Ruim 4 maanden rijverbod voor loonwerker na ongeval met wielertoeristen: “Hij zorgde voor een panische angst om nog te fietsen”

Een 41-jarige loonwerker uit Zonnebeke moet ruim 4 maanden zijn rijbewijs inleveren na een ongeval met vluchtmisdrijf in Wervik. Het kwam tot een aanrijding met 3 wielertoeristen terwijl hij 2,94 promille alcohol in het bloed had. “Stomme coureurs”, liet hij enkele uren later optekenen.

Op 29 juni 2022 reden drie wielertoeristen en de tractor met aanhangwagen van Chris L. op een smalle weg in dezelfde richting. Ter hoogte van een wegverbreding gaf L. gas en startte een inhaalmanoeuvre. Maar toen de weg opnieuw versmalde, moest hij opnieuw naar rechts uitwijken. Daarbij raakte hij één van de wielertoeristen aan het hoofd. De man raakte zwaargewond en verbleef zelfs even in coma.

Al vijf eerdere veroordelingen

L. stopte niet en reed gewoon verder. Twee uren later kon hij thuis toch gevonden worden. Bij een ademtest liet hij 2,94 promille optekenen. En dat was niet voor het eerst, want L. liep al 5 eerdere veroordelingen voor vluchtmisdrijf en alcoholintoxicatie op.

“Eigenlijk vond ik zijn manoeuvre zelfs kwaadwillige belemmering van het verkeer”, aldus advocaat Thomas Vandemeulebroucke, die opkwam voor de rechten van de gewonde wielertoerist. “Hij fietste wel 10.000 kilometers per jaar. Nu durft hij zelfs niet meer op een fiets te kruipen.

De politierechter gaf de tractorbestuurder nu een boete van 3.200 en een rijverbod van 4,5 maanden. Als hij zijn rijbewijs wil terugkrijgen, zal hij eerst opnieuw moeten slagen voor zijn theoretisch en praktisch rij-examen en psychologische proef.

Geen alcoholslot

Een alcoholslot kreeg hij niet opgelegd. “Dan zou hij dat op verschillende tractoren moeten installeren”, had advocate Sarah Bekaert op een praktisch probleem gewezen. Bij de openbare aanklager rezen ook vragen over de rijgeschiktheid van de loonwerker. Daar moet een aangestelde gerechtsarts tegen 5 september meer duidelijkheid over scheppen.

(LSi)

The post Ruim 4 maanden rijverbod voor loonwerker na ongeval met wielertoeristen: “Hij zorgde voor een panische angst om nog te fietsen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

“Sommigen zeggen niets, anderen zijn boos”: huilende ploegmaats eren verongelukte André Drege (25), slotrit in Oostenrijk geneutraliseerd

Emotionele momenten in de Ronde van Oostenrijk. Ter nagedachtenis van André Drege (25) – de Noorse renner die gisteren viel in de afdaling van de Großglockner en overleed – wordt de slotrit vandaag geneutraliseerd en vond er bij aanvang een minuut stilte plaats. De renners en stafleden van Dreges ploeg Team Coop-Repsol konden hun tranen op het podium niet bedwingen.

Lees meer »

En toen veranderde het sixpack in buikvet. Karen (45) en Naldo (36) getuigen over hun ‘zwemband’: “O, je krijgt een baby?”

Karen Devriese (45) en Naldo Gabriëls (36) zijn moedige mensen: zij doorbreken het taboe en spreken open en bloot over hoe zij de strijd tegen het buikvet voeren. Want het zít er, onmiskenbaar. Iedereen ziet het en heeft meteen een mening of – erger nog – een oplossing klaar. Maar wie een buikje heeft, weet ook: “Het probleem ligt bij

Lees meer »

Pitemse hondenschool moet na zestig jaar op zoek naar nieuwe uitvalsbasis: “Alle suggesties zijn welkom”

Hondenschool De Sint-Elooisvrienden in Pittem is op zoek naar een nieuw stekje. De school huurt sinds jaar en dag een flink stukje grond achter het containerpark in de Fonteinestraat, maar kreeg dit voorjaar te horen dat de eigenaar de grond wil verkopen aan een projectontwikkelaar. Een nieuw plekje vinden is echter niet evident, want de noden van de club zijn

Lees meer »

Is het aandeel Tesla te duur?

17:07 De Amerikaanse autobouwer zag deze week 100 miljard dollar beurswaarde bijkomen na mooie verkoopcijfers. Maar is het aandeel met een verwachte koers-winstverhouding van 95 niet te duur?

Lees meer »