Organisatie Triatlon Brugge klaar voor 20ste editie: “De sport zit duidelijk opnieuw in de lift”

Zaterdag 22 juni nadert met rasse schreden en het belooft een topeditie van de 20ste Triatlon Brugge te worden. Pakweg 2.000 deelnemers van onervaren, recreatief tot competitief en zowel individuele triatleten als trio’s zullen aan de start verschijnen.

“Alle plaatsen zijn reeds maanden volzet. Als organisatie zijn we daar zeer tevreden mee. We hebben nu twintig procent meer deelnemers dan vorig jaar. Triatlon zit duidelijk opnieuw in de lift. Omwille van de grote belangstelling moesten we jammerlijk honderden kandidaat triatleten teleurstellen”, klinkt Patrick Alderweireldt.

Licht gewijzigd parcours

Op vraag van de atleten zal het licht gewijzigde loopparcours ook dit jaar minder bochten bevatten en het mooie Jan Van Eyckplein counteren. De omgeving van het Sasplein, waar het startschot wordt gegeven om 17.15 uur, de Langerei, het Sint-Annakwartier en de molens vormt andermaal het decor van de kwarttriatlon. Ter hoogte van de Kruisvest wordt tussen de molens opnieuw een heus triatlondorp opgebouwd waar de atleten in een uitbundige sfeer kunnen finishen. Er zal tevens meer publiek rond de eindmeet kunnen. “We ontvangen daar een nieuwe groep vips, van AGEAS die ter gelegenheid van hun 200-jarig bestaan met 200 atleten van over de ganse wereld naar Brugge afzakken. Zij nemen zowel individueel als in trio deel. Eén van hen is gewezen zeilster Evi Van Acker als meter van het project. Zij zal zwemmen. Ook Sven Vanthourenhout, bondscoach van de nationale mannenwielerploeg, start individueel aan de wedstrijd. Daarnaast is het opmerkelijk hoeveel Bruggelingen zich hebben ingeschreven”, vindt Alderweireldt.

BK

Dit jaar huisvest de wedstrijd naast het Belgisch kampioenschap triatlon voor brandweerlui en ambulanciers in trio, ook het individueel BK voor deze beroepsgroep. “Het belooft dus op alle vlakken een spannende race te worden.”

’s Avonds om 21 uur spelen de Rode Duivels op het EK tegen Roemenië. “We zullen die wedstrijd niet vertonen. Het atletendorp zelf hebben we wel gefinetuned, met een pastabar en twee frietkoten, naast de bestaande bars.” (ACR)

The post Organisatie Triatlon Brugge klaar voor 20ste editie: “De sport zit duidelijk opnieuw in de lift” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »

Verdrinkingsdood van Delano roept nare herinneringen op bij Melissa: “Het verdriet om Mereltje gaat nooit meer weg”

Als iemand begrijpt wat de ouders van de kleine Delano (1) doormaken, dan is het Melissa Naeyaert (37) uit Ichtegem. De jongen verdronk nadat hij in een zwembadje in de tuin klauterde. Bijna dag op dag tien jaar geleden verloor Melissa haar dochtertje Merel (3) op een haast identieke manier. “Mijn hart zal nooit meer helemaal helen.”
The post

Lees meer »

Van debuut waar hij zelf “verbaasd” over was tot die noodlottige owngoal: het parcours van Vertonghen als Rode Duivel in 10 momenten

Na 17 jaar en 157 caps zwaait Jan Vertonghen (37) af als Rode Duivel. Zijn carrière als international begon in juni 2007 met een “verrassende” basisplek tegen Portugal en eindigde met die jammerlijke owngoal tegen de Fransen. In al die jaren daartussen zorgde recordinternational Vertonghen voor nog veel meer onvergetelijke momenten. Ga zitten voor een trip down memory lane. De

Lees meer »

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De teleurstelling is groot, niet in het minst bij Jan Vertonghen, wiens ongelukkige owngoal het verdict voor de duivels betekende.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Moen feest kent gedroomde start

Het driedaags muziekfestival Moen Feest heeft zijn start niet gemist. Kon moeilijk anders met een aaneenschakeling van topartiesten.
The post Moen feest kent gedroomde start appeared first on KW.be.

Lees meer »