‘Ik zou zeggen: er is op links nu al een partij te veel’: waarom de linkse kiezer verloren lijkt

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Dood Arian (6) één en al mysterie: “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”, klinkt

Lees meer »

Knokke is het duurst, maar in welke kustgemeente huur je deze zomer het goedkoopst? Zoveel kost een huurappartement aan zee

Een appartement huren aan de Belgische kust is deze zomer gemiddeld zes procent duurder dan vorig jaar. Hoeveel moet je inmiddels rekenen voor een week aan zee? En waarom werden enkele populaire kustgemeenten fors duurder? Het meest betaal je weinig verrassend in Knokke. Maar in deze pittoreske badplaats ligt de weekprijs volgens de Kustbarometer van Dewaele Vastgoed en HUSWELL liefst

Lees meer »

Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke

Zorgbedrijf Harelbeke zette een maand geleden de samenwerking stop met algemeen directeur Gerdy Haes. Dat raakte nu pas bekend. Dat het volgens sociale media wegens ‘toxisch leiderschap’ zou zijn, ontkent voorzitter Lynn Callewaert met klem. “Dat klopt absoluut niet. Er waren meningsverschillen rond de aansturing van het zorgbedrijf.”
The post Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke

Lees meer »

Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum

De Blankenbergse oppositiepartij CD&V verlangt van de meerderheid dat het autoluw centrum beter aangegeven zou worden. “De communicatie is ondermaats en verwarrend. Het stadsbestuur misbruikt het woord ‘veiligheid’ om de stadskas te vullen”, klinkt het. De partij zette daarom zelf een actie op het getouw.
The post Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Metaaldieven met vals geld op zak geklist in Izegem

Twee Roemenen uit Frankrijk konden op 8 juni in Izegem geklist worden nadat ze bij een bedrijf aluminum profielen uit een container hadden gestolen. Opmerkelijk: ze hadden valse eurobiljetten voor een waarde van 18.700 euro op zak.
The post Metaaldieven met vals geld op zak geklist in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Monaco belandt op ‘grijze lijst’ van witwasparadijzen

Monaco is op een internationale ‘grijze lijst’ beland van landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen, wat grote consequenties kan hebben voor onder meer de bankensector van de dwergstaat aan de Franse Rivièra.

Lees meer »

Franse analisten kraken België af: “Als iemand mij het plan van Tedesco kan uitleggen, nodig ik die graag uit”

Eerder diablotins in plaats van diables. Duiveltjes in plaats van Rode Duivels. Zo verwijzen de Franse analisten en gewezen internationals Christophe Dugarry (52 jaar, 55 interlands) en Emmanuel Petit (53 jaar, 63 interlands) naar de Rode Duivels voor de clash van maandagavond tegen ‘Les Bleus’ (18u). “De Belgen slaan de bal compleet mis op dit EK.”

Lees meer »

Kortrijkse rugbyclub organiseert vrijdagavond Rugby in ‘T Park

“We zetten dit nu al voor de vierde keer op poten”, opent Bjorn Torsy, STC en jeugdcoördinator van Rubyclub Curtrycke. “De reden ligt voor de hand. We willen een zomeraanbod creëren voor onze leden op een niet competitieve manier. Onze thuishaven ligt in Rollegem en we stellen vast dat dit voor de Kortrijkzaan precies het einde van de wereld is.

Lees meer »

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Waarom de oorlog in Oekraïne nog lang gaat duren

Om de enorme obstakels op de weg naar een akkoord tussen Oekraïne en Rusland op te ruimen en de oorlog te beëindigen, zijn er maar liefst drie mirakels nodig, schrijft oud-kolonel Roger Housen. “Het is zo goed als onmogelijk om op korte termijn de oorlog in Oekraïne tot een einde te brengen.” Housen legt uit wat er nodig is om

Lees meer »