“Ik deed enkel pipi in het water”: vijftiger die in Middelkerke geslachtsdeel toonde aan minderjarige mag vijf jaar niet naar zwembad

Tot drie keer toe liet een 56-jarige man uit Lennik zijn zwembroek zakken in een openluchtzwembad in Middelkerke. Omdat minderjarige meisjes daar getuige van waren levert hem dit nu twaalf maanden voorwaardelijke celstraf op voor exhibitionisme. P.B. mag ook vijf jaar lang geen speelplein of zwembad meer betreden. De man had een opmerkelijke uitleg voor zijn ongepast gedrag.

Op 21 juli vorig jaar trok P.B. zijn zwembroek naar beneden in het diepe gedeelte van het openluchtzwembad van een vakantiepark in De Warande in Middelkerke. Een 8-jarig meisje dat daar aan het duiken was, zag zijn geslachtsdeel en ging dit melden bij haar grootmoeder. Het slachtoffer vertelde dat de man pipi aan het doen was, maar op basis van haar verklaringen oordeelde het parket dat de man zich aan het bevredigen was.

Dankzij zijn opvallende halsketting kon B. ook nog gelinkt worden aan twee identieke feiten op 25 en 26 augustus 2022. De man uit Lennik heeft een tweede verblijf in Middelkerke en gaat regelmatig zwemmen in het bewuste zwembad. In de woning van de beklaagde werden bovendien verontrustende beelden gevonden. Het ging onder meer om naaktfoto’s van meisjes tijdens een missverkiezing op een naturistenkamp.

In de woning van P.B. werden nog meer verontrustende zaken gevonden. “Er lagen heel wat knuffels en spullen van Disney”, verduidelijkte procureur Mike Vanneste. “De beklaagde verklaarde zélf dat hij opgewonden raakt van naaktbeelden van minderjarige meisjes.” De procureur vroeg een jaar cel met uitstel onder voorwaarden, waaronder een langdurige begeleiding. Hij hield daarbij rekening met het blanco strafblad van P.B.

Pipi in het water

P.B. ontkende met klem dat hij bewust zijn geslachtsdeel toonde aan de meisjes. “Wat hij deed was ongepast, maar hij had helemaal geen seksuele bedoelingen”, aldus advocaat Jonas Van Oyen, die tevergeefs aanstuurde op een opschorting, gekoppeld aan voorwaarden. P.B. knikte instemmend. “Ik ga graag zwemmen en doe soms pipi in het water”, beweerde hij. “Maar ik ben geen exhibitionist. Ik had beter in mijn zwembroek geplast.”

Dat hij een ongezonde fascinatie heeft voor jonge, naakte meisjes ontkende P.B. niet. “Ik download foto’s van naturistenwebsites. Dát is mijn echte probleem.” De grootmoeder van een slachtoffer stelde zich burgerlijke partij in de zaak en vroeg met succes een zwembadverbod voor P.B. Die toonde zich ook bereid om zijn toegangsbadge in te leveren. Naast zwembaden mag P.B. ook vijf jaar lang geen speelplein meer betreden. Hij moet zich de komende jaren ook aan een resem strikte voorwaarden houden, waaronder een behandeling voor zijn seksuele problematiek. Ten slotte is hij ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt.

(AFr)

The post “Ik deed enkel pipi in het water”: vijftiger die in Middelkerke geslachtsdeel toonde aan minderjarige mag vijf jaar niet naar zwembad is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gewonde door Samouraizwaard na conflict in Anderlecht

In de Claude Debussystraat te Anderlecht, ter hoogte van het Astridpark, is een persoon lichtgewond geraakt door een Samouraizwaard. Volgens politiezone Zuid kwam omstreeks 1u45 ‘s nachts een melding binnen van een vechtpartij waarbij het zwaard werd gebruikt.

Lees meer »

Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Kamping Kitsch Club lanceert, in samenwerking met Topradio, een eigen radiozender: Radio Kamping Kitsch Club. De online zender is enkel online te beluisteren via de link: Radio Kamping Kitsch Club en gaat van start op zaterdagnamiddag om 16.00 uur.
The post Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Lees meer »

’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte Vlaamse kermis”

Van 5 tot en met 7 juli wordt het veld in de Bruinbergstraat in Oostveld opnieuw helemaal omgetoverd tot een kermisplein. Vzw ’t Zwarte Veld maakt zich op voor de 31ste editie van Oostveld Kermis. “Dit is wat ze noemen een echte Vlaamse kermis”, vertelt mede-initiatiefnemer Robin Verstraete.
The post ’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte

Lees meer »

Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel als thema”

Op zaterdag 6 juli vindt de tweejaarlijkse Duynewake plaats, inclusief vissersmis en wake aan de vloedlijn. Nieuw dit jaar is dat het christelijke feest, dat afwisselend met het vrijzinnige Feest van de Zeegeus wordt georganiseerd, zich deze keer vooral in het groene decor van de Visserskapel zal afspelen.
The post Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel

Lees meer »

KIJK. Stunt met vlammen op podium loopt mis: zanger loopt tweedegraads brandwonden op

De Colombiaanse zanger Reykon (37), echte naam Andrés Robledo, heeft onverwacht voor spektakel gezorgd tijdens zijn optreden in de Colombiaanse gemeente Neiva. Tijdens zijn show zondag was de reggaeton-zanger even in vlammen gehuld. Hij stond te dicht tegen de vlammenwerpers op het podium. In een video op Instagram legt hij uit dat hij tweedegraads brandwonden heeft aan zijn arm en

Lees meer »

De speeltijd is voorbij: Duitse spelersvrouwen niet meer welkom

De speeltijd is voorbij. Konden de spelers van de Duitse nationale ploeg sinds de start van het EK voetbal geregeld wat tijd doorbrengen met hun naasten, is daar niet langer sprake van. Het hoofd louter op de finale, niet op de familie. In tegenstelling tot de Engelse WAGs: na hun zege tegen Slovakije werden de Engelse spelersvrouwen in een vloot

Lees meer »

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »

Drugdealers op Werchter zullen meteen gedagvaard worden of voorgeleid

Bezoekers van het muziekfestival Rock Werchter die betrapt worden op het dealen van drugs, zullen meteen gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank, of voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Druggebruikers krijgen dan weer een minnelijke schikking voorgesteld die ter plaatse kan betaald worden. Dat meldt het Leuvense parket vrijdag.

Lees meer »

Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst

Keert Hugo De Bondt (76) terug naar de Brugse gemeenteraad, zij het als vertegenwoordiger van een andere partij? Jarenlang zetelde hij voor N-VA, nu plaatst het Vlaams Belang de gewezen politicus op een verkiesbare plaats voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen.
The post Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst appeared first on KW.be.

Lees meer »