s uitgevoerd en ik doe tegelijkertijd mee op een pop om voor te tonen. Pas als ze aangeven dat ze het zelf niet wensen te doen, kunnen ze toekijken hoe ik de massage doe.”

Instant happy

Het idee voor een eigen babywellness ontstond toen Florence met haar zus naar zo’n babywellness was gegaan. “Ik heb zelf geen kindjes, maar mijn zus heeft een dochter van acht maanden, Renée. We zijn eens met haar naar de wellness geweest en ik zag dat dat voor een instant happy gevoel zorgde. Ik was wel al een tijdje op zoek om iets in bijberoep te doen, want in hoofdberoep ben ik interieurvormgeefster. Maar ik denk dat er in Tielt een publiek voor is. Je kan ook een cadeaubon geven, ideaal voor een babyborrel.”

Lovely Living

Vorig jaar heeft Florence, ook al in bijberoep, haar interieurontwerpzaak Lovely Living opgericht. Daarmee doet ze iets in de lijn van haar (groot)ouders, want zij waren de uitbaters van het voormalige Unidecor. Omdat er in het ouderlijk huis veel ruimte is, heeft Florence er haar zaak gevestigd. Zelf woont ze op het Rameplein, maar samen met haar vriend is ze momenteel aan het bouwen in Meulebeke. (ADC)

The post Florence (27) verwent kindjes in babywellness Fleau: “Zorgt voor instant happy gevoel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De Tour is alleen maar voor witte renners, zei hij. En zie nu”: deze Belg is de beste vriend van Biniam Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar ooit

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Hun bijzondere vriendschap ontstond toevallig op weg naar een koffiebar: “‘Lieven, ik vertrouw

Lees meer »

Inwoners wijk Sint-Anna klagen over isolement door afsluiten Durmebrug in Waasmunster, maar “die gaat ten vroegste eind augustus weer open”

De Durmebrug in Waasmunster gaat niet open vóór alle werken aan de Gewestweg N446 tussen Waasmunster en de snelweg gedaan zijn. Dat zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) na kritiek van de bewoners van de wijk Sint-Anna die aan de andere kant van de brug wonen. Zij moeten al maanden kilometers omrijden naar het centrum van Waasmunster en voelen zich helemaal

Lees meer »

Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen: “Interesse wordt elk jaar groter”

In GC De Bunder is de nieuwe cultuurbrochure voorgesteld. De cultuurdienst wist ook voor dit jaar enkele mooie namen vast te leggen. Zo zijn er verschillende theatervoorstellingen, maar komen ook de liefhebbers van comedy volop aan hun trekken. Onder andere Han Solo en Urbanus zakken af naar Moorslede.
The post Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen:

Lees meer »

Bepaling strafmaat in rechtszaak rond Trump en Stormy Daniels uitgesteld tot 18 september

De bepaling van de strafmaat in het proces tegen voormalig Republikeins president Donald Trump voor het betalen van zwijggeld aan een pornoster is uitgesteld tot 18 september. Dat blijkt uit een juridisch document dat AFP kon bemachtigen. Op 6 september zal rechter Juan Merchan zich uitspreken over de potentiële impact van de beslissing van het Hooggerechtshof op deze rechtszaak.

Lees meer »

“Op vakantie ben ik echt lui. Ik bezoek helemaal niks”: Midzomernachten met ‘peetvader van de koers’ Patrick Lefevere

Morgen start de Tour. Het wordt al de 40ste Ronde van Frankrijk voor Patrick Lefevere (69), de ceo van Soudal Quick-Step, de wielerploeg van onze Belgische trots Remco Evenepoel. De grijze vos is en blijft de peetvader van de koers. Maar hoe lang nog? “Geen vijf jaar meer”, luidt het. Want het leven is meer dan koers. Of zou toch

Lees meer »

Openbaar vervoer privatiseren, kabinetten ministers afschaffen en vlaktaks van 25 procent: opvallendste voorstellen van kandidaat-voorzitter Open Vld Maurits Vande Reyde

Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter voor Open Vld, heeft vandaag zijn plannen met de Vlaamse liberale partij onthuld. “We zetten een duidelijke liberale grondstroom”, schrijft hij op zijn website. De Vlaams-Brabander schetst ook enkele concrete politieke standpunten en legt uit hoe hij Open Vld wil vernieuwen.

Lees meer »

Yoni is amper 15 jaar, maar wel al wereldkampioen jetskiën bij de profs: “Vrienden waren jaloers omdat ik schooljaar vroeger mocht eindigen”

België is een kampioen rijker. Yoni Hamelin uit Heule is pas 15 en al wereldkampioen jetskiën. Voor het eerst mocht Yoni Hamelin zijn kans wagen bij de profs en meteen jetskiet hij naar de hoofdprijs. Daar kroonde hij zichzelf in Sardinië meteen tot wereldkampioen. “Het was niet de bedoeling om de titel te bemachtigen, maar ik ben tevreden. Het is

Lees meer »