Opnieuw rijdt bestelwagen zich vast aan spoorwegbrug van ‘t Gaverke in Waregem: “Moeilijk op te lossen probleem”

In de inmiddels toepasselijk genaamde Tjollenstraat in Waregem is voor de zoveelste keer een bestelwagen tegen de brug onder de spoorweg gebotst. Ondanks een grote schildering blijven bestuurders, vooral van gehuurde bestelwagens, de hoogte verkeerd inschatten.

De spoorwegbrug van ’t Gaverke, gelegen tussen de Tjollenstraat en de Hugo Verrieststraat, heeft een hoogte van 2,5 meter. Dat is ook duidelijk zo aangegeven. Toch komen er met de regelmaat van een klok bestuurders vast te zitten onder de brug.

Vraag naar knipperlichten

Rond 12 uur vrijdagmiddag was het opnieuw prijs. De bestuurder van een bestelwagen reed in de Groene Wandeling parallel met de spoorweg. Toen hij rechtsaf de Tjollenstraat wou inslaan, bleef een hoekje van zijn bestelwagen haperen aan de brug. Zijn voertuig kwam vervaarlijk op twee wielen te staan en kon niet meer bewegen. Een takeldienst moest de bestelwagen komen lostrekken.

“Het is hier bijna elke twee weken prijs”, klinkt het bij buurtbewoners. “Nu staat er een grote schildering op de brug, maar dat is duidelijk nog niet genoeg. Ik vraag al jaren om knipperlichten te installeren, zodat bestuurders eens schrikken als ze naderen.”

Geen extra maatregelen

Waregems schepen van Mobiliteit Philip Himpe (CD&V) is op de hoogte van het probleem. “We hebben al verschillende maatregelen besproken, maar het is niet eenvoudig”, zegt schepen Himpe. “De schildering staat er nu ongeveer een jaar. Voordien hing er een spandoek, maar dit werd regelmatig kapotgereden en moest telkens vervangen worden.”

“Het zijn vooral bestuurders van gehuurde camionetten die ertegen rijden. De lokale verhuurbedrijven waarschuwen zelfs voor de brug. Bovendien is brug in de Roger Vansteenbruggestraat iets verderop tijdelijk afgesloten door een wegverzakking. Daardoor is er nu iets meer verkeer dan anders in Tjollenstraat. Het blijft een moeilijk probleem, voorlopig plannen we geen extra maatregelen maar alle suggesties zijn welkom.”

The post Opnieuw rijdt bestelwagen zich vast aan spoorwegbrug van ‘t Gaverke in Waregem: “Moeilijk op te lossen probleem” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Reconstructie dood Annie De Poortere gestart zonder verdachte

Na bijna dertig jaar hopen de nabestaanden en speurders eindelijk antwoorden te vinden in de moordzaak rond Annie De Poortere want vandaag vindt er een reconstructie plaats over die fatale zaterdag in 1994. Al zal de reconstructie plaatsvinden zonder verdachte, want Hans D. stuurt zijn kat.

Lees meer »

Nieuwe horecazaak en winkel in Oostende geeft mensen met een beperking een kans: “Hier kunnen ze hun talent laten zien”

Goed nieuws voor koffiedrinkend Oostende. Na vier jaar van werken opent Ithaka vzw haar gloednieuwe belevingswinkel Schol: een combinatie van winkel, horeca en workshopruimte. “Vanuit Ithaka vzw coachen we mensen met een beperking om deel uit te maken van de maatschappij. In Schol kunnen ze de winkel mee uitbaten of workshops volgen én geven”, zegt Liesbet Billiet.
The post

Lees meer »

“We hadden veel verwacht, maar dit neigt naar softporno”: Katy Perry alweer onder vuur na nieuwe video op Instagram

Na enkele jaren stilte is Katy Perry (39) weer helemaal terug, hoewel haar comeback niet zonder uitdagingen verloopt. Zo blijft de zangeres kritiek zaaien met haar videoclips en “ongepaste” danspasjes. “Ze promoot feminisme en wil dat haar licht niet wordt uitgebuit, maar dan gaat ze zo dansen tijdens een optreden en in haar videoclips?”, klinkt het op sociale media.

Lees meer »

Ook Europese Unie “zeer ongerust” over terdoodveroordelingen in Congo

De Europese Unie zegt met “grote bezorgdheid” kennis genomen te hebben van de “nieuwe terdoodveroordelingen” in Congo. Vorige week vrijdag werden 37 mensen, onder wie ook de Belg van Congolese origine Jean-Jacques Wondo, veroordeeld tot de doodstraf omdat ze volgens het Congolese gerecht betrokken waren bij een mislukte staatsgreep eerder dit jaar.

Lees meer »

Afvalintercommunales IVBO en IVOO sluiten strategische alliantie voor de as Brugge-Oostende

Wat op ziekenhuisvlak voorlopig niet (meer) kan, lukt wel voor de afvalverwerking: Oostende en Brugge zullen samenwerken. IVBO en IVOO hebben een strategische alliantie gesloten, de twee afvalintercommunales zullen nagaan hoe ze structureel extra meerwaarde kunnen creëren over de as Brugge-Oostende. Door de alliantie willen de twee intercommunales hun slagkracht verhogen en onderzoeken hoe ze gezamenlijk een antwoord kunnen bieden

Lees meer »

“Israël plaatste explosieven in Hezbollah-biepers”: nu al 9 doden en 2.800 gewonden in Libanon

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag liefst 2.800 mensen gewond raakten en negen doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New York

Lees meer »

Journalist beschrijft angst na scènes in Libanon die op horrorfilm lijken: “Wat is het volgende dat gaat ontploffen? Mijn koelkast? Of ander toestel?”

Duizenden Hezbollah-biepers en walkietalkies zijn de afgelopen dagen ontploft in Libanon. Daarop haalden doodsbange bewoners de batterijen uit hun walkietalkies en gooiden andere toestellen in paniek de straat op uit angst voor meer explosies. Hassan Harfoush, een lokale journalist, beschrijft hoe het dagelijkse leven veranderd is in een horrorfilm.

Lees meer »