Vernieuwde Carrefour opent de deuren in Menen: “Het was een strijd tegen de tijd”

In de Ieperstraat in Menen heropende supermarkt Carrefour opnieuw de deuren. De winkel bleef meer dan twee weken gesloten, om het interieur aan een makeover te onderwerpen. “De focus ligt op duurzaam en lokaal!”

De supermarkt is al jaar en dag een dagelijkse stop voor heel wat Menenaars, die er hun boodschappen gaan doen. Ooit gestart als supermarkt De Kroon, wist de winkel de harten van heel wat winkelende grensbewoners te veroveren.

“Maar het was tijd om te renoveren en te moderniseren”, lacht Mario Debeuf (42). De man staat al 5 jaar aan het roer van de supermarkt en begon vorig jaar al met het plannen. “Eerst maakten we werk van ons magazijn, dat compleet werd gemoderniseerd. Op zondag 28 april konden we dan beginnen met de aanpak van de winkelruimte zelf. Niet minder dan 1.490 vierkante meter werd op die manier klaargestoomd voor de toekomst. Op iets meer dan twee weken tijd hebben we het allemaal kunnen realiseren. Het was een ware strijd tegen de tijd.”

Duurzaam

De vernieuwde Carrefour wil vooral de term ‘duurzaam’ een nieuwe dimensie geven. “Natuurlijk blijven we stevig inzetten op verse producten en kruidenierswaren, al trekken we nu ook volop de lokale kaart. Denk maar aan zaken zoals Grootmoeders Koffie, Wevelgemse koeken of frituursnacks van Noyez. Het zijn allemaal kwalitatieve merken die in eigen regio worden gemaakt.”

“We beschikken ook nog steeds over een eigen beenhouwerij en ons brood wordt hier gebakken. Ons gamma aan producten werd meteen ook uitgebreid met bio, vegetarisch en zelfs een assortiment halal. Ook onze ecologische voetafdruk werd naar beneden gehaald. Hiervoor investeerden we in een CO2-koelsysteem en werden er zonnepanelen op het dak geplaatst.”

“Op de parking is deze stap naar de toekomst ook merkbaar. We beschikken over 100 plaatsen, waarvan verschillende zijn uitgerust met laadpalen voor elektrische voertuigen. We kozen bewust voor ruime openingsuren, zodat iedereen hier steeds terecht kan voor boodschappen.”

De Carrefour Supermarkt is 7 dagen op 7 open, en stelt een 20-tal mensen tewerk.

The post Vernieuwde Carrefour opent de deuren in Menen: “Het was een strijd tegen de tijd” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hooggerechtshof Brazilië dreigt met zware boetes als X toegang gebruikers niet opnieuw blokkeert

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft het socialemediaplatform X, het voormalige Twitter, bevolen om de toegang tot zijn platform opnieuw te blokkeren voor Braziliaanse gebruikers, op straffe van 820.000 euro per dag dat het vonnis niet gerespecteerd wordt. X was woensdag tijdelijk weer bereikbaar in Brazilië, ondanks een eerdere ban door het Braziliaanse Hooggerechtshof.

Lees meer »

Na beide ouders verliest Hilde Crevits nu ook inwonende schoonpapa Roger (88)

Hilde Crevits en haar familie moeten een nieuwe klap verwerken. Nadat het CD&V-boegbeeld in amper één week tijd afscheid moest nemen van haar mama én papa, is nu ook haar schoonvader Roger overleden. Hij woonde al heel wat jaren mee in de kangoeroewoning van het gezin in Torhout.
The post Na beide ouders verliest Hilde Crevits nu ook inwonende

Lees meer »

“Hij leeft van pijpje tot pijpje maar moet kansen blijven krijgen”: onverbeterlijke flakka-verslaafde voor elfde keer terecht voor drugsinbreuken

“Het flakkaprobleem in Roeselare los je niet op met repressie, maar door te blijven inzetten op het geven van kansen.” Niettegenstaande een 39-jarige man uit Roeselare zich al voor de elfde keer voor drugsinbreuken voor een rechter moest verantwoorden, bleef zijn advocaat Filip De Reuse volop pleiten voor blijvende begeleiding. “Maar hoeveel kansen moeten gegeven worden?”, vroeg de rechter zich

