Sam Gooris brengt na bijna tien jaar nieuwe single ‘Arrivederci’ uit: “Ik ben trots op de nieuwe single, maar ook op de hoes die mijn zoon ontwierp”

Met de gloednieuwe solosingle ‘Arrivederci’ bedankt knuffelbeer en publiekslieveling Sam Gooris zijn publiek met een meezinger van formaat. “De Vlaamse versie van het origineel van de broers van Passel, twee internationale kleppers, lag blijkbaar al een paar jaar te wachten op mij (lacht). Toen we in de studio zaten, samen met Yannic Fonderie, hebben die twee gasten mij dat verteld. ‘Arrivederci’ is een frisse, eigentijdse song geworden die perfect past in mijn repertoire. Het is dankzij mijn vrouw Kelly, die al een paar jaar mijn management doet, dat de single is ontstaan. Een zomerhit? Wie weet, maar ik ben vooral heel dankbaar voor alle mensen die mij al jaren steunen. Dankzij hen kan ik nog altijd genieten van het optreden en nieuwe muziek uitbrengen. Mijn zoon Kenji heeft de hoes ontworpen. Ja, ik ben daar ook weer ontzettend dankbaar voor en trots. Als vader raakt mij dat enorm en word ik daar heel gelukkig van. ‘Arrivederci’ is een liedje dat blijft hangen. Ik ben er geweldig blij mee en ik hoop dat de mensen het ook leuk vinden en straks meezingen. Ik kan niet wachten om het vanaf komend weekend overal te gaan zingen tijdens mijn optredens. Daar kijk ik echt naar uit!”, zegt Sam Gooris enthousiast.

In 1989 bracht Sam zijn eerste single ‘Laat Me Nu Zingen’ uit. Tijdens onze babbel in Passade in Mechelen zeiden we dat we nu exact 35 jaar later zijn en dat Sam nu een jubileum mag vieren. “Och, daar ben ik niet mee bezig”, bekent Sam.

Op zaterdag 27 april las ik in HLN-nationaal dat je tijdens de zomer goed bent voor 75 optredens én je staat daarmee zelfs op een vierde plaats in de top vijf. Je bent dus één van de meest geboekte artiesten én dit na al die jaren. Het geheim van dit jarenlang aanhoudend succes?

Sam: “Och, ik ben niet bezig met cijfertjes. Ik geniet van optredens en hoop dat het nog lang mag duren. Maar zoveel optredens of niet, daar denk ik niet aan. Ik koester mijn optredens, zolang het duurt. Waarom ze mij vragen? Ik heb heel veel te danken aan songs zoals ‘Marijke’, ‘Basketsloefkes’, ‘Laat Het Gras Maar Groeien’… Ik hoop dat de mensen zich ook amuseren op mijn nieuwe single.”

Het wordt dus een drukke, maar ongetwijfeld ook een leuke zomer?

Sam: “Inderdaad ja, maar hoeveel keren ik zal optreden? Dat weet ik niet hoor. Laat maar komen, ik heb er echt waar zin in.”

Hoe voelt het aan om na bijna tien jaar een nieuwe solosingle uit te brengen?

Sam: “Ik ben heel gelukkig. Ook mijn vrouw en de kinderen zijn er blij mee. Ik was ongeduldig. Het is van twee jaar geleden mijn duet met Sergio dat ik nog iets uitbracht. Maar ’t is wel al bijna tien jaar geleden dat ik zelf nog eens iets solo uitbracht en dat is wel al een hele tijd hé. Ik ben een heel gelukkig persoon.”

Ik was benieuwd naar jouw ‘Arrivederic’, maar toen ik het intikte op Google kwam ik uit bij ‘Arrivederci Hans’ van Laura Lynn. Gaat die titel niet voor verwarring zorgen?

Sam: “Goh, dat denk ik niet (lacht). Dat liedje van Laura Lynn is iets totaal anders hé! Er zullen nog wel liedjes bestaan met ‘Arrivederci’.”

Waarover gaat ‘Arrivederci’? Wat is het verhaal achter deze song?

Sam: “Het is een popsong en het gaat over wat je zegt wanneer je afscheid neemt van mensen. Salu, Goodbye of Arrivederic. Iedereen zegt iets anders, maar de boodschap is wel altijd hetzelfde hé (lacht). Het is iets universeel.”

Vertel eens over je bijzondere band met de broers Van Passel?

Sam: “Die mannen hebben gewerkt met o.a. de Dolly Dots, maar vergis u niet. ‘Arrivederci’ is hun origineel nummer, waarop ze voor mij al jaren een Nederlandstalige tekst hadden klaarliggen. Ik kende de versie van ‘Barbarella’. Mijn vrouw Kelly belde die broers op én hop. We zaten in de studio. Eddy en Danny werkten vroeger voor KING, mijn vroeger boekingskantoor. Door heen de afgelopen 30 jaar zijn we contact blijven houden. Het zijn topkerels! Echt, heel fijne gaste, waar ik graag mee samenwerk.”

Na tien jaar stond je terug solo in de studio. Was dat een leuk moment? Toch even wennen?

Sam: “Ik voel mij direct overal thuis (lacht). Maar het was plezant nog eens in de studio te zetten én dan nog voor mijn eigen single.”

Wat verwacht je van jouw nieuwe single?

Sam: “Het belangrijkste is dat de mensen zich zullen erop amuseren. Dat is voor mij heel belangrijk. Dat de mensen er happy van worden, dat telt.”

Wanneer is voor jou ‘Arrivederci’ geslaagd?

Sam: “Wanneer ze er een goed gevoel bij krijgen.”

Breng je vanaf heden vlugger nog andere nieuwe muziek uit?

Sam: “Ik hoop het. Ik heb geen grote plannen, maar het zal nu geen negen jaar meer duren vooraleer ik weer iets nieuw uit breng (lacht). Mijn eerste single kwam uit in 1989. Euh, 35 jaar? Inderdaad, een jubileum, maar daar ben ik niet mee bezig.”

Naar ik vernam tekende uw zoon Kenji de singlehoes. Is het de eerste keer dat hij zoiets doet? Tekent hij al lang?

Sam: “Onze Kenji volgt die richting in school. Hij ontwerpt regelmatig voor school platenhoezen, filmpjes, enz. Hij ging mee naar de studio toen ik het inzong. Ik had al werk van hem gezien en ben wel heel blij dat Kenji dat deed voor mij.”

In maart trad Sam nog op tijdens Het Schlagerfestival in Hasselt. Nu zaterdagnamiddag staat hij op een podium in Harelbeke. © PADI/Daniël

Na Europa, Amerika en Japan: komt er dit jaar terug een reis voor een VTM-programma?

Kelly: “De zomer zit vol, we kunnen deze zomer niet op vakantie.”

Sam: “Mijn vrouw steekt die reizen in elkaar. We kwamen al op VTM met onze reis in Europa, dan Amerika en vorige zomer Japan. Ik en plannen? Met moeite zou ik in Blankenberge geraken (lacht).”

Kelly: “Daar kruipt veel opzoekingswerk in. Deze zomer gaan we niét op vakantie, maar misschien zijn we al met vakantie geweest of gaan we na de zomer ergens naartoe (glimlacht).”

Ik vernam dat je een dartsfanaat bent. Waarom precies deze hobby?

Sam: “Vroeger kende ik al de darts, mijn pa speelde dat regelmatig. Tijdens corona zaten we binnen en dus begon ik darts te spelen. Dat kwam toen ook op tv. Ik zag Dimitri Van Den Bergh aan het werk. Ik was direct verkocht. Ik speel vaak darts, samen met Kenji. Ik amuseer mij, ’t is een ontspanning. Ik volg Dimitri nog op de voet.”

Heb je een West-Vlaamse link?

Sam: “Vele jaren geleden stonden we op een camping in de Ardennen. Mijn ouders waren heel goed bevriend met mensen uit Geluwe, die we nog altijd zien. Mijn schoonzus is ook van Geluwe.” (PADI)

De single ‘Arrivederci’ is te downloaden via de grote streamingplaforms. Agenda: zaterdag 18 mei om 16 uur, Paretteplein in Harelbeke. Info: www.samgooris.com

The post Sam Gooris brengt na bijna tien jaar nieuwe single ‘Arrivederci’ uit: “Ik ben trots op de nieuwe single, maar ook op de hoes die mijn zoon ontwierp” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voortvluchtige drugsbaron Hoesny ‘Hitler’ krijgt 15 jaar cel en ziet 8 miljoen euro verbeurd verklaard

De correctionele rechtbank heeft de voortvluchtige Antwerpse drugsbaron Hoesny A. veroordeeld tot vijftien jaar cel en een boete van 400.000 euro wegens grootschalige cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen. Daarnaast legt de rechtbank een verbeurdverklaring van 8 miljoen euro aan criminele inkomsten op. Voetbalmakelaar en voormalig AEL-kopstuk Mohamed Benhaddou, de rechterhand van Hoesny, moet tien jaar de cel in.

