LIVEBLOG LECCE-ATALANTA (18u). De Ketelaere moet vanop de bank toekijken, pakt Atalanta broodnodige punten?

De Ketelaere & co nemen het op tegen middenmoter Lecce. Atalanta doet nog volop mee voor een Champions League-ticket en moet dus winnen op Lecce. De uitploeg kan rekenen op een sterke De Ketelaere, die zijn goede prestaties toonde in de vorige competitiewedstrijd tegen Roma. De Rode Duivel was goed voor twee doelpunten. Krijgen we dezelfde prestatie te zien? Volg het hier in de liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Na 100 jaar een nieuwe speelplaats voor Basisschool O.L.V. van Vlaanderen

Een spannende eerste schooldag voor de kinderen van Basisschool O.L.V. van Vlaanderen. Niet alleen bestaat de school 100 jaar, in de grote vakantie werd op de ontharde speelplaats een mega klim- en klauterparcours en een boomhut met apenbruggen geplaatst. “Ik ben ontzettend trots dat ik met zo een mooi project kan starten”, zegt nieuwe directeur Angelique Vlieghe.
The post

Lees meer »

Strijd op links in Antwerpen: oppositiepartijen Groen en PVDA stellen lijsten voor gemeenteraadsverkiezingen voor en zetten allebei in op mobiliteit en wonen

In Antwerpen hebben de partijen Groen en PVDA vandaag elk hun lijsten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in de stad voorgesteld. Hoewel Groen vandaag nog de grootste oppositiepartij in de gemeenteraad is, behaalde de PVDA bij de verkiezingen van 9 juni een monsterscore van 22,5 procent. De partij werpt zich nu dan ook nadrukkelijk op als alternatief voor een voortzetting van

Lees meer »

Nieuwe expo herdenkt bevrijding door troepen van Maczek: “Tielt had altijd een speciaal plaatsje in het hart van mijn grootvader”

Tachtig jaar geleden werd Tielt na hevige straatgevechten bevrijd van de Duitsers door de troepen van de Poolse generaal Maczek. Vrijdagavond werd dat ceremonieel herdacht in Huis Mulle, gevolgd door de officiële opening van een expo over de bevrijding. Karolina Maczek had de eer die expo te openen. “Generatie op generatie wordt de fakkel der herinnering hier doorgegeven.”
The

Lees meer »

45ste editie Ginstekermis wordt één groot muzikaal feest: “Een gedurfde affiche dit jaar”

De Ginste maakt zich op voor de jaarlijkse kermis tijdens het weekend van 6 tot 8 september. Volgens Veerle Halsberghe van het Feestcomité De Ginste wordt het een editie die alle voorgaande zal overtreffen. “Het wordt een driedaags feestgebeuren boordevol Ginsterock, optredens van Vlaamse zangers en, niet te vergeten, de grootste rommelmarkt van Vlaanderen op zondag”, klinkt het.
The

Lees meer »

Sterrenzaak drie jaar na opening al volledig in het nieuw: “Die opmerking over een refter bleef hangen”

Restaurant Nebo op het Panamarenkoplein op Nieuw Zuid in Antwerpen heeft binnenin een metamorfose ondergaan. In een recordtijd van amper drie weken ging het hele interieur op de schop. Chef Dimitri de Koninck (37) en Michelle Gielens (31) ontvingen in de eerste week van september de eerste gasten. “Wanneer we over onze plannen vertelden, vroegen negen op de tien mensen

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »