Man die Black Lives Matter-betoger doodschoot, krijgt gratie van gouverneur van Texas

De gouverneur van de staat Texas heeft gratie verleend aan een gewezen Amerikaanse soldaat die tot een jarenlange celstraf was veroordeeld voor de moord op een deelnemer aan een Black Lives Matter-betoging. De man claimde dat het om zelfverdediging ging en wordt daarin gevolgd door de Republikeinse gouverneur. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “We komen snel naar huis, maar het gevaar is voor ons nog niet geweken”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet gewond na aanval in Beiroet: De Smet in been geschoten, Ramaekers loopt breuken in gezicht op

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht gewond geraakt in Beiroet nadat ze werden aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. De Smet werd in zijn been geschoten en Ramaekers liep enkele breuken in zijn gezicht op. Beiden zijn inmiddels in veiligheid gebracht en worden ter plaatse verzorgd.

Lees meer »

WHO waarschuwt voor marburgvirus in Rwanda: hoe gevaarlijk is het? En lopen we in België risico?

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt voor het marburgvirus. Het virus, dat een neefje is van het al even gevreesde ebolavirus, zorgde al voor acht doden in Rwanda. “Er werken veel Belgen in het land, dus er is een kans dat het ook naar hier komt door toevallige reizigers”, verklaart viroloog Kevin Ariën van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Hij legt uit

Lees meer »

Vlaamse regering wil enkelband met alcoholmeter invoeren: “Zou nut kunnen bewijzen bij misdrijven waar alcohol rol speelde”

Een enkelband die je alcoholgebruik detecteert – het klinkt misschien als sciencefiction, maar de nieuwe Vlaamse regering wil het werkelijkheid maken. Het toestel werd al getest in het buitenland, zat rond de enkels van meerdere Hollywoodsterren en blijkt verbazingwekkend efficiënt te zijn. Hoe werkt zo’n alcohol-enkelband en wie zal het moeten dragen?

Lees meer »

Geen Sinutab of Fucidine meer zonder voorschrift: FAGG scherpt regels aan

Geneesmiddelen op basis van de actieve bestanddelen (pseudo)-efedrine en fusidinezuur zijn vanaf 1 november enkel nog te verkrijgen met een voorschrift. Dat meldt het Federaal agentschap voor Geneesmiddelen en gezondheidsproducten (FAGG). Het gaat onder meer om middelen als Sinutab en Fucidine. Ze kunnen ernstige bijwerkingen veroorzaken, zoals antibioticaresistentie, hartritmestoornissen of een beroerte.

Lees meer »