Man riskeert twee jaar cel voor poging verkrachting op muziekfestival in Zeebrugge

Een 48-jarige havenarbeider van Keniaanse oorsprong riskeert in beroep twee jaar cel voor de aanranding van een vrouw op een muziekfestival in Zeebrugge. In eerste aanleg werd hij op grond van twijfel vrijgesproken.

Op 21 augustus 2021 ontmoetten de vrouw en de man elkaar tijdens een muziekfestival in Zeebrugge. Na het festival zou de man rond drie uur ’s nachts de vrouw in zijn tent hebben geduwd, zich bovenop haar hebben gelegd en haar hebben betast. Volgens hem ging het echter met haar toestemming, tot ze plots tot twee maal toe stop riep. Maar de vrouw meent dat hij haar hardhandig probeerde te verkrachten en enkel door bijstand van een voorbijganger is kunnen ontsnappen.

DNA

In haar BH werd DNA van de man gevonden en ook haar, naast verschillende kwetsuren. Het parket is van mening dat er geen sprake is van twijfel en vorderde twee jaar cel. Maar volgens de advocaat van de man moet hij opnieuw worden vrijgesproken. “Even voordien werd er flirterig gedaan en sensueel met elkaar gedanst. Het was dan ook een normale vrijpartij tussen een man en een vrouw. Waarom ze plots stop riep, weten we niet. Maar hij is wel meteen gestopt.

Geen getuigen

Er zijn ook geen getuigen en hij vindt het ook vreemd dat om drie uur ’s nachts haar niemand heeft horen roepen. Dus volgens de advocaat blijft het een woord tegen woord. Daar blijft de man ook bij. “Mijn tent stond gewoon open, iedereen kon ons zien.”

Uitspraak op 28 juni. (OSM)

The post Man riskeert twee jaar cel voor poging verkrachting op muziekfestival in Zeebrugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onze man volgde Frankrijk – België in ‘belegerde gemeente’ Komen-Waasten: “Ons opsluiten door die amokmakers? Dat dacht ik niet!”

Maandagavond speelden de Rode Duivels tegen Frankrijk in het EK voetbal. Het werd voor de Duivels dé match van het kampioenschap, een match die we helaas verloren. Toch mocht dat de sfeer in het land niet drukken. Overal stonden supporters klaar in fandorpen, EK-straten en voetbalzones om zich de longen uit het lijf te schreeuwen. Ook wij volgden de belangrijkste

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Amerikaanse drones boven Zwarte Zee vergroten risico op directe confrontatie tussen Rusland en NAVO”

Vluchten van Amerikaanse militaire drones boven de Zwarte Zee vergroten het risico van een directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie gezegd. Vermoed wordt dat de drones gebruikt worden om “doelen aan te wijzen voor de precisiewapens die door het Westen geleverd worden”. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen”

Vandaag, zondag 30 juni, daagt JCI Harelbeke iedereen uit om te schilderen op het Marktplein in Harelbeke. De bedoeling is een tekening van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier, in te schilderen voor een goed doel. Dat kan nog tot 17 uur deze namiddag.
The post JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen

Lees meer »

Vijf redenen waarom Biden zichzelf totaal in de vernieling reed tijdens debat met Trump 

In de Democratische partij gaan alle alarmbellen af: hoe president Biden zich door het debat met voormalig president Donald Trump (Republikeinen) hakkelde was anderhalf uur lang aanleiding voor plaatsvervangende schaamte. Trump raaskalde en reeg de leugens aan elkaar, maar hij raaskalde goed. Misschien heeft Trump niet veel kiezers extra gewonnen in dit debat, maar Joe Biden heeft er ongetwijfeld massaal

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, rook en assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »