Tot 42 maanden cel voor reeks gauwdiefstallen in Brugge: “Stelen is hun levensstijl”

Drie Roemenen hebben voor de Brugse rechtbank tot 42 maanden effectieve celstraf gekregen voor een reeks gauwdiefstallen. Ze sloegen toe in Brugge en op de luchthaven van Zaventem.

Op 31 augustus vorig jaar werd een klant van een winkel in de Brugse Wollestraat van zijn portefeuille beroofd. De portefeuille werd later leeg teruggevonden op de grond en dankzij camerabeelden kreeg de politie al snel twee verdachten in het vizier. Een agent was er even later getuige van hoe ze in de stad een koppel probeerden te bestelen. Nog later werd het dievenduo samen met nog een derde verdachte staande gehouden in een Volvo.

Onderzoek wees uit dat Dorel B. (33), Nelu D. (26) en Florin M. (20) op 2 augustus drie diefstallen en vijf pogingen daartoe hadden gepleegd op de luchthaven van Zaventem. Daar hadden ze zelfs een roltrap stilgelegd om hun slachtoffers gemakkelijker te kunnen bestelen. Telefonieonderzoek wees uit dat Dorel B. en Florin M. ook op 1, 20 en 24 augustus diefstallen pleegden in Brugge. De twee konden ook nog gelinkt worden aan een portefeuillediefstal eind juli in Brussel.

Levensstijl

“De beklaagden zijn onverbeterlijke criminelen voor wie stelen een levensstijl is”, foeterde procureur Mike Vanneste. Nelu D., die in Frankrijk en Spanje al liefst 21 veroordelingen opliep, kreeg 42 maanden effectief. Dorel B. liep eerder al tegen de lamp in België, Roemenië, Frankrijk en Denemarken. Hij kreeg 37 maanden cel. Florin M. kreeg 18 maanden met uitstel. (AFr)

The post Tot 42 maanden cel voor reeks gauwdiefstallen in Brugge: “Stelen is hun levensstijl” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik ben alles kwijt”: getuigenissen van slachtoffers geven hallucinante inkijk in werkwijze van Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen

“Op het einde van de rit was ik alles kwijt.” De cryptofraudezaak rond ex-wielrenner Stijn V. (45) uit Sint-Truiden, waar HLN gisteren als eerste over berichtte, neemt steeds grotere proporties aan. Al zes slachtoffers hebben zich bij onze redactie gemeld: hun getuigenissen geven een hallucinante inkijk in de werkwijze van de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen. Zelfs

Lees meer »

Opgepast voor fraude door kaartophalers: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

EXCLUSIEF. 6 slachtoffers getuigen over fraude van Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen: “Ik ben alles kwijt”

“Op het einde van de rit was ik alles kwijt.” De cryptofraudezaak rond ex-wielrenner Stijn V. (45) uit Sint-Truiden, waar HLN gisteren als eerste over berichtte, neemt steeds grotere proporties aan. Al zes slachtoffers hebben zich bij onze redactie gemeld: hun getuigenissen geven een hallucinante inkijk in de werkwijze van de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen. Zelfs

Lees meer »

Federaal parket wil niemand vervolgen na Operatie Kelk: “Opnieuw grote klap voor slachtoffers”

Als het van het federaal parket afhangt, zal geen enkel kopstuk van de kerk zich voor de rechtbank moeten verantwoorden na Operatie Kelk, het onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk. Volgens de eindvordering van het parket zijn de meeste zaken intussen verjaard. Bovendien zijn verschillende verdachten intussen overleden, of ze werden al eens berecht en kunnen dus niet opnieuw

Lees meer »

Kunstdorp Houtave is toe aan negende editie

Op zondag 7 juli vindt van 11 tot 18 uur de negende editie van Kunstdorp Houtave plaats. Keramisten, schilders, metaalartiesten, tekenaars, papierwerkers, grafici… Meer dan veertig kunstenaars stellen hun werken tentoon in de verkeersvrije dorpskern van ‘het Montmartre van de polders’.
The post Kunstdorp Houtave is toe aan negende editie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na Middelkerke opent ijssalon Missault nu ook een vestiging in Westende-Bad: “Alles is puur en ambachtelijk, volgens de recepten van 1945”

De Zeedijk in Westende-Bad is een nieuwe, zoete trekpleister rijker. Onlangs openden Annelies Thomaes (29) en haar partner Simon Ronse (32) hun tweede ijssalon onder de naam ‘Missault’ op de Koning Ridderdijk 28. Voor het koppel is dit, na het succes van hun eerste zaak in Middelkerke – gelegen aan Zeedijk 60 – al hun tweede zaak aan de kust.<br

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na betogingen in Kenia

De Keniaanse politie heeft meer dan 270 mensen gearresteerd voor het plegen van criminele feiten tijdens de anti-regeringsbetogingen van dinsdag. Al twee weken lang komen vooral jongeren in het land op straat om te betogen tegen de plannen van de regering.

Lees meer »