Politie Oostende houdt extra toezicht op verschillende pleinen na overlast: “Werk maken van aangename en leefbare buurten”

De politie van Oostende zal extra toezicht houden op het Prinses Stefanie- en het Prinses Clementinaplein. Druggebruikers, daklozen en personen zonder papieren zorgen er al een tijdje voor overlast. Ook op andere pleinen zal het toezicht opgekrikt worden.

Volgens de politie maakten omwonenden de laatste tijd gewag van overlast door verschillende personen in de buurt. Die houden zich dikwijls op beide pleinen in de nabijheid van het Petit Paris op. Het gaat dan om achterlaten van afval op het openbaar domein, overmatig alcoholgebruik, wildplassen en het verstoren van de openbare orde. Ook in en rond het Vogelzangpark en het Vlaams Plein lopen er – in mindere mate weliswaar – meldingen binnen bij de politie.

“Onze patrouilles houden verhoogd toezicht op die locaties waar dikwijls overlast wordt gemeld”, duidt korpschef Philip Caestecker. “Alle resultaten en tussenkomsten worden minutieus geregistreerd en onder de verschillende ploegen gedeeld voor een correcte opvolging. Als verdachten geregistreerd worden, kunnen we een mogelijk plaatsverbod opstarten. Die werkwijze wordt nu al even toegepast in de uitgaansbuurt en dat werpt vruchten af. Bij strafrechtelijke inbreuken zal een proces-verbaal opgemaakt worden.”

Volgens de politie gaat het in de meeste gevallen om daklozen, personen die illegaal in ons land verblijven en druggebruikers. De politie zal daarom extra waakzaam zijn. “Samen met de politie maken we met de stad werk van aangename en leefbare buurten”, duidt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).

Acties

Eerder werden ook al acties in het Leopoldpark opgestart door overlast. Ook die blijven ook van kracht. De acties van de politie leveren resultaat op. Recent werd in het Leopoldpark een 44-jarige man zonder papieren opgepakt. De man was in het bezit van cannabis en werd ter beschikking gesteld van de dienst Vreemdelingenzaken (DVZ). In de buurt van het Prinses Clementinaplein werden drie personen gecontroleerd. Een 28- en 29-jarige man beschikten niet over geldige verblijfspapieren en werden eveneens ter beschikking gesteld van DVZ. Een 26-jarige man had eveneens cannabis op zak. Er werd telkens een proces-verbaal opgesteld.

The post Politie Oostende houdt extra toezicht op verschillende pleinen na overlast: “Werk maken van aangename en leefbare buurten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vinkenvereniging sluit seizoen af met diner in De Vossenberg

Vinkenvereniging De Koninklijke Vlaamse Zanger sloot het seizoen af met een diner in De Vossenberg. Ondertussen werden ook de kampioenen gehuldigd. Op de foto herken je v.l.n.r. voorzitter Dirk Ramboer, bestuurslid en tevens 75 jaar lid Norbert Claeys, bestuurslid en keizer Gino Gardin met vogel Evra, Patriek Mommerency, zowel zaterdagkampioen met vogel Wout als kampioen
The post Vinkenvereniging sluit

Lees meer »

Paus Franciscus gaat in Koning Boudewijnstadion misviering met tienduizenden toeschouwers voor, ook koninklijke familie aanwezig

Tienduizenden mensen hebben zich zondagochtend verzameld in en rond het Koning Boudewijnstadion om de misviering met paus Franciscus bij te wonen. De gigantische eucharistieviering in de voetbaltempel in Brussel moet het hoogtepunt worden van een pausbezoek dat werd overschaduwd door de recente ophef over seksueel misbruik in de kerk. Paus Franciscus gaat zelf de viering voor in het stadion. Ook

Lees meer »

Oostende vervangt Vorst in 2025 als locatie voor bekerfinale basket

De bekerfinale in het basket zal in 2025 in de Coretec Dome in Oostende plaatsvinden. Na negen edities in Vorst Nationaal besliste de Pro Basketball League (PBL) de locatie te wijzigen tijdens een plenaire vergadering met alle PBL-clubs.
The post Oostende vervangt Vorst in 2025 als locatie voor bekerfinale basket appeared first on KW.be.

Lees meer »

Arbeidsmigratie van buiten EU licht gestegen in 2023

Als gevolg van een “lichte afkoeling” van de arbeidsmarkt heeft vorig jaar in België maar een beperkte stijging van het aantal arbeidsmigranten van buiten de EU plaatsgevonden. Dat blijkt uit cijfers van het federaal migratiecentrum Myria, dat maandag een deel van zijn jaarverslag publiceerde.

Lees meer »

Meta-baas Mark Zuckerberg toont prototype ‘slimme bril’: “Dit gaat smartphone vervangen”

Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, heeft haar prototype van een futuristische ‘slimme bril’, genaamd de Orion, voorgesteld. Hoewel Meta al enkele jaren samenwerkt met luxemerk Ray-Ban voor slimme brillen, valt dit nieuwe model op door de nadruk op ‘augmented reality’ (AR), ofwel toegevoegde realiteit. Volgens CEO Mark Zuckerberg zullen dergelijke brillen in de toekomst geleidelijk de smartphone vervangen.

Lees meer »

400 enthousiaste deelnemers uit 16 verschillende bedrijven verschijnen aan start van BUDDYRUN & WALK 2024

De vierde editie van de BUDDYRUN & WALK, georganiseerd door Logo Leieland vzw, brengt dit jaar opnieuw bedrijven en werknemers samen voor een sportieve en gezellige avond. Met maar liefst 400 deelnemers uit 16 verschillende bedrijven aan de start aan het President Kennedypark belooft het evenement een groot succes te worden.
The post 400 enthousiaste deelnemers uit 16 verschillende

Lees meer »

Bestuurder trekt spoor van vernieling: voertuig crasht met hoge snelheid tegen gevel, lantaarnpaal en verschillende voertuigen

Een bestuurder heeft zondagmorgen vroeg met zijn wagen een spoor van vernieling getrokken op de Westdijk in Kapelle-op-den-Bos. Hij ramde eerst een lantaarnpaal en de gevel van een woning, waarna hij frontaal op een geparkeerde wagen botste. Meerdere voertuigen raakten beschadigd, en de brandweer moest de bestuurder bevrijden uit zijn zwaar gehavende Volvo.

Lees meer »