LAGO Brugge Olympia en zeescouts De Boekaniers organiseren het allereerste Belgisch kampioenschap Wiggle Bridge

LAGO Brugge Olympia en zeescouts De Boekaniers organiseren op 1 en 2 juni het allereerste Belgisch kampioenschap Wiggle Bridge. De deelnemers moeten dan individueel of in groep zo snel mogelijk een uitdagend hindernissenparcours van 50 meter afleggen op het water. Brugs schepen van Jeugd Mathijs Goderis zal het startschot van het evenement geven. “Met dit plezant Belgisch kampioenschap, op een parcours dat tot de verbeelding spreekt, hopen we de jeugd aan te moedigen om meer te bewegen en te sporten”, zegt Hans Vanpoucke, centrummanager van LAGO Brugge Olympia.

Slechts twintig procent van de Vlaamse jongeren beweegt iedere dag minstens 60 minuten. Dat blijkt uit de meest recente vierjaarlijkse studie door de UGent bij 20.000 Vlaamse jongeren tussen 11 en 18 jaar oud, die vorig jaar is gepubliceerd. Door dat gebrek aan beweging en ongezonde voeding kampt 1 op de 5 jongeren (21,7 procent) met overgewicht of zijn ze obees.

Als uitbater van sport – en recreatiezwembaden probeert LAGO jongeren zo veel mogelijk te motiveren om te sporten en te bewegen. Daarom organiseert de zwembadgroep samen met scoutsgroep De Boekaniers in Brugge voor het eerst het Belgisch kampioenschap Wiggle Bridge.

Wipeout

De mosterd van het hindernissenparcours haalden LAGO en de scoutsjongeren bij het populaire Amerikaanse tv-programma Wipeout. Kandidaten moesten een uitdagend obstakelparcours overwinnen, door slingerende sweepers te ontwijken, te springen op grote rode ballen en enkele rake klappen van de ‘Sucker Punch’ te incasseren.

In het Brugse LAGO Olympia zullen de deelnemers niet met een blauw oog naar huis gaan, maar krijgen ze wel een uitdagend hindernissenparcours van 50 meter op luchtkussens voorgeschoteld.

Fun

Waar Belgische kampioenschappen standaard een serieuze bedoening zijn, met vaak gespannen zenuwen, wijkt ons BK Wiggle Bridge helemaal af van dat stramien”, zegt Hans Vanpoucke, centrummanager LAGO Brugge Olympia. “Natuurlijk doet iedereen, zowel kinderen, jongvolwassenen, senioren als gemixte teams, mee om te winnen. Maar de nadruk ligt hier toch vooral op plezier maken.”

“En door fun te maken, zullen de deelnemers vanzelf hun grenzen verleggen en sporten en bewegen steeds meer omarmen. We willen scoutsgroep De Boekaniers dan ook bedanken om dit leuke concept mee uit te werken. Ondernemende jongeren juichen we alleen maar toe.”

Verschillende competities

Het Belgisch kampioenschap gaat verspreid over twee dagen door. Op zaterdag 1 juni zal Brugs schepen van Jeugd Mathijs Goderis het startschot geven, waarop de ploegencompetitie van start gaat. Bedrijven, sportclubs, jeugdbewegingen en andere teams nemen het dan tegen elkaar op. Een dag later kan je individueel de snelste tijd proberen neer te zetten.

De drie snelste teams en individuen, het grootste team en het team met de leukste naam vallen in de prijzen (gratis tickets voor het subtropisch zwembad). Je kan je inschrijven via de website https://www.lago.be/brugge/events/880. Het evenement vindt plaats op zaterdag 1 juni van 10 tot 19 uur door, op zondag 2 juni van 9 tot 19 uur.

De tijden worden geregistreerd en bijgehouden, waarop de winnaars op 3 juni bekend zullen worden gemaakt. Wie het Wiggle Bridge lopen onder de knie wil krijgen, kan iedere zondagnamiddag in mei komen oefenen. Dan zullen delen van het parcours in het zwembad liggen.

The post LAGO Brugge Olympia en zeescouts De Boekaniers organiseren het allereerste Belgisch kampioenschap Wiggle Bridge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »

Tim Deweerdt lijsttrekker bij CONTENT in Kortemark

Voor de komende lokale verkiezingen trekt CONTENT in Kortemark met ambitie naar de kiezer. Ze willen groeien én besturen. Er is volgens hen nood aan meer durf en ambitie om Kortemark klaar te stomen voor de toekomst. Er is te veel status quo en te weinig langetermijnvisie.
The post Tim Deweerdt lijsttrekker bij CONTENT in Kortemark appeared first on

Lees meer »

Drummer Gino Kesteloot krijgt plekje op Stadslijst voor Kortrijk

Na eerder nieuwe kandidaten uit de horecawereld haalt de Stadslijst voor Kortrijk deze week iemand uit de muzieksector aan boord. Het gaat om Gino Kesteloot, bezieler van Kortrijk Drumt en cultureel ambassadeur van de Guldensporenstad. “Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk,” aldus lijsttrekker Ruth Vandenberghe.
The

Lees meer »

LIVE. ‘Belgian Arrows’ kijken Italië in de ogen, winnaar neemt het in halve finales op tegen Oostenrijk

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

“We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze vrouwen”: deze Belg is de beste vriend van Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Een gesprek over koers, vriendschap, koffiebars en open deuren. “‘Lieven, ik vertrouw je

Lees meer »

In deze Brusselse buurt dweilt de politie met de kraan open: “Wie wil hier nog iets komen eten met zijn kinderen?”

Het Zuidstation is dan wel opgekuist, in de buurt errond tieren de drugs en het geweld welig. Dat bewijst ook de schietpartij van vorige week. “Dit is de Far West geworden”, getuigt een buurtbewoner. Ook schrijfster Lize Spit ziet haar buurt steeds meer verpieteren: “We horen elke week wel eens geschreeuw en zien dan iemand weglopen, dan wordt er iemand

Lees meer »

Nederlandse ministers mogen pas eed afleggen na screening door Staatsveiligheid: waarom gebeurt dat niet bij ons?

Vandaag worden in Nederland de ‘bewindspersonen van de regering beëdigd’. De kandidaat-ministers die straks de eed zullen afleggen, zijn vooraf gescreend door Staatsveiligheid. Eén kandidaat-minister werd op basis van die screening zelfs geweerd. In ons land wordt vreemd genoeg niet nagegaan of kandidaat-ministers en staatssecretarissen integer en betrouwbaar zijn. Ook niet als die kandidaten straks toegang krijgen tot gevoelige informatie.

Lees meer »