Veertiger blijft in de cel voor brandstichting in Oostende

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 43-jarige Oostendenaar met een maand verlengd op verdenking van brandstichting, gewapende weerspannigheid en verboden wapenbezit. De verdachte bekende dat hij brandstichtte op zijn appartement.

De lokale politie van de zone Oostende kreeg maandag rond 22 uur een melding over een man die vermoedelijk met een mes stond te zwaaien aan een hotel in de Hofstraat. Ter plaatse ontdekte de politie een brand in een appartementsgebouw op de hoek van de Boekareststraat en de Hofstraat. Een viertal bewoners werd snel in veiligheid gebracht, waardoor er geen gewonden vielen. De brandweer wist de brand op de eerste verdieping van het gebouw ook snel te blussen. Door de brand zijn de twee benedenverdiepingen van het pand wel onbewoonbaar verklaard.

Snel geïdentificeerd

Dankzij camerabeelden van het hotel werd de man met het mes snel geïdentificeerd. De 43-jarige man woont bovendien in het getroffen appartementsgebouw. De Oostendenaar zou zich hevig verzet hebben tegen zijn arrestatie. Na zijn arrestatie moest hij voor verzorging overgebracht worden naar het ziekenhuis.

Het Brugse parket stelde een branddeskundige aan om de precieze omstandigheden van de brand te onderzoeken. Over de bevindingen van de expert werd door het parket niet gecommuniceerd, maar volgens de verdediging heeft de verdachte bekentenissen afgelegd. De veertiger zou zelfs zijn gasfornuis opengedraaid hebben.

Maand langer aangehouden

De onderzoeksrechter besliste woensdag om de 43-jarige Oostendenaar aan te houden op verdenking van opzettelijke brandstichting bij nacht, gewapende weerspannigheid en verboden wapenbezit. De raadkamer oordeelde vrijdagochtend dat de verdachte minstens een maand langer in de gevangenis moet blijven. Volgens meester Kris Vincke zou zijn cliënt met psychoses kampen. In die omstandigheden werd een gerechtspsychiater aangesteld.

The post Veertiger blijft in de cel voor brandstichting in Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Appartement onbewoonbaar na keukenbrand in Westkapelle

Maandagavond rond 23 uur is brand uitgebroken in de keuken van een appartement in de Westkapellestraat in Westkapelle bij Knokke-Heist. De schade in de keuken is groot waardoor het appartement onbewoonbaar is.
The post Appartement onbewoonbaar na keukenbrand in Westkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oog in oog met haar monster op proces: vrouw (72) “gedrogeerd door haar man zodat 50 onbekenden haar konden verkrachten terwijl ze bewusteloos was”

In het Zuid-Franse Avignon gaat vandaag het proces van start tegen een man (71) die bijna tien jaar lang zijn vrouw, Gisele P., heeft laten verkrachten door onbekenden. Hij drogeerde haar en nodigde onbekenden uit haar in hun huis te verkrachten. Er zijn vijftig andere verdachten. Gisele P. wou geen gebruik maken van haar recht op anonimiteit.

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) over hoe haar ouders Jean-Marie en Carmen leven sinds de home-invasion: “Mama slaapt al meer dan een jaar op de zetel”

“Niet alleen ons mama leeft al meer dan een jaar in angst, onze papa ook.” Dat zei Kelly Pfaff na afloop van het proces tegen de verdachten die haar moeder Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen tijdens een home-invasion in haar villa in Brasschaat. Dat die aanslag ook een grote impact heeft op haar vader Jean-Marie (70), bleek

Lees meer »

Geen fiscaal cadeau van 3.000 tot 5.000 euro meer voor wie fors renoveert: “Slachtoffer van zijn eigen succes”

De nieuwe Vlaamse regering dooft de vrijstelling op de onroerende voorheffing uit voor wie intensief renoveert. Enkele tienduizenden huiseigenaars betaalden dankzij die maatregel tot vijf jaar lang de helft of zelfs nul euro ‘grondlasten’, goed voor een belastingkorting van gemiddeld 3.000 tot 5.000 euro. De reden voor de schrapping ligt voor de hand: heel wat Vlamingen renoveren sowieso al tot

Lees meer »

Op de Mercator met ex-directeur scholengroep Stroom Chris Vandecasteele: “Ik ben 60 jaar, maar wil nog lang niet op pensioen”

De start van het schooljaar verliep wat anders voor gewezen algemeen directeur Chris Vandecasteele van scholengroep Stroom. Na een hectische tien jaar neemt hij even tijd voor zichzelf maar blijft het onderwijs trouw. “Ik heb een hele grote band met Oostende want ik was hier in mijn jeugd en bijna hele loopbaan actief”, zegt de gewezen topman van het GO!

Lees meer »

Open Monumentendag in ‘Kerk-kathedraal’ van Harelbeke

Op Open Monumentendag zet de Sint-Salvatorkerk in Harelbeke, ook wel de kerk van Dewez genoemd, de poort wijd open voor zes gegidste rondleidingen. Het is een initiatief van De Roede van Harelbeke en de Stadsgidsen van Harelbeke. De gidsen van dienst zijn historicus Fhilip Vannieuwenhuyze en Corine Buysens.
The post Open Monumentendag in ‘Kerk-kathedraal’ van Harelbeke appeared first on

Lees meer »

Nieuw schooljaar in Internaat Noord in Roeselare start toch op 1 september: “Maar wel met een lekkere barbecue”

De lessen starten pas op 2 september, maar in het Internaat Noord in Roeselare werd het nieuwe schooljaar toch al op zondag 1 september op gang geschoten. Dat gebeurde wel op een heel erg leuke manier. De leerlingen van het internaat en hun ouders werden uitgenodigd voor een barbecue. “Op die manier start iedereen zonder veel minder stress aan het

Lees meer »

Duitslandkenner over triomftocht extreemrechtse AfD: “Er zijn zorgwekkende parallellen te trekken met het verleden”

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitsland­expert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »

China met ruime voorsprong grootste voertuigproducent ter wereld

China was vorig jaar met voorsprong ‘s werelds grootste producent van voertuigen en goed voor een op de drie (32 procent) geproduceerde voertuigen. Europa was goed voor 20 procent, Noord-Amerika voor 17 procent en Japan en Zuid-Korea voor 14 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Europese autoconstructeurskoepel ACEA.

Lees meer »

Roma vertellen zelf over hun vaak gecontesteerde manier van leven: “Moeders vinden het vernederend om hun kinderen ‘uit te besteden’ aan school”

Sinds Conner Rousseau racistische uitspraken over hen deed, weet heel Vlaanderen dat er ook bij ons een Romagemeenschap bestaat. Maar wie ze zijn en hoe ze leven: slechts weinigen kunnen er iets zinnigs over zeggen. Een nieuw boek geeft nu een zeldzame, soms ontluisterende blik op die gesloten wereld. “Mensen zeggen dat we bedelaars en dieven zijn, dat we onze

Lees meer »