Niet rijgeschikt en geen rijbewijs, toch met bedrijfswagen op pad: nieuw rijverbod en fikse boete voor veertiger uit Wielsbeke

Hij was rij-ongeschikt verklaard én had zijn opgelegde proeven van een vorige veroordeling niet afgelegd. Toch bleef een 45-jarige man uit Wielsbeke met zijn bedrijfswagen rondrijden. Tot hij met de auto van zijn vriendin gevat werd en het samen met haar aan de politierechter mocht uitleggen.

Halfweg 2021 verklaarde de politierechter F.D. rij-ongeschikt nadat hij nog maar eens met teveel alcohol achter het stuur was gesnapt. Toch zat hij in juli 2023 achter het stuur toen de politie in Ingelmunster een te snelle auto in het vizier kreeg.

“Hij durfde zijn rijverbod niet aan zijn werkgever op te biechten uit schrik zijn job te verliezen”, aldus advocaat Maarten Dewaele. “Dus bleef hij met zijn bedrijfswagen rondrijden.” Op het ogenblik van de politie-interventie reed hij echter met de auto van zijn vriendin. Die prompt mee gedagvaard werd omdat ze haar auto liet gebruiken door haar vriend zonder rijbewijs.

Vrijspraak voor vriendin

“Maar ik wist dat helemaal niet”, verdedigde de vrouw zich. “We waren nog maar 2 maanden samen én hij reed met een bedrijfswagen rond. Dan kon ik toch veronderstellen dat hij een rijbewijs had?!” De politierechter gaf haar gelijk en sprak haar vrij.

F.D. kwam er minder goed vanaf. Hij kreeg een nieuw rijverbod van 3 maanden en moet opnieuw slagen voor zijn praktisch en theoretisch rij-examen, medische en psychologische proeven als hij het wil terugkrijgen. Maar bovenal zal hij er voor moeten zorgen dat hij opnieuw rijgeschikt verklaard wordt.

“Ik drink al meer dan een jaar geen alcohol meer”, vertelde hij aan de politierechter. Hij moet ook een boete van ruim 1.700 euro betalen. Ondertussen biechtte hij ook alles aan zijn werkgever op en rijdt hij met een elektrische fiets naar zijn job.

(LSi)

The post Niet rijgeschikt en geen rijbewijs, toch met bedrijfswagen op pad: nieuw rijverbod en fikse boete voor veertiger uit Wielsbeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De toekomst van Bpost

19:17 Bpost en zijn hoofdaandeelhouder, de overheid, kunnen fundamentele vragen over welke toekomst er nog is voor het bedrijf niet meer uit de weg gaan.

Lees meer »

Tractorbestuurder wijkt uit voor tegenligger en rijdt elektriciteitspaal omver in Handzame: “Jammer, ik wou wél plaats maken”

Een bestuurder van een tractor met aalkar reed dinsdagochtend een elektriciteitspaal omver in de Amersveldestraat in Handzame bij Kortemark. De paal knakte af en kwam over de volledige breedte van de weg te liggen met de kabels over de grond. “Ik moest uitwijken voor een personenauto die geen plaats wilde maken. Bij het achteruit rijden, reed ik de paal omver”,

Lees meer »

Park in Ruiselede zomert twee maanden lang

Vorige maand opende burgemeester Greet De Roo (RKD) het Park voor de start van een zomer vol activiteiten. Er staat alleszins veel muziek geprogrammeerd.
The post Park in Ruiselede zomert twee maanden lang appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Democratische zwaargewichten spreken steun uit voor Biden: “Je kunt al eens een slecht debat hebben”

De Democraten lijken de rangen te sluiten na het belabberde debat van president Joe Biden. Tijdens het debat met rivaal Donald Trump kwam Biden meermaals verward over. "Je kunt al eens een slecht debat hebben", reageert oud-president Barack Obama. Ook gewezen presidentskandidaat Hillary Clinton herhaalt haar steun. Biden zelf klinkt strijdvaardig: "Ik weet hoe ik de job moet doen."

Lees meer »