‘ChatGPT-moment voor robots ligt maar enkele jaren in de toekomst’

18:00 Laten we de was en de plas over enkele jaren doen door een vriendelijk ogende robot? Volgens de Noorse ondernemer Bernt Børnich is het geen wensdroom meer. ‘Bij de robots die we uittesten, zien we nu … 

Meer krantenkoppen in België

Inspecteur Patrick ‘Terminator’ Motmans slingert elk jaar ruim 5.000 overtreders op de bon: “Ik gefrustreerd? Door mijn aanpak is het hier een stuk veiliger”

Eerste inspecteur Patrick Motmans (62) schrijft jaarlijks zo’n 5.000 verkeersboetes bijeen en kreeg de geuzennaam Terminator mee. We zagen hem donderdagochtend op het Dokter Schweitzerplein in Sint-Agatha-Berchem het verkeer regelen en enkele boetes uitschrijven, maar vooral de zwakke weggebruiker helpen op het gevaarlijke kruispunt. “Door hem voel ik mij hier veiliger.”

Lees meer »

Maximaal twee keer vliegen per jaar? Milieuorganisaties pleiten voor Europese belasting op “veelvliegen”

Een Europese belasting op “veelvliegen”, die zou gelden vanaf de derde vlucht per jaar, kan de CO2-uitstoot van de luchtvaart met een vijfde verminderen en kan miljarden opleveren om te investeren in de klimaattransitie. Dat staat in een rapport van Stay Grounded, een netwerk van organisaties die de luchtvaart willen afbouwen, waaraan in België Bond Beter Leefmilieu meewerkte.

Lees meer »

Antoine en Maria varen in een briljanten huwelijksbootje

Op donderdag 12 september zette het schepencollege Maria Laenen en Antoine Wille in de bloemetjes ter gelegenheid van hun briljanten bruiloft. In 1959 trouwden ze in Hemiksem aan de Schelde.
The post Antoine en Maria varen in een briljanten huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaamse hogescholen groeien dit academiejaar met 6 procent, maar: “Structurele onderfinanciering maakt deze toename onhoudbaar”

Aan de Vlaamse hogescholen studeren dit academiejaar bijna 157.500 studenten, een stijging met 6 procent ten opzichte vorig jaar. In absolute cijfers krijgen de hogescholen er dit jaar 9.000 studenten bij. “Goed nieuws voor de arbeidsmarkt, maar de huidige onderfinanciering maakt deze toename onhoudbaar voor de hogescholen”, stelt de Vlaamse Hogescholenraad vandaag in een persbericht.

Lees meer »

John Crombez sluit campagne af door op te treden in de Twilight

Zaterdagavond heeft lijsttrekker John Crombez (Vooruit +) de verkiezingscampagne afgesloten met een muzikale noot. In de Twilight in de Langestraat gaf hij een stevig rockoptreden met enkele muzikanten waarmee hij 30 jaar geleden ook al speelde. Heel wat kandidaten waren aanwezig en zagen hoe de kandidaat-burgemeester de basgitaar beroerde.
The post John Crombez sluit campagne af door op te

Lees meer »

Nederland wil uitgeprocedeerde asielzoekers naar Oeganda sturen

De Nederlandse regering verkent de mogelijkheid om uitgeprocedeerde asielzoekers op te vangen in het Afrikaanse land Oeganda. De minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp, Reinette Klever, heeft dat woensdag tegen de Nederlandse omroep NOS gezegd tijdens een werkbezoek aan het land. De Oegandezen zouden het plan niet meteen afwijzen.

Lees meer »