Lees meer »

Israëlisch president ontkent Israëlische betrokkenheid bij ontploffen biepers Hezbollah

Israëlisch president Isaac Herzog heeft in een interview met ‘Sky News’ ontkend dat zijn land betrokken is bij de ontploffing van duizenden biepers en walkietalkies van Hezbollah afgelopen week. Israël heeft zaterdagavond en zondagochtend grootschalige bombardementen uitgevoerd op Libanon. Sinds zaterdagnamiddag hebben Israëlische straaljagers zo’n vierhonderd doelwitten bestookt van de militante Libanese beweging Hezbollah, aldus het Israëlische leger. Hezbollah meldde

Lees meer »

Italië roept noodtoestand uit voor twee overstroomde regio’s

Na dagenlange regenval in het noorden van het land heeft Italië de noodtoestand afgekondigd voor twee regio’s die geteisterd worden door overstromingen. De regering van premier Giorgia Meloni stelde de regio’s Emilia-Romagna en Marken ook 20 miljoen euro directe steun ter beschikking. Door de regen staan er al vele straten onder water.

Lees meer »

Ook duizenden Belgen gebruiken nog steeds biepers

De semafoon of bieper, het ouderwetse communicatie-apparaatje dat dinsdag massaal tot ontploffing werd gebracht in Libanon en daarbij een groot aantal slachtoffers eiste, wordt ook in België nog op redelijke grote schaal gebruikt. Dat schrijft De Standaard woensdag. Hoewel de technologie inmiddels al behoorlijk is achterhaald, zijn er volgens het dagblad nog steeds zo’n 27.000 biepers in dienst in ons

Lees meer »

KIJK. ‘Arno: rock ‘n roll godverdomme’ eert Arno twee jaar na dood

Twee jaar na zijn dood is de documentaire ‘Arno: rock ‘n roll godverdomme’ vanavond in Cinema Palace in Brussel in première gegaan. De film vertelt het leven van Arno Hintjens, gemaakt door Kristof ‘dj 4T4′ Michiels. “Het is eigenlijk gewoon een onderdompeling in een badje Arno”, vertelt hij aan VTM NIEUWS-journaliste Aagje Vanthomme. Zij kon ook broer Peter spreken.

Lees meer »

Huiskamerkroeg Perle d’Ozette in Oedelem is voortaan ook een vakantiewoning: “Kregen zelfs al een reservering uit China”

Bij huiskamerkroeg Perle d’Ozette kan je sinds kort ook verblijven. De uitbaters verbouwden de bovenverdiepingen van het pand tot een vakantiewoning voor groepen tot twaalf personen. “We kregen zelfs al een reservering uit China.”
The post Huiskamerkroeg Perle d’Ozette in Oedelem is voortaan ook een vakantiewoning: “Kregen zelfs al een reservering uit China” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook wielrenner Timothy Dupont verloor drie (schoon)ouders op korte tijd: “Je krijgt de tijd niet om het allemaal te laten doordringen”

Nadat Hilde Crevits in een week tijd haar beide ouders verloor, moet de CD&V-politica nu ook afscheid nemen van haar schoonvader, die overleed aan de gevolgen van kanker. Het nieuws roept nare herinneringen op voor wielrenner Timothy Dupont (36). In 2022 verloor hij in enkele weken tijd zijn vader en zijn beide schoonouders. “De ene persoon was nog niet goed

Lees meer »

Twaalfde Ostrea Rose Classic Race lokt 35 deelnemers

Zondag vond in Blankenberge de twaalfde editie plaats van de Ostrea Rose Classic, en die was opnieuw een groot succes. Niet minder dan 35 schepen namen deel aan deze race voor klassieke schepen, die uiteindelijk gewonnen werd door de Nederlandse schipper Ricks Meppelder met zijn gaffelgetuigde schip de Recipe.
The post Twaalfde Ostrea Rose Classic Race lokt 35 deelnemers

Lees meer »