Polé Polé brengt zomerse sfeer naar Kortrijk tijdens Sinksen 2024: “Veel aandacht besteed aan beleving”

Het Schouwburgplein in Kortrijk is deze dagen getransformeerd tot een tropisch paradijs voor Polé Polé, dat dit jaar wederom deel uitmaakt van de festiviteiten rond Sinksen 2024. Het evenement, dat vandaag van start ging, duurt nog tot en met maandagavond en belooft een unieke mix van zomerse muziek, sfeervolle decoraties en een levendige ambiance.

Eventmanager Jan Albrecht straalt wanneer hij vertelt over het evenement. “We hopen dat het mooi wordt. Wij zorgen alvast voor de zomerse muziek en sfeer. We hebben ook een andere inkleding voorzien dan voorgaande jaren en ingezet op de beleving. Ook de palmbomen zijn terug van de partij.” De organisatie heeft hard gewerkt om een exotische sfeer te creëren, compleet met tropische decoraties en de terugkeer van de iconische palmbomen.

Het terrein heeft een capaciteit van 5.000 personen en bleek vorig jaar een groot succes, met meerdere avonden waarop het bijna volzet was. Dit jaar is het enthousiasme onder het publiek opnieuw groot en de verwachtingen zijn hooggespannen.

Voor elk wat wils

De hoogtepunten van Polé Polé zijn zorgvuldig gepland en bieden voor elk wat wils. Het evenement trapt op vrijdag af met een optreden van Flavour Drop, gevolgd door de betoverende klanken van Elin Valery op zaterdag. Zondag neemt Nina Black het podium over en op maandag sluiten Audiowave & MC Rim het feest in stijl af.

Naast de muziek zijn er ook culinaire verrassingen te ontdekken. De organisatie belicht hun eigen cocktail, de Pol Polé Polé Squid Cocktail. Deze exotische drank belooft een hit te worden onder de bezoekers en draagt bij aan de unieke ervaring die Polé Polé biedt. Ook bezoeker Joris Deleeuw (25) kijkt reikhalzend uit naar de eerste zwoele avond. “Jaarlijks is dit mijn vaste stekje tijdens de feesten. Ik kom hier graag even tot rust tussen alle drukte in. De cocktail? Die ga ik zeker proeven.”

Beleving

“Wij zorgen alvast voor de zomerse muziek en sfeer”, herhaalt Albrecht enthousiast. “Het is geweldig om te zien hoe mensen genieten en samenkomen. We hebben veel aandacht besteed aan de beleving en dat zal zich hopelijk vertalen in blije gezichten en een geweldige sfeer.”

Polé Polé is vrij toegankelijk voor iedereen.

The post Polé Polé brengt zomerse sfeer naar Kortrijk tijdens Sinksen 2024: “Veel aandacht besteed aan beleving” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man opgepakt voor diefstal bestelwagen Bpost na achtervolging met heli en drone

In Maldegem is een man opgepakt voor de diefstal van een bestelwagen van Bpost in Gent, na een achtervolging waarbij de politie een helikopter en een drone had ingezet. “Alle onze voertuigen zijn voorzien van een ingebouwd track-en-trace-systeem”, zegt woordvoerder Mathieu Goedefroy van Bpost, dat zal onderzoeken of alle post in de bestelwagen gebleven is.
The post Man opgepakt

Lees meer »

Moeder van 14-jarige verdachte waarschuwde school in Georgia voor schietpartij: “Mijn zoon is een extreem noodgeval”

De moeder van de 14-jarige jongen die ervan wordt beschuldigd vier mensen te hebben doodgeschoten en negen anderen te hebben verwond op zijn middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia, heeft de school op de ochtend van de schietpartij gebeld en gewezen op het “extreme noodgeval” dat haar zoon is. Dat schrijft The Washington Post op basis van tekstberichten en

Lees meer »

“Ieper is een fijne stad, maar nog te weinig bekend in de wereld”: Japanse professor voor vijfde keer op bezoek in de Westhoek

Hij is professor aan het instituut voor internationale mode, maar met mode heeft Masakazu Tanaka (69) uit het Japanse Osaka weinig of niets te maken. Waar hij wel interesse voor heeft, is de manier waarop wij ons oorlogsverleden herdenken, iets wat in zijn thuisland niet gebeurt. “Ieper is een fijne stad, maar nog te weinig bekend in de wereld.”

Lees meer »

HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters genomineerd voor gloednieuwe Belgische ‘Bisou Awards’

Met de Bisou Awards krijgt België er een splinternieuwe awardshow bij die de crème de la crème van onze Belgische influencers in de schijnwerpers zet. Maar liefst 2500 Belgische influencers werden opgedragen voor deze eerste editie. Een jury van experts heeft daar 130 toppers uit genomineerd in 12 verschillende categorieën. Een van hen is onze HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij maakt

Lees meer »

Derde graad Lyceum-Heilige Familie in Ieper verhuist naar andere locatie en trapt nieuw schooljaar feestelijk op gang

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar verhuisden de klassen van het vijfde en zesde leerjaar van het Lyceum-Heilige Familie in Ieper. Alle klassen kwamen op die manier op één vestiging terecht. De verhuis gebeurde al tijdens de vakantie en werd op de eerste schooldag gevierd met een feestelijke opening. Een koppel duiven mocht de lucht in, leerkrachten en

Lees meer »