Ook Cassis-winkel in Kuurne moet sluiten, personeel zit nu al thuis

Volgens de liberale vakbond worden negen winkels van de kledingketen Cassis gesloten. Daarbij zouden 67 mensen hun baan verliezen, zo maakte de vakbond vrijdag bekend in een persbericht, na een bijzondere ondernemingsraad.

Concreet gaat het om de winkels in Kuurne, Sint-Niklaas, Wijnegem, Brussel (Anspachlaan en Basilix), Doornik, La Louvière, Waver en Luik (Belle-Ile). Het personeel kreeg volgens de vakbond te horen dat ze niet meer naar de werkvloer moeten komen tot het faillissement wordt uitgesproken. Dat zou normaal op 27 mei gebeuren.

Niet onverwacht

De sluiting komt niet onverwachts want bij de groep Cassis & Paprika was begin dit jaar al een procedure van gerechtelijke reorganisatie opgestart wegens aanhoudende financiële problemen. Volgens de vakbond is het reorganisatieplan voor de winkels van de merken Paprika en Cassis-Paprika goedgekeurd door de rechtbank, waardoor die hun activiteit wel kunnen voortzetten onder één merknaam. Daarbij zou de structuur worden vereenvoudigd en de kosten verminderd. De bedoeling is om zich in de toekomst nog meer te richten op vrouwenmode in grote maten (vanaf maat 40 tot 58).

De CEO van de keten, Geoffrey Baudts, zegt vrijdag aan de krant De Tijd dat er door de doorstart 600 mensen of zo’n 90 procent van het totale personeelsbestand aan de slag kunnen blijven. Ook ACLVB bevestigt dat negen op de tien banen gered zijn. De vakbond blijft echter wel ongerust over de toekomst en is van plan om de financiële situatie bij de kledingketen nauwgezet te blijven opvolgen, klinkt het.

Wat er met de schulden zal gebeuren, zo’n 28 miljoen euro, is onduidelijk, aldus De Tijd.

Het Waals gewest pompte via het vehikel ‘Wallonie Entreprendre’ vorige zomer geld in de kledingketen. Het gewest zou niet bij de doorstart betrokken zijn, schrijft De Tijd, maar hoeveel het verlies precies bedraagt is niet bekend.

The post Ook Cassis-winkel in Kuurne moet sluiten, personeel zit nu al thuis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grootste vrouwelijke techno-dj’s Charlotte de Witte en Amelie Lens bundelen krachten: “Verrassing wordt donderdag onthuld”

Al weken lang maken Charlotte de Witte (32) en Amelie Lens (34), hun fans nieuwsgierig met hints over een geheimzinnige samenwerking. Dat de twee grootste vrouwelijke techno-dj’s hun krachten hebben gebundeld, staat inmiddels vast. Maar wat ze precies gaan doen? Dat verklappen Amelie en Charlotte donderdag om 16 uur op hun socialemediakanalen.

Lees meer »

Amerikaanse schoolschutter (14) riskeert levenslange gevangenisstraf maar ontsnapt aan doodstraf omdat hij minderjarig is

De tiener die verdacht wordt van de schietpartij in een middelbare school in Georgia, is vandaag voor het eerst verschenen voor de staatsrechtbank. De 14-jarige Colt Gray wordt aangeklaagd voor moord naar aanleiding van de schietpartij van woensdag waarbij vier mensen om het leven kwamen en negen anderen gewond raakten. Ook Grays vader, die hem naar verluidt het moordwapen cadeau

Lees meer »

Gratis festival Back to the Roots lokt 5.000 mensen naar Park Ter Walle: “Het leeft, dus we gaan dit blijven organiseren”

Een legende die voor altijd in postcode 8930 zal blijven leven. Back to the Roots sloot haar derde editie af met absolute recordcijfers. Het gratis festival lokte 5.000 mensen naar Park Ter Walle en de organisatie kijkt al uit naar volgend jaar. “Het leeft dusdanig bij iedereen dat we gaan blijven organiseren.”
The post Gratis festival Back to the

Lees meer »

Titelfavorieten SK Roeselare en RC Harelbeke kunnen niet winnen op openingsspeeldag in tweede afdeling

Op zaterdag werden in tweede afdeling VV A al vijf wedstrijden afgewerkt. Daarbij kwamen vijf West-Vlaamse teams in actie, enkel Jong Essevee kon winnend afsluiten. Kind van de rekening daar was SK Roeselare, maar ook die andere titelfavoriet RC Harelbeke kon niet winnen. De Ratten pakten wel alsnog een punt op het veld van FC Lebbeke.
The post Titelfavorieten

Lees meer »

Nieuwe vastgoedcijfers brengen evolutie in kaart: “Goedkope gemeenten worden fors duurder en West-Vlaanderen hinkt achterop”

De afgelopen tien jaar gingen de vastgoedprijzen in Vlaanderen met gemiddeld 37 procent omhoog. Dat blijkt uit cijfers van vastgoedsite Immoweb, die een nieuwe blik werpen op de markt. “Er doen zich opmerkelijke trends voor”, stelt HLN-vastgoedexpert Bjorn Cocquyt vast. Zo stegen prijzen nergens meer dan in Antwerpen en betaal je ook in de goedkoopste gemeenten een pak meer. Ontdek

Lees meer »

Flandrien Ivan vecht op één been voor Oekraïne: “Mijn vriend stapte 150 meter verder óók op een landmijn. Samen hadden we nog twee benen”

De Vlaamse Oekraïner Ivan (34) vecht al tweeënhalf jaar aan het Oekraïense front. De laatste acht maanden op één been. Hij trapte op een mijn toen hij drie kilometer achter de vijandelijke linie een creperende collega wilde redden. Over zijn prothese heen trok Ivan zijn uniform opnieuw aan en leidt nu een elfkoppig eskadron, als planner. “Ons mama smeekte me

Lees meer »

Jani Kazaltzis en James Cooke testen in nieuw programma ‘normale jobs’ uit: “We erkennen nu dat BV’s niet mogen klagen”

“We zijn al lang heel goede vrienden en samen een tv-programma maken stond al een tijdje op onze bucketlist”, glunderen Play4-gezichten James Cooke (38) en Jani Kazaltzis (44). In hun nieuw programma ‘Jani & James doen-het-zelf’ gaan ze de komende weken ‘normale jobs’ overnemen. Eén keer wordt alles uitgelegd, en dan is het aan hen. “Friturist, campingeigenaar, werken in de

Lees meer »