Lees meer »

Steeds dezelfde schokkende show, maar toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »

Een rollercoaster aan emoties: ontgoochelde Engelse fans vernemen buiten het stadion gelijkmaker van Bellingham

In sommige gevallen tot honderden euro’s betalen voor een wedstrijdticket en dan toch nog de fantastische omhaal van Jude Bellingham missen. Het overkwam enkele Engelse fans, die vroegtijdig het stadion verlieten bij een 0-1-achterstand tegen Slovakije. Balen en tegelijkertijd vieren. Intussen klinkt de kritiek in de Engelse pers – ondanks de kwalificatie – steeds luider. Buiten bij Rio Ferdinand…

Lees meer »

Meldingen kindermishandeling op recordhoogte in Vlaanderen

Het aantal meldingen van kindermishandeling staat op recordhoogte in Vlaanderen. Dat schrijven De Morgen en De Standaard donderdag. “Een positief signaal”, zegt Tim Stroobants, directeur van het overkoepelende Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). “We hebben er met zijn allen meer oog voor.”

Lees meer »

Motorrijder (30) zwaargewond na botsing met middenberm en biggenrug in Diksmuide: “Volgens de eerste berichten niet in levensgevaar”

Een 30-jarige motorrijder uit Veurne is vrijdagochtend zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Diksmuide. De man nam deel aan een motorrondrit toen hij plots op een middenberm reed, naar de overkant werd geslingerd en daar vol op een betonnen ‘biggenrug’ knalde. Daarna belandde hij in de gracht. “De man werd met de MUG-heli naar het ziekenhuis gebracht met het oog

Lees meer »

CD&V Wervik zoekt nog drie vrouwen, ex-directeur ’t Veer Herman Wenes en ex-voetballer Brecht Verstraete verrassende nieuwkomers op lijst

Als eerste partij in Wervik stelde CD&V haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Er ontbreken nog drie vrouwen. Opvallende namen bij de nieuwkomers zijn ex-voetballer Brecht Verstraete uit Kruiseke en Herman Wenes uit Geluwe, gewezen stichter en directeur van maatwerkbedrijf ’t Veer in Menen. De ambitie bij CD&V ligt duidelijk hoog.
The post CD&V Wervik zoekt nog

Lees meer »

Zorgt botsing voor breuk in jarenlange vriendschap tussen Verstappen en Norris? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”

George Russell pakte de overwinning in Spielberg. Maar in de F1-wereld gaat het vooral om de botsing tussen Verstappen en Norris. Zorgt dat voor een breuk in hun jarenlange vriendschap? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”, klonk het achteraf. Onze F1-watcher volgt hun relatie al jaren van dichtbij. “Het zat eraan te komen, die botsing met Norris, als

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »

Eerste Loop van de Rostn op Kachtem Ommegang: “Attentie voor alle deelnemers”

Op vrijdagavond 28 juni organiseert Ivac samen met de Bende van de Rostn voor het eerst het loopevent ‘Loop van de Rostn’ tijdens het kermisweekend van Kachtem Ommegang. Ivac wenste op vrijdagavond te organiseren en de Bende van de Rostn zocht nog naar een sportief event op vrijdagavond. Door de handen in elkaar te slaan hadden beide verenigingen een oplossing

Lees meer »

Proclamatie loopt uit de hand: opvoeder gewond nadat leerling glas naar hem gooit

Een leerling van een middelbare school in het West-Vlaamse Gistel heeft tijdens de proclamatie van de laatstejaars een glas naar zijn opvoeder gegooid. Die liep daarbij een diepe snee in de nek op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de gemoederen bedaren en stelde een proces-verbaal op tegen de minderjarige leerling. Maar de directrice van de

Lees meer »